?>

Elmasbahçeler’de kolej kalitesinde eğitim

Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever katkısıyla yenilediği Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu ile Bursa’da yapımı tamamlanan 17 eğitim kurumunun resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından gerçekleştirildi.

Bursa - 9 yıl önce

İl merkezindeki eski okulların yenilenmesi görevini üstlenen Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Zafer Okulları’nın modern bir eğitim kompleksi olarak eğitime açılmasının ardından Merkez İmam Hatip Lisesi ile Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki inşaatlar hızla yükselirken, Elmasbahçeler Ortaokulu da modern bir eğitim kurumu olarak Bursa’ya kazandırıldı. Gökdere Bulvarına cepheli Elmasbahçeler Ortaokulu, Şeremet ailesinin katkılarıyla adeta bir kolej havasında yenilendi. İnşaat sebebiyle başka bölgelerdeki okullara nakledilen öğrenciler yeni döneme kolej görünümündeki Salih Şeremet Ortaokulu’nda ‘merhaba’ dedi.
Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu ile birlikte Bursa’da yapımı tamamlanan 17 eğitim kurumu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından resmen açıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve protokol mensuplarının katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ortaokulu Bursa’ya kazandıran Şeremet Ailesi mensuplarına teşekkür etti. Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli 2 göstergesinden birinin sağlık diğerinin de eğitim olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da eğitim adına gerçekleştirdi çalışmaların yadsınamaz olduğunu ifade etti. Sadece 2014-2017 yılları arasında Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nce eğitime 130 milyon TL’nin üstünde bir katkının sağlandığını ifade eden Başkan Aktaş, “Ben henüz 2 aylık Büyükşehir Belediyesi başkanıyım. Bu yatırımların yönlendirilmesinde meclis üyesi olarak irademi ortaya koydum. Fakat bu yatırımların yapılmasında en büyük katkının önceki dönem belediye başkanımız Recep Altepe’ye ait olduğunu düşünüyorum. Ona buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Allah’a hamdolsun, Şeremet ailesi gibi hayırseverlerimiz var. Eğitim başta olmak üzere ülkemizde hem devletin hem de hayırseverlerin katkılarıyla onlarca, yüzlerce güzel çalışmaya imza atılıyor. Bu okulla birlikte diğer 17 eğitim kurumumuz da bunlardan sadece birisi. İnşallah tüm çalışmalar tamamlandığında, Bursamız eğitimde hak ettiği değere kavuşacaktır. Bu güzelliklerde emeği olan başta cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na, milletvekillerine ve çorbada tuzu bulunanlara teşekkür ediyorum. Yapılan yatırımların hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada, Türkiye ve Bursa’da eğitime yapılan yatırımları anlattı. Türkiye’nin son dönemde yapılan yatırımlarla birlikte tekli sisteme geçmeye hazır hale geldiğini belirten Bakan Yılmaz, Bursa’nın bu anlamda iller arasında başı çektiğini söyledi. Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu’yla birlikte 17 eğitim kurumunun, 487 dersliğin ve 190 kişilik pansiyonun hayırlı olması dileğinde bulunan Bakan Yılmaz, “Bursa, eğitime hayırsever desteği anlamında Kayseri’yle yarışıyor. Bizim şu andaki en büyük sıkıntımız ikili eğitim. İkili eğitimi kaldırmak, tekli eğitime geçmek için yeni okullar, yeni dersliklerin yapılması gerekiyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz de bu anlamda Bursa’ya kazandırılan yatırımlardır. Tüm Türkiye’de 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. İnşallah Bursa’da olduğu gibi diğer illerde de devlet vatandaş işbirliğiyle bu eksiğimizi gidereceğiz” diye konuştu.

(İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Künefe Avrupa yolunda

2017-12-31 17:21 - Yaşam

746 yıllık tarihi eserin kilden minyatürü yapılıyor

2017-12-31 19:41 - Yaşam

Harun "Bu formayı giymek büyük bir şeref"

2018-01-01 23:06 - Bursaspor

Bursa iş dünyasına 8 ayrı kategoride 87 ödül

2017-12-30 13:30 - Ekonomi

Bursa'da eşinden boşanmasını böyle kutladı!

2017-12-29 17:20 - Bursa

Taşıyıcılarda yeni dönem

2018-01-04 16:17 - Bursa

Umutlar 2018’de

2018-01-02 13:39 - Ekonomi

Akademisyenlere "probleme dayalı öğrenme yöntemi" eğitimi

2018-01-04 16:38 - Bursa

Chassis Brakes Bursa çalışanları Asena ile coştu

2018-01-02 20:32 - Magazin

Ahşap sektörünün meseleleri masaya yatırıldı

2018-01-02 16:44 - Bursa

İlgili Haberler

Bursa Kiremitçi Sinanbey Cami'de bin 500 kişilik aşure ikramı

17:52 - Bursa

Nilüfer'de çocuklar sporla büyüyor!

17:28 - Bursa

"Bursa Nilüfer'e bu kötülüğü yapmayın"

17:00 - Bursa

Bursa Hayvanat Bahçesi’nde zebra ailesi büyüyor

16:38 - Bursa

Bursa Yenişehir'de konforlu yolculuk

14:59 - Bursa

Günün Manşetleri

Roger Grimau ile Yola Devam!

05:33 - Bursaspor

Suudi Arabistan’a çalışmak için gitti, 40 yıl sonra ülkeye dönebildi

23:12 - Gündem

İspanya Belçika'yı devirdi! Yarı finalde: 2-1

22:50 - Spor

CHP'de 7 il başkanı görevden alındı...

21:03 - Gündem

Mustafa Er fikstürü değerlendirdi.

21:03 - Bursaspor