?>

İstanbul Varlık’ta Genel Müdürlük Görevine Sema Argın Atandı

ÜNLÜ & Co iştiraklerinden İstanbul Varlık Yönetim A.Ş.’nin üst yönetiminde görev değişikliği gerçekleşti. Uzun yıllardır İstanbul Varlık Genel Müdürü olarak...

Gündem - 1 saat önce

ÜNLÜ & Co iştiraklerinden İstanbul Varlık Yönetim A.Ş.’nin üst yönetiminde görev değişikliği gerçekleşti. Uzun yıllardır İstanbul Varlık Genel Müdürü olarak görev yapan Tahir Selçuk Tuncalı, Genel Müdürlük görevini Sema Argın’a devretti. Tuncalı, Yönetim Kurulu’ndaki görevine ise devam edecek.
ÜNLÜ & Co iştiraklerinden İstanbul Varlık Yönetim A.Ş.’nin üst yönetiminde görev değişikliği gerçekleşti. Uzun yıllardır İstanbul Varlık Genel Müdürü olarak görev yapan Tahir Selçuk Tuncalı, Genel Müdürlük görevini Sema Argın’a devretti. Tuncalı, Yönetim Kurulu’ndaki görevine ise devam edecek.
Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi gruplarından ÜNLÜ & Co’nun iştiraklerinden İstanbul Varlık Yönetim A.Ş.’nin üst yönetiminde görev değişikliği gerçekleşti. Şirkette uzun yıllardır Genel Müdür olarak görev yapan Tahir Selçuk Tuncalı, bu görevini Sema Argın’a devrederken, Yönetim Kurulu’ndaki görevine ise devam edecek.
İstanbul Varlık’ta en son Finans ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetici Direktör olarak görev alan Sema Argın şirketin yeni Genel Müdürü olarak atanırken, Argın’ın Yönetim Kurulu üyeliğine atanması ise ilk Genel Kurul sonrasında gerçekleşecek. Argın, yeni görevinde şirketin tahsili gecikmiş alacak yönetimi alanındaki güçlü operasyonel kapasitesini, teknoloji destekli takip sistemlerini ve müşteri odaklı çözüm yaklaşımını daha ileri taşımaya odaklanacak.
Bankacılık ve finans sektöründe 30 yıla yaklaşan deneyime sahip olan Sema Argın, lisans derecesini Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden almış; yüksek lisans eğitimlerini ise State University of New York’ta MBA ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Örgütsel Psikoloji alanlarında tamamlamıştır. Kariyerine Yapı Kredi Bankası’nda başlayan Argın, 20 yıldır ÜNLÜ & Co bünyesinde görev yapmaktadır. ÜNLÜ & Co’da tahsili gecikmiş alacak yönetimi iş kolunun kuruluşundan itibaren bu alanda üst düzey yöneticilik yapan Argın, İstanbul Varlık Yönetim A.Ş.’nin büyüme stratejisinin oluşturulması, portföy yatırımları ve operasyonel dönüşüm süreçlerinde aktif rol üstlenmiştir.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, şunları söyledi:
“Selçuk Tuncalı, İstanbul Varlık’ın kuruluşundan bugüne gelmesi ve sektörün önde gelen oyuncularından biri olması sürecinde önemli katkılar sundu. Kendisine değerli çalışmaları için teşekkür ediyorum. Sema Argın’ın ise finans alanındaki güçlü uzmanlığı, yönetim deneyimi ve İstanbul Varlık’taki kurumsal birikimiyle şirketimizin performansını daha da ileri taşıyacağına inanıyorum. Her iki liderimize de yeni görevlerinde başarılar diliyorum. ÜNLÜ & Co ve iştirakleri olarak 30 yıllık deneyimimizden aldığımız güçle, finansal sistemin gelişimini destekleyerek değer yaratan çözümler sunmaya devam edeceğiz.”
İstanbul Varlık Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Sema Argın ise yeni görevine ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:
“İstanbul Varlık’ın güçlü kurumsal mirasını ve bugüne kadar ortaya koyduğu başarılı performansı daha ileri taşıma sorumluluğunu üstlenmekten mutluluk duyuyorum. Deneyimli ekibimizle birlikte tahsili gecikmiş alacak yönetimi alanında verimlilik, esneklik ve güven ilkeleri doğrultusunda çözüm üretmeye; müşterilerimizin finansal sisteme yeniden kazandırılmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde de teknoloji destekli operasyonel kabiliyetlerimizi, etkin portföy yönetimi yaklaşımımızı ve müşteri odaklı çözümlerimizi güçlendirerek hem sektörümüze hem de ÜNLÜ & Co ekosistemine sürdürülebilir değer yaratmayı hedefliyoruz.”

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Haftanın Öne Çıkanları

Nilüfer'de atık kağıtları getiren hediye kazanıyor

2026-07-06 15:55 - Bursa

Dünya Kupası'nda tarihi geri dönüş! Arjantin, Mısır'ı 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi

2026-07-07 21:11 - Spor

İngiltere, uzatmalarda attığı golle yarı finalde

2026-07-12 09:31 - Spor

Sivas'ta deprem

2026-07-11 15:16 - Gündem

Bursaspor'un fikstürü belli oldu

2026-07-10 15:42 - Bursaspor

Ankara'da kritik görüşme: Trump; CAATSA müeyyidelerdinin hepsi kaldırılacak

2026-07-07 16:00 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-35 konusunda bu Liderler Zirvesi'nden hayırlı bir karar çıkacağına inanıyorum

2026-07-07 17:35 - Gündem

Zelenski: Ukrayna'nın NATO'da olması hepimizi daha güçlü kılar

2026-07-07 15:17 - Gündem

Bursa Heykel'de korku dolu anlar

2026-07-08 17:42 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ı törenle karşıladı

2026-07-07 15:50 - Gündem

İlgili Haberler

Kazada ölen uzman çavuş, eşi ve 8 aylık bebekleri toprağa verildi

16:29 - Gündem

Çankaya Belediye Başkanı Güner'in ifadesi ortaya çıktı

16:23 - Gündem

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'Nefret ve Ayrımcılık' davasından beraat etti

16:19 - Gündem

BBP’den Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

15:35 - Gündem

CHP'de sıcak saatler: Olağanüstü kurultay için mahkemeye başvuruluyor

15:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Çankaya Belediye Başkanı Güner'in ifadesi ortaya çıktı

16:23 - Gündem

Trump: Hürmüz Boğazı'nı biz yöneteceğiz

16:13 - Dünya

BBP’den Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

15:35 - Gündem

CHP'de sıcak saatler: Olağanüstü kurultay için mahkemeye başvuruluyor

15:04 - Gündem

FETÖ'nün sözde 'köyler abisi', çamaşır makinesinin arkasındaki gizli bölmede yakalandı

14:52 - Gündem