?>

Tokat’ta hastaneye başvuranların sayısı yaklaşık 5 bine çıktı

Tokat Valisi Abdullah Köklü, kentte bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına başvuranların sayısının 5 bin civarında olduğunu söyledi.

Gündem - 48 dk. önce

Tokat Valisi Abdullah Köklü, kent merkezinde, 9 Ekim akşamından itibaren yaşanan sağlık sorunlarından kaynaklı başvurulara ilişkin, Tokat Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.
Hastane çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Vali Köklü, "Tokat’taki tüm hastanelerimize şimdiye kadar 5 bin civarında başvuru oldu. Şu an farklı hastanelerimizde yatarak tedavi gören 30 hasta bulunuyor. Hayati tehlikeleri yok. Yaşadığımız durum halk arasında bildiğiniz üzere bağırsak enfeksiyonu diye geçiyor. Bağırsak enfeksiyonu deyince de akla ilk, su ve yiyeceklerimiz geliyor. Biz daha evvel uyarı yaptık, hani bunun suyla alakalı olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Ankara'ya numuneleri gönderdik. Test sonuçları ile ilgili çarşamba günü sonuçları alacağız. O zamana kadar tedbir amaçlı söylüyoruz ki su ve yiyeceklere biraz temkinli yaklaşmamızda fayda var. 'Su kaynaklıdır' demek doğru bir ifade olmaz. Sağlık Bakanlığı'nın, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün analiz sonucu ilimize ulaştığı zaman daha sağlıklı bir neticeye ulaşacağız diye düşünüyorum" dedi.

'ENDİŞE EDİLECEK DURUM GÖZÜKMÜYOR'

Vali Köklü, okullardaki hijyen çalışmasının tamamlandığını da ifade ederek, "Biz dün okullarımızla bu hastalığın bulaşıcı riskini bertaraf edebilme adına tüm okullarımızda ve tüm kamu kurumlarımızda detaylı bir hijyen çalışması yapalım dedik. Öğrenciler varken de bu hijyen çalışması sağlıklı yapılamayacağından bugün okulları ara verdik. Diğer ilçelerimizde herhangi bir sorun yok. Yarın okullarımız devam edecek ama diyelim ki birkaç gün sonra yine bir tehlikeli durum gördük, çok acil bir durum gördük, devlet olarak bu önlemi almaktan biz çekinmeyiz. Ama şu anda çok aşırı endişe edilecek bir durum gözükmüyor’’ diye konuştu.

https://www.turkhaber.com/haber/bursali-boksor-sudem-temucin-karadag-dan-madalyayla-dondu-4157915.html

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'dan yola çıkan ve 11 kişinin hayatını kaybettiği tur otobüsü kazasında yeni gelişme

2026-10-11 15:12 - Bursa

NET MESAJ!

2026-10-09 08:32 - Bursa

BTSO'da yeni başkan: Özer Matlı

2026-10-08 17:52 - Bursa

Bursaspor'un emektar ismi vefat etti

2026-10-05 17:22 - Bursaspor

Bakan Çiftçi'den açıklama: Bursa'dan İzmir'e giden tur otobüsü kaza yaptı: 11 ölü 26 yaralı!

2026-10-11 13:16 - Bursa

Manisa'daki kazada ölen ve yaralanan Bursalıların kimlikleri belirlendi.

2026-10-11 18:54 - Bursa

Bursasporlu Hukukçular Derneği kuruldu

2026-10-07 17:43 - Bursaspor

Bursa'dan İzmir'e giden tur otobüsü kazasında 11 kişi hayatını kaybetti: Son durumu Manisa Valisi açıkladı

2026-10-11 14:16 - Bursa

Bursa'dan hareket eden yolcu otobüsü ile TIR çarpıştı: 11 ölü 26 yaralı

2026-10-11 12:53 - Bursa

Üç metre derinlikte altın sikke buldu

2026-10-07 10:54 - Gündem

İlgili Haberler

 Afyonkarahisar’da midibüs devrildi: 25 yaralı

17:47 - Gündem

175 kiloluk orkinos yakaladı

17:23 - Gündem

Edirne'de panik: Çok sayıda çocuk için kayıp alarmı

17:15 - Gündem

Yenidoğan Çetesi davasında yeni atanan üye hakim dosyadan çekildi

16:23 - Gündem

Antalya Büyükşehir Başkan Vekili Özdemir: CHP çatısı altında siyaset yapıyorum

16:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Manisa'da yaşanan feci kaza sonrası Bursa Büyükşehir AKOM'dan destek

17:31 - Bursa

Edirne'de panik: Çok sayıda çocuk için kayıp alarmı

17:15 - Gündem

Bursa'dan yola çıkan tur otobüsünde 11 kişiyle birlikte eşini kaybeden 76 yaşındaki adam yaşananları anlattı

16:56 - Bursa

Bursa Yıldırım'da trafik düzenlemesi

16:40 - Bursa

Uludağ Üniversitesi'nin öğretim üyeleri uluslararası alanda başarılara imza atmaya devam ediyor

16:30 - Bursa