?>

Nilüfer Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi kursiyerlerinden sergi

Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınların dönem boyunca hazırladığı el emeği eserler, beğeniye sunuldu.

Bursa - 1 saat önce

Nilüfer Belediyesi’nin kadınların sosyal hayata katılımını artırmak ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla sürdürdüğü eğitimlerde bir dönem daha tamamlandı. Nilüfer Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen kursları tamamlayan Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi kursiyerleri; iğne oyası, örgü, dikiş, akrilik boya resim ve el nakışından oluşan eserlerini sergiledi.Nilüfer Belediyesi Çalı Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen serginin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Alper Sezgin Çiftçi, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir, Çalı Mahalle Muhtarı Kaan Doğan ve çok sayıda kursiyer katıldı.
Törende Konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’nin 2017 yılındaki açılış sürecini hatırlatarak, merkezin verimliliğine dikkat çekti. Bir binayı inşa etmekten ziyade içindeki faaliyetlerin sürekliliğinin önemini vurgulayan Erman, “Merkezimiz, emek veren çalışma arkadaşlarımız ve sizlerin sahip çıkması ile çok verimli oldu. Bir yeri açmak, dört duvar örmek önemli değil; orayı yaşatacak olan kullanıcıların sahiplenmesidir. Burayı çocuğunuzla, torunlarınızla aktif olarak kullandığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.Kadın ve çocuk akademilerinin sadece el becerisi kursu düzenlenen yerler olmadığını belirten Erman, bu merkezlerin asıl amacının kadınların donanımını artırmak olduğunu belirterek, “Bizim için önemli olan bir kadının, bir annenin çok daha fazla donanıma sahip olmasıdır. Erişemediği sosyal, psikolojik ve akademik desteklere ulaşabilmesidir. Bu alanlardaki eksiklerimizi de tamamlayarak sizlere destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler sergiyi gezerek, kadınların dönem boyunca hazırladığı çalışmaları inceledi. Ziyaretçiler tarafından büyük beğeni toplayan eserlerin oluşmasında emeği geçenlere program sonunda teşekkür edildi.

https://www.turkhaber.com/haber/uludag-gezegi-kultur-ve-musiki-dernegi-nin-yeni-baskani-abdullah-bayrak-oldu-4147086.html

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

2026-06-22 16:32 - Bursa

Türkiye-Paraguay maçının seyirci sayısı belli oldu!

2026-06-20 08:19 - Spor

İran ve Belçika puanları paylaştı

2026-06-22 09:43 - Spor

İşte Bursaspor'un G.Saray'dan istediği oyuncu!

2026-06-19 15:35 - Bursaspor

Mısır'dan net galibiyet

2026-06-22 10:59 - Spor

MÜNİH TÜRK BASINININ DUAYENİ ORHAN TİNENGİN ANILDI

2026-06-18 13:05 - Dünya

Bursa’da korkutan yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı

2026-06-17 18:02 - Bursa

Almanya Hessentag'da Bursaspor bayrakları sallandı

2026-06-21 10:29 - Bursa

Milli Takım'dan üzen sonuç

2026-06-20 08:03 - Spor

Trump barış görüşmelerinde yine yan çizdi!

2026-06-21 17:00 - Dünya

İlgili Haberler

"Bursa Mustafakemalpaşa hak ettiği hizmetleri alacak"

17:53 - Bursa

Bursa'nın 5 günlük hava tahmin raporu

17:38 - Bursa

Bursa'da çocuklar Sokak Oyunları Şenliği ile eğlendi

17:09 - Bursa

Uludağ Gezeği Kültür ve Musiki Derneği’nin yeni Başkanı Abdullah Bayrak oldu

16:02 - Bursa

Sinan Ateş davasında yeni gelişme!

15:47 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursa'nın 5 günlük hava tahmin raporu

17:38 - Bursa

12'nci Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'nda

17:22 - Gündem

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: Bütün seçenekler masada

16:44 - Gündem

Sinan Ateş davasında yeni gelişme!

15:47 - Bursa

Osmangazi Belediyesi sayesinde ilk defa Anıtkabir'i ziyaret ettiler

15:39 - Bursa