Hepimiz kimler oynayacak diye merak içerisindeydik.
Maç öncesi hem Eskişehir’de, hem de stat içerisinde büyük dostluk gösterisi vardı. Uzun yıllar sonra Anadolu derbisinde karşı karşıya gelen iki takımın taraftarları bu kez sokaklarda rahatça dolaşmaları önemli bir gelişmeydi, eski günleri yaşayan biri olarak bu beni çok sevindirdi.
Es Es tribünleri her zamanki gibi muhteşem. Teksas taraftarları ise Türkiye’nin en iyisini olduklarını hepimize bir kez daha gösterdi.
Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, Ümit Milli takıma seçilen kaleci Ataberk’in yerine yenilerden Çağlar Şahin Akbaba, Ali Akman’ın yerine tecrübeli bir isim olan Recep Aydın’ı sahaya sürdü. Ancak Recep Aydın 20. Dakikada sakatlanınca yerini 2 dakika sonrasında Ali Akman’a bırakmak zorunda kaldı.
Maça gelecek olursak;
İki takımda inanılmaz pas hatalarıyla oynadı. Bunda Eskişehir Stadının zeminin ıslak olmasının payı da büyüktü. Hatta Bursasporlu futbolcular zaman zaman zeminin azizliğine uğrayarak yerden kalkamadılar.
Eskişehirspor iç saha avantajını zaman zaman değerlendirdi. Ancak Emre Güral ve Marko Milinkoviç ile buldukları pozisyonlarda kaleci Çağlar Şahin Akbaba yerinde kurtarışlarıyla gole izin vermeyince ilk yarı 0-0 sona erdi.
Şunu belirtmekte yarar var. Mücadelenin tecrübeli hakemi Özgür Yankaya, Eskişehirsporlu Marko Milinkoviç’in penaltı için kendisini sürekli yer atmasında her fırsatta oyunu sürdürmeyi tercih etti. Bu da yeşil beyazlıları yüreklendirdi ikili mücadelelerde.
İkinci yarı ne değişti;
Bursaspor’un iki tipik kanat oyuncusu Burak ve Ali olunca Eskişehir’in iki kanat savunmacısı Cemali ile Jesse hücuma katkı koyamadı. Abdullahi Shehu’nun 69. Dakikada yerini Ramazan Keskin’e bıraktı. Tatlı sert oyun oynayan Ramazan hem savunmaya hem de hücuma katkı koydu.
73.dakikada genç Ali Akman’ın ortasında defanstan seken topa Ramazan Keskin hamle yaptı. Jesse’nin uzaklaştırmak istediği meşin yuvarları ise Kubilay Kanatsızkuş, nefes bir kafa aşırtmasıyla filelere gönderdi.
Golü korumak isteyen Yalçın Koşukavak bu kez bir başka tecrübeli isim olan Cüneyt Köz’ü sahaya sürerken skoru korumayı planladı. Maçın uzatma dakikasında Cüneyt Köz’ün orta alandan kullandığı serbest atışa Rumen Latovlevici nefis bir vole attı ve maçın skorunu belirledi.
Hem gol sonrası Rumen’in, maç sonunda ise yeşil beyazlılar, Bursaspor taraftarlarıyla bütünleşirken bu sezon ikinci kez Timsah yürüyüşü gerçekleşti.
Sezonun ilk deplasman galibiyetiyle puanını 6’ya çıkartırken, yarışa ortak olmayı başardı.
Üst üste alınan iki zorlu galibiyet hepimize nefes aldırdı.
Güzel futboldan çok, alınan skor ve galibiyet önemli.
İlk kez kaleye geçen Çağlar Şahin Akbaba ve stoper Sedat Dursun muhteşem performanslarıyla takım içerisinde öne çıkan isimler oldu.
Beni en çok sevindiren olaylardan birisi, taraftarların eleştirisine hedef olan Kubilay ile, sahada inanılmaz pas hataları yapan Latovlevici’nin muhteşem füzesi ayakta alkışlanacak güzellikteydi.