?>

81 İldeki Aile Kamplarına Yoğun İlgi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl duyurdukları andan itibaren aile kamplarına 10 bin ailenin başvurduğunu ve katıldığını belirterek, "Her ailede...

Gündem - 1 saat önce

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl duyurdukları andan itibaren aile kamplarına 10 bin ailenin başvurduğunu ve katıldığını belirterek, "Her ailede ortalama 4 kişi olduğunu hesaplarsak, yaklaşık 40 bin kişinin doğayla, tabiatla, sahip olduğumuz değerlerle bütünleşmesi, onları hissetmesi söz konusu." dedi.
Yumaklı, Sorgun Tabiat Parkı'nda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) koordinasyonunda düzenlenen "aile kampı" etkinliğine katıldı.
DKMP'nin tedavi ettiği kuşları çocuklarla birlikte doğaya salan Yumaklı, etkinlik alanında çocukların halat çekme yarışına da eşlik etti.
Yumaklı, etkinlikte yaptığı konuşmada, son 24 yılda milli park sayısını 4 kat artışla 696'ya çıkardıklarını bildirdi. Sadece doğal parkların ya da tabiat parklarının değil, tarihte önemli yer edinen milli ve tarihi parkların da bunlar içinde önemli yer tuttuğuna işaret eden Yumaklı, aynı zamanda 47 ekoturizm rotası belirlediklerini de dile getirdi.
10 BİN AİLEMİZİN BAŞVURUSU VE KATILIMI VAR​
Aile kampına ilişkin detayları paylaşan Yumaklı, "81 ilde eş zamanlı şekilde, aile kampı etkinliğimize başladık. Geçtiğimiz yıl kampa yoğun ilgi vardı. Bu yıl da duyurduğumuz andan itibaren kampa 10 bin ailemizin başvurusu ve katılımı var. Başvurular artmaya devam ediyor. Her ailede ortalama 4 kişi olduğunu hesaplarsak, yaklaşık 40 bin kişinin doğayla, tabiatla, sahip olduğumuz değerlerle bütünleşmesi, onları hissetmesi söz konusu." diye konuştu.
Yumaklı, aile kampı çerçevesinde çocuklara doğa bilincini ve sevgisini de aşılamak istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Teknolojinin birçok getirdiği avantajlar var ama en önemli dezavantajı da maalesef çocuklarımızın doğayı, tabiatı tanımaması. Tanımadığınız bir şeye, gereken değeri veremezsiniz. Bunu sadece kitaplarda, öğretilerle onlara kazandırmak mümkün değil. Bu konuda, Milli Eğitim Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum. Onlar da tabiat bilincinin, milli ve manevi değerlerinin sahip olunması ve o bilincin çocuklarda yerleşmesi için gayret sarf ediyorlar."
AİLE KAMPI HER YIL GELİŞEREK DEVAM EDİYOR
Yumaklı, aile ve doğa temalı kampın bugüne kadar yapılan en geniş organizasyonlardan biri olduğunun altını çizerek, etkinliğin her yıl gelişerek devam ettiğini söyledi. Aileleri kampa davet eden Yumaklı, "Çocuklarımızla televizyonun, bilgisayar oyunlarının olmadığı, ağacın, kuşun, karıncanın, doğada, tabiatta neler varsa onların hissedildiği, yaşandığı, görüldüğü, çocuklarımızın ellerinin, gözlerinin temas etmesinin sağlandığı bu kamplara, sizler de gelin." çağrısında bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına da teşekkür eden Yumaklı, "Aile yılından itibaren Türkiye'de bizim gelecek nesillerimizin garantisi olan ailenin devamlılığına ilişkin ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bizler de bu yönüyle destek veriyoruz, destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Yumaklı, açıklamasının ardından kamp alanındaki çocuklarla da bir araya gelerek sohbet etti.​

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Haftanın Öne Çıkanları

Fas'tan İspanya'ya geçmeye çalışırken hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerin sayısı 88'e yükseldi

2026-08-03 09:29 - Dünya

ABD'den 10 ülkedeki vatandaşlarına güvenlik uyarısı

2026-08-02 11:03 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz: İran, İsrail'e saldırırsa yıkıcı bir darbe alacaktır

2026-08-03 09:26 - Dünya

İran'da İsrail casusluğu suçlamasıyla iki kişi idam edildi

2026-08-03 10:15 - Dünya

A Milli Futbol Takımı'nın Belçika ve Fransa maçlarının stadyumları belirlendi

2026-08-03 12:26 - Spor

Gençlerbirliği'den FIFA açıklaması

2026-08-04 16:02 - Spor

ABD, yanlısı Katar'dan İran açıklaması

2026-08-04 17:36 - Dünya

Washington'daki orman yangınlarında yaklaşık 60 bin kişi tahliye edildi

2026-08-03 09:49 - Dünya

YENİ B KAFELER!

2026-08-02 10:38 - Bursa

Japonya’daki 7.1’lik depremde ölü sayısı artıyor!

2026-08-02 10:50 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi ve Gürlek’ten Esenyurt’ta Güvenlik ve Adalet İçin Yeni Adımlar!

10:58 - Gündem

İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 1'i ağır 4 yaralı

10:33 - Gündem

'Sahte e-tebligat tuzağına düşmeyin'

10:19 - Gündem

Aytmatov’un Mirası Muratpaşa’da Büyüyor

10:04 - Gündem

Nilüfer’de Kent Rehberi ve İmar Durumu Sorgulama Yenilendi

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa'nın çok sayıda bölgesinde huzur operasyonu

11:17 - Bursa

Bursa'da binlerce kişi meteor yağmuru için bir araya geldi

11:10 - Bursa

Dünyada sayılı kalan otobüsler Bursa'da tekrar restore ediliyor

10:36 - Bursa

'Sahte e-tebligat tuzağına düşmeyin'

10:19 - Gündem

Yeni Parti Manisa İl Başkanı Özalper'in emniyet ifadesi ortaya çıktı

09:55 - Gündem