CHP 39. Olağan Genel Kurultayı'nda Özgür Özelgeçerli oyların tamamını alarak genel başkan seçildi. 24 oy geçersiz sayıldı.
Özgür Özel, tek aday olduğu CHP'nin 39'uncu kurultayında 1333 geçerli oy alarak yeniden CHP'nin Genel Başkanı seçildi. 24 tane oy ise geçersiz sayıldı.
Özgür Özel, tek aday olarak girdiği CHP'nin 39'uncu kurultayında 1333 geçerli oy alarak yeniden CHP'nin Genel Başkanı seçildi. 24 tane oy ise geçersiz sayıldı. Özel, böylece bir yıl içinde üç kez seçilmiş oldu.
KURULTAY'DAN SATIR BAŞLARI
Saat 10.00'da başlayacağı ilan edilen kurultayda Genel Başkan Özgür Özel'in salonu selamladı. Özel kürsüye gelerek açıklamalarda bulundu.
KILIÇDAROĞLU'NA ÖRTÜLÜ MESAJ
Kurultaya davet edilip katılmayan Kılıçdaroğlu'nun Sabah'a verdiği röportaja ilişkin ise Özgür Özel'in neler diyeceği merak ediliyordu. Özel, Kılıçdaroğlu'nu isim vermeden, "CHP arınacaksa bizi eskiye döndürmek isteyenlerden arınacak. Artık kimse bizi yenilgiye alıştıramayacak. Ya müesses nizamın paslı zincirleri milleti saracak ya da bu millet bizimle birlikte zincirlerinden kurtulacak" tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesine de değinen Özel, İmamoğlu'nun tek adaylarının olduğunun altını çizdi. Özel, "Adayımızın sesinden, resminden korkuyorlar. Ekrem İmamoğlu adayımızdır. A, B ve Z planı da İmamoğlu'dur. İmamoğlu milletin adayıdır. Ekrem İmamoğlu'nu alt edeceksen karşısına çıkacaksın, hodri meydan! Çık karşına. Saray'ın adamı meydana çıkmalı" dedi.
İBB iddianamesinde 'Özgür gelecek' pankartı açıldığında 'güzel günler göreceğiz, güneşli günler' göreceğiz söylemlerinin yer almasına değinen Özel, "İddianamede; 'Bunu önceden planladık. Ülkenin yönetimini değiştirip, İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmayı planladıkları' yazılmış. İşte geldik buradayız. İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak. Cesareti olan çıksın karşımıza" yanıtını verdi.
Seçmen kitlesine dair de konuşan Özel, "Artık yüzde 25 değiliz, yüzde 40'a uzanan bir seçmen kitlemiz var. Bu sofrada herkese yer vardır. Hep birlikte yürüyeceğiz. Bizim yanımızda millet var" dedi.
AKP, MHP ve DEM Parti'den oluşan 3'lü heyetin İmralı'ya gitmemesine ise Özel, "Komisyon 18 toplantı yapmıştır, ancak halen kayyumlar var. İmralı'ya gitme fikri bu ortamda uygun olmamıştır. Partimizin aldığı karar yıkıcı değil, yapıcıdır" ifadelerini kullandı.
DEM Parti ile görüşürken bizi terörist ilan etmişlerdi. Büyük bir Türkiye ittifakı bizim açımızdan önemlidir. Komisyon önerisini de dile getiren partiyiz. Komisyon 18 toplantı yapmıştır, ancak halen kayyumlar var. İmralı'ya gitme fikri bu ortamda uygun olmamıştır. Partimizin aldığı karar yıkıcı değil, yapıcıdır.
Özgür Özel konuşmasının ardından 1 nolu sandıkta oyunu kullandı. Kurultayda bin 385 delegenin oy kullanması bekleniyor.
Mansur Yavaş, ise oyunu kullandıktan sonra "Ülkemiz için hayırlı olsun, oyumu da kullandım. Genel Başkanımızın da söylediği gibi muhalefette son kurultayımız olsun inşallah" mesajını verdi.
İMAMOĞLU'NDAN VİDEOLU MESAJ
19 Mart'ta İBB'ye yapılan 'yolsuzluk' operasyonunda tutuklanan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun yapay zeka ile hazırlanan videosu yayınlanıyor. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Büyük bir reform hamlesine ihtiyaç var. Bunu da biz yaparız. Ülkemiz bir yol ayrımında. Ülkemiz Meclis'ten değil Saray'dan yönetiliyor. Değişim sürecini başlattık, sonucunu da aldık. İktidar yürüyüş kurultayıdır. Değişen CHP Türkiye'nin 1. partisidir. Seçimlere kadar durmak yok. Herkese anlatalım, CHP herkesin partisidir.
CHP çözüm sürecinin yanındadır. Ama sorunun demokratik, şeffaf şekilde çözümünden yanayız.
Milyonların ümidi biziz. Milyonlar ve Türkiye CHP'ye hazır. CHP'de Türkiye'yi yönetmeye hazır."
CHP'nin kurultayının yarın son gününde CHP PM ve YDK üyeleri seçilecek. Divan Başkanı Ünlüce, başvurularının başladığını açıkladı. Ünlüce, yarın 08.30'a kadar başvuruların devam edeceğini belirtti.