?>

8 milyon hayvan işkenceye maruz kaldı

Sabancı Vakfı'nın Fark Yaratanlar programına dahil olan Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nin hazırladığı rapor, 2016 yılında 8 milyonun üzerinde hayvanın işkenceye maruz kaldığını gösteriyor.

Gündem - 9 yıl önce

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.
Dokuzuncu sezonun sekizinci Fark Yaratan’ı hayvanlara kötü muamele eden kişilere verilen cezaların caydırıcı olması için çalışan Hayvan Hakları İzleme Komitesi oldu.
Hayvan Hakları İzleme Komitesi, Türkiye’de ilk kez tür ayırt etmeksizin tüm hayvan hakları ihlallerinin derlenmesi, arşivlenmesi, izlenmesi ve raporlanması amacıyla kuruldu. Hayvanlara kötü muameledeki artışa karşı mücadele eden komite, Türkiye genelinde tüm hayvanlara yönelik şiddeti raporluyor ve ilgili mevzuatın uygun bir şekilde değiştirilmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
Ayrıca komite, hayvan hakları konusunda farkındalığın artırılması amacıyla uzmanların desteğiyle çocuklara yönelik tasarladıkları eğitim programını da uyguluyor. Bu eğitimlerin içeriği internet üzerinden de herkesin erişimine sunuluyor.

8 MİLYON HAYVAN ŞİDDETE MARUZ KALIYOR
Hayvanlara kötü muamele konusunda olumsuz örneklerin teşhirinden hukuk mücadelesine, medya dilinin analiz edilmesinden hak ihlallerinin raporlanmasına kadar birçok alanda çalışma yapan komite, hazırladığı raporlarla da durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nin hazırladığı rapor, 2016 yılında 8 milyonun üzerinde hayvanın işkenceye maruz kaldığını gösteriyor.
Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nin fark yaratan hikayesini 2 Şubat 2018 tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izleyebilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'nın en uzun mankeni podyumda!

2018-02-01 20:34 - Magazin

Bursalı ünlü kebapçı hayatını kaybetti

2018-01-30 21:20 - Bursa

8 milyon hayvan işkenceye maruz kaldı

2018-02-02 14:38 - Gündem

ABD’li heyet toplantıdan atıldı

2018-01-30 20:00 - Dünya

Levent Gültekin: “Toplumun var olanı reddetmesi lazım”

2018-01-26 19:27 - Bursa

Demet Akalın Bursa'da!

2018-02-01 20:55 - Magazin

ELS Lift’te hedef: Küresel ve inovatif marka olmak

2018-01-29 16:00 - Bursa

Orhan Altınöz yaşamını yitirdi

2018-01-31 02:03 - Bursa

Bursa'da gölet kurudu!

2018-01-26 16:04 - Bursa

Bursa'da çocukların ay tutulması heyecanı

2018-02-01 14:40 - Bursa

İlgili Haberler

‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasında tutuksuz sanıklar savunma yaptı

21:40 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "(Fon soruşturması) Milletimizin kaynağı bu süreçlerde kullanılmayacak"

20:24 - Gündem

Bakan Güler, MSÜ 2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı

18:54 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Biz kamera bantlama partisi değiliz"

18:51 - Gündem

Kıskançlık nedeniyle tartıştığı eşini bıçakladı

17:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "(Fon soruşturması) Milletimizin kaynağı bu süreçlerde kullanılmayacak"

20:24 - Gündem

Bursa'da kontrolden çıkan tır tarlaya uçtu!

19:19 - Bursa

Fon soruşturmasında dikkat çeken gelişme!

18:44 - Asayiş

Bursa'da korkutan kaza!

18:15 - Bursa

Bursasporlu Hukukçular Derneği kuruldu

17:43 - Bursaspor