İlçeye bağlı Orhaniye Mahallesi’nde, bölgenin erken olgunlaşması ve kendine has lezzetiyle bilinen ünlü "karabodur" cinsi kirazları dalından toplanarak piyasaya sunuluyor.
İlk Ürünler Kilogramı 110-130 TL’den Alıcı Buluyor
Erkenci kiraz olmasından dolayı piyasada çok yoğun bir taleple karşılaşan karabodur kirazı, üreticiler tarafından özenle bahçelerden toplanarak doğrudan tüccarlara ulaştırılıyor.
Sezonun ilk alımlarına dair bilgiler veren İznikli tüccar Ahmet Terzi, piyasanın açılış fiyatlarını ve beklentilerini şu sözlerle aktardı:

Ahmet Terzi: "Mevsimin ilk Karabodur Kirazını üreticilerimizden almaya başladık. Şu an için kalitesine göre kilogramını 110 ile 130 TL arasında satın alıyoruz. Piyasaya ilk çıkan ürünler her zaman yoğun ilgi görür. Bu yıl hem kaliteli hem de oldukça bereketli bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz. Tüm üreticilerimize hayırlı, bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi diliyorum." dedi.

Hedef Hem İç Piyasa Hem İhracat
İznik'in mikro klima iklimi ve verimli toprak yapısı sayesinde yüksek aroma kalitesine ulaşan karabodur kirazının, önümüzdeki günlerde hasat miktarının artmasıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanındaki iç piyasa tezgahlarının yanı sıra, özellikle Avrupa ve Orta Doğu ihracat pazarında da büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Bölgedeki üreticiler, hava şartlarının da elverişli gitmesini fırsat bilerek sabahın erken saatlerinden itibaren bahçelerde hasat mesaisine aralıksız devam ediyor.