?>

Thunberg ve aktivistler, Gazze'deki korkunç acıları konuşmaktan vazgeçmeyecek

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'ün de aralarında bulunduğu genç iklim aktivistleri, İsrail'in saldırılarının hedefi Filistinlilerin maruz kaldığı korkunç insani acıları konuşmaktan vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara
Thunberg ve iklim değişikliğine karşı "Fridays for Future" hareketinden aktivistler, İngiliz The Guardian gazetesi için makale kaleme aldı.
İsveçli çevre aktivisti Thunberg, Filistin’e destek için grev başlattı Afgan ve Filistinli kadınları sahneye davet eden iklim aktivisti Thunberg'in sözü kesildiİklim aktivisti Thunberg'in Filistin yanlısı söylemleri, Almanya'da eleştiri konusu oldu
İnsanlar acı çektiğinde, yerlerinden edildiğinde ya da öldürüldüğünde nerede olursa olsun seslerinin yükseleceğini belirten iklim aktivistleri, Filistin'le dayanışmalarının da bundan farklı olmadığını ve Filistinlilerin maruz kaldığı korkunç insani acıları konuşmaktan vazgeçmeyeceklerini kaydetti.
İklim aktivistleri, 7 Ekim saldırılarının İsrail'in süregelen "savaş suçlarını hiçbir şekilde meşrulaştıramayacağını" vurgulayarak "soykırımın meşru müdafaa olmadığı gibi orantılı bir karşılık da olmadığını" belirtti.
Filistinlilerin on yıllardır baskı altında yaşadığı bir bağlamda İsrail'in saldırılarının gerçekleştiğine işaret eden iklim aktivistleri, tüm bunların tek başına İsrail'in saldırıları hakkında yorum yapmak için yeterli sebep olduğunu vurguladı.

"Soykırımda tarafsız olamazsınız"

İklim aktivistleri, dünya genelinde antisemitik ve Müslüman karşıtlığı söylemlerin arttığına dikkati çekerek, İsveç'te camilerin yıkılması ya da sinagogun önünde İsrail bayrağı yakılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Filistin'de yaşanan acıların devam etmesine izin verilmemesi gerektiğini aktaran iklim aktivistleri, "Bu mazur görülemez şiddete son verilmesini talep etmek temel insanlık meselesidir. Sessizlik suç ortaklığıdır. Soykırımda tarafsız olamazsınız." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa polisinden Yıldırım'ın sorunlu mahallesine operasyon

2023-12-03 15:26 - Bursa

Başkan Sezgin'den Enes Çelik'e ziyaret !

2023-12-02 07:07 - Bursa

Bodrum’da bulunan cesetlerin kimlikleri belli oldu

2023-11-29 10:09 - Asayiş

Alina Boz, hayatının aşkıyla evlendi

2023-12-03 09:15 - Magazin

ABD Dışişleri, İsrail hava saldırısında hayatını kaybeden AA kameramanı için başsağlığı diledi

2023-12-04 23:58 - Dünya

Bursa'da Köfteci Yusuf'u soyup sevgilisiyle tatile kaçtı

2023-12-01 10:48 - Bursa

Bursaspor haftayı 1 puanla kapadı !

2023-12-02 15:48 - Bursaspor

DSÖ: 2022'de dünya genelinde 249 milyon sıtma vakası görüldü

2023-11-30 21:10 - Sağlık

“100 yıllık zamanı aştık, Gemlik’teki depremler haberci olabilir”

2023-12-04 15:04 - Gündem

Bariyerlere çarpan motosiklet

2023-12-02 21:21 - Asayiş

İlgili Haberler

Sırbistan gövde gösterisine hazırlanıyor!

15:31 - Dünya

Almanya’da 100 bin çalışan iş bıraktı, toplu taşıma durma noktasına geldi

13:01 - Dünya

Refah Sınır Kapısı açıldı

10:54 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mısır’da

21:39 - Dünya

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

19:20 - Dünya

Günün Manşetleri

Yaşlı kadına torun dehşeti

10:50 - Gündem

Öğrenci servisi şarampole devrildi: 14 yaralı

10:44 - Gündem

Osmangazi Belediyesi, tarım arazilerindeki kaçak yapıları yıkıyor

10:36 - Bursa

Bursa polisinden büyük kaçakçılık operasyonu

10:28 - Bursa

Şubat ayı kira artış tavanı belli oldu

10:18 - Ekonomi