?>

AK Parti'li Zorlu: 15 Temmuz, Türk dünyası için büyük bir mücadele örneği olmuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, "15 Temmuz günü milletimiz bir destan yazmış ve karşı koyma mücadelesiyle tarihe geçmiştir" dedi.

Siyaset - 8 saat önce

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, "15 Temmuz günü milletimiz bir destan yazmış ve karşı koyma mücadelesiyle tarihe geçmiştir. O gün verilen mücadele sadece Türkiye’miz ve 86 milyon için değil, büyük Türk dünyası açısından da büyük bir mücadele örneği olmuştur" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Zorlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10'uncu yıl dönümü öncesi Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde 15 Temmuz gazisi Hulusi Şahin ile şehit yakını Esra Gençer’i ziyaret etti.

Zorlu, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada; şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andı.

15 Temmuz’un Türk milletinin tarihe geçen en önemli direnişlerinden biri olduğunu ifade eden Zorlu, "15 Temmuz günü milletimiz bir destan yazmış ve karşı koyma mücadelesiyle tarihe geçmiştir. Bu anlamlı gün, binlerce yıllık kadim Türk tarihini dikkate aldığımızda o tarih çizgisinin ortaya koyduğu karşı duruşun önemli bir kavşağı olmuştur. O gün verilen mücadele sadece Türkiye’miz ve 86 milyon için değil, büyük Türk dünyası açısından da büyük bir mücadele örneği olmuştur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar sürdürülen mücadeleyle bu hain yapılanmanın sadece Türkiye’de değil, geniş coğrafyalardaki faaliyetlerine karşı da mücadelemizi sürdürüyoruz. 253 şehidimizin ve 2 bin 700’ün üzerindeki gazimizin verdiği kutlu mücadele, vesayete karşı ortaya koydukları irade ve tankların önüne çıkarak gösterdikleri imanla tarihe geçen bir mücadele olmuştur. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Milletimizin birliği daim olsun" diye konuştu. 

Kestel Belediyesi'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'ne anlamlı program - Türkiye ve Bursa Haberleri

Haftanın Öne Çıkanları

Dünya Kupası'nda tarihi geri dönüş! Arjantin, Mısır'ı 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi

2026-07-07 21:11 - Spor

İngiltere, uzatmalarda attığı golle yarı finalde

2026-07-12 09:31 - Spor

Sivas'ta deprem

2026-07-11 15:16 - Gündem

Ankara'da kritik görüşme: Trump; CAATSA müeyyidelerdinin hepsi kaldırılacak

2026-07-07 16:00 - Gündem

Bursaspor'un fikstürü belli oldu

2026-07-10 15:42 - Bursaspor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-35 konusunda bu Liderler Zirvesi'nden hayırlı bir karar çıkacağına inanıyorum

2026-07-07 17:35 - Gündem

Zelenski: Ukrayna'nın NATO'da olması hepimizi daha güçlü kılar

2026-07-07 15:17 - Gündem

Bursa Heykel'de korku dolu anlar

2026-07-08 17:42 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ı törenle karşıladı

2026-07-07 15:50 - Gündem

Trump, NATO zirvesi için Ankara'da

2026-07-07 13:52 - Gündem

İlgili Haberler

İzmir’de Gündem Yoğun: Başkan Cemil Tugay’dan Ankara’ya Ortak Çözüm Çağrısı

00:39 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: “Özgür Özel'in partiden ayrılmasına gerek yok!"

23:34 - Siyaset

Özgür Özel: "Yolumuza devam edeceğiz"

18:25 - Siyaset

Malatya Yeşilyurt'a İki Yılda 2 Milyar 800 Milyon TL'lik Ulaşım Yatırımı

11:14 - Siyaset

MESKİ’nin Dev Altyapı Yatırımının Temeli Erdemli’de Atıldı

11:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu: “Özgür Özel'in partiden ayrılmasına gerek yok!"

23:34 - Siyaset

Taklalar atan otomobil buğday tarlasına uçtu: 1 yaralı

22:58 - Bursa

Şanlıurfa'da İsviçre vatandaşı karavanda ölü bulundu

22:57 - Asayiş

İstanbul'da yasa dışı bahis operasyonu: 21 şüpheli tutuklandı

22:38 - Gündem

Nilüfer Çayı kimin karası?

22:24 - YAZARLAR