?>

THY çalışanlarını uyardı! Artık yasak

TÜRK Hava Yolları, dün yayınladığı bilgilendirme notu ile çalışanlarından, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar konusunda dikkat etmelerini istedi. Yeni düzenleme ile pilot ve kabin memurları üniformalı fotoğraflarını sosyal medyada paylaşamayacak.

Gündem - 9 yıl önce

Genel Müdür Bilal Ekşi imzasıyla çalışanlara dağıtılan uyarıda, “Kişisel sosyal medya hesaplarındaki paylaşımların içeriğinden kişiler şahsen sorumlu olmakla birlikte çalışanları tarafından sosyal medya ve internet platformu üzerinden yapılacak paylaşımların Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı’nın prestijine, marka değerine ve kurumsal ilkelerine zarar vermesinin önüne geçmektir” denildi.
THY Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kurallar, tüm çalışanları kapsıyor. Üniformalı fotoğraf, video paylaşımı artık yasaklanıyor. Çalışma saatleri içinde yapmaları gereken görevleri sosyal medya ile aksatmamaları istendi. THY, iş amaçlı kullanım için personele verdiği bilgisayar, cep telefonu, internet kullanımı ilgili kanun ve düzenlemelere uygun olarak, herhangi bir bildirimde bulunmadan takip altında tutma, gerekli gördüğü alanlarda detaylı inceleme hakkına da sahip olacak.
ÇALIŞANLARI NELERİ PAYLAŞAMAYACAK
THY’de çalıştıkları bilgisi ve veya görseli sosyal medya hesaplarında yer almayacak. Mevcut markaya zarar verecek hukuki sonuçlar yaratabilecek içeriklerden kaçınılacak. THY adına herhangi bir itham ve çalıştıkları kurum adına itham, beyan veya vaatte bulunamayacak. Çalışanlar gizlilik içeren bilgi veya belgeleri sosyal medyadan paylaşamayacak.
ÜNİFORMALI FOTOĞRAF-VİDEO PAYLAŞIMI YAPILAMAYACAK
Yeni uygulama ile üniformalı paylaşımına da yasak getirildi. Paylaşılan fotoğraflarda, genel ahlak veya güvenlik konusunda bilgilere dikkat edilecek. Bu fotoğraf, video veya bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından art niyetli kullanılabileceği unutulmayacak.
THY RESMİ SOSYAL HESAPLARINDAN PAYLAŞIMLAR
Personel THY’nin kurumsal medya hesapları tarafından yayınlanmış haberleri, bilgilendirmeleri, anketleri paylaşabilecek. Sosyal medyada THY hakkında haberlere iyi niyetli olsa da yorum sahipleri ile iletişime geçmemeleri, konuyla ilgili THY birimlerini haberdar etmeleri gerekiyor.Çalışanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kuruluşları, devlet büyükleri ve yöneticileri, milli ve manevi değerler, THY tüzel kişiliği, yöneticileri ve çalışanları ile THY iştiraklerinin tüzel kişiliği, yöneticileri ve çalışanları, hakkında eleştiri sınırlarını aşan, kin ve nefret söylemleri içeren, toplumu ayrımcılığa sevk edebilecek, iş barışına zarar verebilecek, etik dışı ve/veya siyasi içerikli ifadeler veya hakaret içeren imalarda bulunamayacak.
KÜÇÜMSEYİCİ İFADELER YASAK
THY ve iştiraklerinin ürün ve hizmetleri hakkında küçümseyici ifadeler kullanmayacak. Dini, etnik, kültürel, siyasi, farklılar gözeterek, bu konular başta olmak üzere cinsellik, terör, spor ile ilgili suç unsuru olan şiddet içeren, ifade özgürlüğünü aşan, küçük düşücü paylaşımlarda bulunamayacaklar.
Yayınlanan bilgilendirmede, bu kuralların THY’nin ve iştiraklerinin tüm personelini kapsadığına dikkat çekti.

DHA

Haftanın Öne Çıkanları

Selin İmer'in annesi adeta yıkıldı!

2017-06-11 18:00 - Magazin

Bursa'da Suriyespor mu kuruldu?

2017-06-07 15:34 - Yerel Haberler

Hasan Hüseyin Acar Bursaspor'a doğru

2017-06-07 13:35 - Bursaspor

Bursalı öğrencilerden ‘kemanlı’ teşekkür

2017-06-08 15:31 - Eğitim

Londra'da yangın dehşeti!

2017-06-14 12:12 - Dünya

Mudanya Belediyesi’nden eğitime tam destek

2017-06-07 20:33 - Eğitim

Bursaspor'un TFF delegeleri belli oldu

2017-06-08 12:06 - Bursaspor

Bingöl sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

2017-06-09 01:51 - Asayiş

Burkay: Bursa hedeflerine girişimcilerin cesur adımlarıyla ulaşacak

2017-06-09 17:54 - Ekonomi

THY çalışanlarını uyardı! Artık yasak

2017-06-14 12:16 - Gündem

İlgili Haberler

Muğla’da Türkiye-Çin dostluğu rüzgarı

22:27 - Gündem

Ardahan'da Bisiklet Festivali’nde bin kişi pedal çevirdi

20:02 - Gündem

Philips’ten yenilikçi çözüm: Çift taraflı monitör

20:35 - Gündem

55 Yıllık efsane Boğaz'dan Ege'ye yelken açtı

20:07 - Gündem

Özgür Özel: Mücadelemiz devam edecek!

17:59 - Gündem

Günün Manşetleri

'İnsanlığın Vicdanında Srebrenitsa’

22:16 - Bursa

Mersin’de trafikte kavga eden iki sürücüye 362 bin lira ceza

22:06 - Asayiş

ABD Kongre üyesi, Batı Şeria’da İsrailli yasa dışı yerleşimciler tarafından alıkonuldu

22:01 - Siyaset

Özgür Özel: "Sizi hiç üzmeden yeni bir yol açacağız"

21:08 - Siyaset

Betül'ü boynundan bıçakla yaralayan sanık yeniden tutuklandı

20:42 - Asayiş