?>

2 yıllık husumet düzenlenen barışla sonuçlandı

Muş’ta 2 yıl önce akraba olan aileler arasında bir kişinin ölümüyle başlayan husumet düzenlene barışla son buldu.

Gündem - 1 yıl önce

Muş’ta 2 yıl önce akraba olan aileler arasında bir kişinin ölümüyle başlayan husumet düzenlenen barışla son buldu.

Yoncalıöz köyünde Güler ve Yusufoğulları aileleri arasında 2022 yılında kavga yaşanmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Kavganın ardından aileler arasında başlayan husumetin sonlandırılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve bölgenin ileri gelenleri devreye girdi. Yapılan görüşmelerin ardından barışa ikna edilen aileler için Salih-Muhlise Çağlayan Camii’nde barış töreni düzenlendi.

Barış töreninde konuşan Vali Avni Çakır, “Küslüğü, kırgınlığı, kavgayı uzlaşmayla sonuçlandırmak dinimizin de en güzel davranışlarından bir tanesidir” dedi.

2 yıl önce yaşanan olaydan dolayı üzgün olduğunu ama barışın sağlanmasından dolayı da çok mutlu olduğunu ifade eden Vali Çakır, husumetlerin sadece aileleri değil bütün bölgeyi olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “2 sene önce elim bir olay yaşandı. Başta bu 2 aile olmak üzere tüm köylüler, civardaki köylülerin hepsi etkilendi. Bu tür husumetler sadece 2 aileyle kalmıyor. Onlarla ilişkisi olan herkesi, tüm komşuları, civar köyleri, ilçeyi, beldeyi ve ili etkiliyor. Dolayısıyla bu tür anlaşmazlıkların da, sulhla, kardeşlikle, kucaklaşmayla sonuçlanması da en az 2 aile kadar bizleri de mutlu ediyor ve bu saymış olduğumuz tüm insanlar da rahatlamış oluyor” ifadelerini kullandı.

Barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Çakır, “Küslüğü, kırgınlığı, kavgayı uzlaşmayla sonuçlandırmak dinimizin de en güzel davranışlarından bir tanesidir. Çünkü saymış olduğum huzursuzluklar ortadan kalkmış olacaktır. Buna vesile olmak, buna şahitlik etmek de güzel bir olay. Kim buna vesile olduysa hepsine teşekkür ederim. Her iki ailenin büyüklerini tebrik ediyorum. Çünkü uzlaşmak da bir maharet ister, fedakarlık ister. Bölgemizdeki kırgınlıkların, küskünlüklerin aynı bu şekilde son bulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Allah bir daha benzer bir anlaşmayı bölgemizde yaşatmasın” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü İbrahim Halil Demir’in yaptığı duanın ardından aile bireyleri Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek birbirlerine sarıldı. Barış törenine İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yılmaz Kırgel, Edirne Jandarma Komutanlığına atanan Kıdemli Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Valisi olarak atanan Erol Ayyıldız kimdir?

2024-08-16 09:03 - Bursa

YKS birincileri hangi okullara yerleşti

2024-08-15 13:28 - Gündem

Burdur İl Jandarma Komutanlığı’na Kıdemli Albay Mehmet Balcı atandı

2024-08-16 10:02 - Gündem

Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Enes Doğan oldu

2024-08-18 19:53 - Spor

Kayserispor 4. kez Sivasspor ile karşılaşacak

2024-08-14 09:20 - Spor

Çorlu’daki cinayete 3 tutuklama

2024-08-13 18:05 - Asayiş

Esenyurt’ta çocuklara uyuşturucu satan şüpheli yakalandı

2024-08-16 22:26 - Asayiş

Çankırı’da orman yangını hızla büyüyor: 2 köy tahliye edildi

2024-08-19 19:48 - Asayiş

Türkiye'nin göç haritası açıklandı

2024-08-14 13:21 - Bursa

Bursaspor'da pas-pres çalışmaları

2024-08-14 12:36 - Bursaspor

İlgili Haberler

Boğaziçi Üniversitesi Projesi Dijital İnovasyonda Öncü Durumda

18:59 - Gündem

İzmir 2026’da Su Sorunu Yaşamayacak

19:01 - Gündem

Antalya, Gıdada Güvenin Markası Oluyor

19:08 - Gündem

Çocuklar Hayallerindeki Liri Tasarladı

18:51 - Gündem

Tutuklananların arısına Mika Raun Can'da girdi

16:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa Valiliğinden uyarı!

19:02 - Bursa

Bursa'da kaza:2 çocuk yaralı

17:52 - Bursa

Bursa'da kaçak yabancı işçi operasyonu

17:10 - Bursa

Tutuklananların arısına Mika Raun Can'da girdi

16:49 - Gündem

Bit pazarına 'Nur Yağıyor'

16:21 - Gündem