?>

Alev Alatlı, vefatının ikinci yıl dönümünde Yıldırım'da anıldı

Yıldırım’ı kültür, sanat ve fikirde marka kent yapmak hedefiyle çalışmalarına devam eden Yıldırım Belediyesi, vefatının ikinci yıl dönümünde Türk düşünce ve edebiyat dünyasının müstesna ismi Alev Alatlı’yı unutmadı.

Bursa - 1 saat önce

Yıldırım Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü, büyük fikir insanını anmak için ‘Alev Alatlı’nın Düşünce Dünyası’ adlı programı düzenledi.
Alev Alatlı Şehir, Düşünce ve Sanat Merkezi’ndeki programa konuşmacı olarak katılan Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar; Alev Alatlı’nın, fikir dünyası, entelektüel mirası ve Türk düşünce hayatına katkıları konusunda önemli bilgiler verdi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın da takip ettiği programda ayrıca, Kapadokya Üniversitesi ile Yıldırım Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Başkan Oktay Yılmaz ve Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar tarafından imzalanan protokol kapsamında; Kapadokya Üniversitesi’ne bağlı Alev Alatlı Stratejik Düşünce Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yıldırım Belediyesi Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi faaliyet ve çalışmalarında iş birliğine gidecek.
Anma programı ve imza töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Fikir dünyamıza derin izler bırakmış, münevver kimliğiyle nesillere ilham olmuş Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yıl dönümünde anmak bizim için büyük bir vefa borcudur. Onun düşünce mirasını yaşatmak, fikirlerini yeni kuşaklarla buluşturmak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. ‘Alev Alatlı’nın Düşünce Dünyası’ programı vesilesiyle, kıymetli hocamız Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın katkılarıyla Alatlı’nın entelektüel birikimini, Türk düşünce hayatına sunduğu eşsiz katkıları bir kez daha derinlemesine ele aldık. Ayrıca Kapadokya Üniversitesi ile imzaladığımız iş birliği protokolüyle, Alev Alatlı Stratejik Düşünce Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Alev Alatlı Şehir, Düşünce ve Sanat Merkezimiz arasında güçlü bir fikir ve proje ortaklığının temellerini attık. İnanıyorum ki bu iş birliği, Alev Alatlı’nın düşünce dünyasını daha geniş kitlelere ulaştıracak; Yıldırım’ı düşüncenin, üretimin ve entelektüel etkileşimin önemli merkezlerinden biri haline getirecektir" ifadelerini kullandı.

https://www.turkhaber.com/haber/192-yil-hapsi-istenen-nilufer-belediyesi-eski-baskani-turgay-erdem-hakkinda-iddianame-hazirlandi-4133441.html

Haftanın Öne Çıkanları

Karadeniz'de deprem

2026-02-02 13:41 - Gündem

Köfteci Yusuf'ta skandal

2026-01-28 11:28 - Bursa

Münih’te Türk Toplumuna yakın diplomasi

2026-01-29 14:40 - Dünya

Bursa'da sürücülerin uçan tekmeli kavgası

2026-01-31 11:14 - Bursa

Güllü'nün ölümünde yeni gelişme

2026-01-31 12:33 - Gündem

Yolcu otobüsü kazasında hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı

2026-02-01 16:48 - Gündem

Atlas Çağlayan cinayetinde bir tutuklama daha!

2026-01-31 14:10 - Gündem

Uludağ'da mahsur kalanlar için Valilik'ten açıklama

2026-01-31 13:14 - Bursa

Bursa'da bir otele özel harekatlı baskın

2026-02-01 10:58 - Bursa

Uludağ'da çok sayıda kişi mahsur kaldı

2026-01-31 11:27 - Bursa

İlgili Haberler

Sultan II. Murad, vefatının 573. yılında Bursa'da dualarla anıldı

16:21 - Bursa

Bursa'nın tarihi semti Osmangazi Belediyesi ile canlanıyor!

16:05 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey deprem bölgesinde

15:59 - Bursa

192 yıl hapsi istenen Nilüfer Belediyesi Eski Başkanı Turgay Erdem, hakkında iddianame hazırlandı

14:54 - Bursa

Bursa'da mahalle içinde havaya ateş eden gençlerden biri yakalandı

14:34 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursa'nın tarihi semti Osmangazi Belediyesi ile canlanıyor!

16:05 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey deprem bölgesinde

15:59 - Bursa

16 yaşındaki kız, babasını öldürdü

15:53 - Gündem

192 yıl hapsi istenen Nilüfer Belediyesi Eski Başkanı Turgay Erdem, hakkında iddianame hazırlandı

14:54 - Bursa

37 haftalık hamile eşini dizlerinden vurdu

14:44 - Gündem