?>

ABD’li şarkıcı Della Miles Eskişehir’de konser verdi

Türkiye’ye yerleştikten sonra Müslüman olan ABD’li şarkıcı Della Miles, Eskişehir’de “Uluslararası Göçmenler Günü” kapsamında düzenlenen ‘Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye’ etkinliğinde konser verdi.

Dünya - 7 yıl önce

Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının vokalistliğini yapan, Türkiye’ye yerleştikten sonra Müslüman olan ABD’li şarkıcı Della Miles, Eskişehir’de ’ Uluslararası Göçmenler Günü’ kapsamında düzenlenen ’Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye’ etkinliğinde konser verdi. Hayranlarını şarkılarıyla coşturan Della Miles, Eskişehir Göç İdaresi tarafından düzenlenen programa katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Miles, Müslüman olmasıyla ilgili olarak da, “Bence eğer bir din seni etkiliyorsa ve o dinin insanlarının ne yaptığını neye inandığını merak edersin. Ve sonunda etkilersin. Kararını verirsin ve dinini değiştirirsin” dedi.Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM) tarafından yürütülen ‘Göç ve Uluslararası Koruma Konularında Kamu Farkındalığının Artırılmasına Dair Teknik Destek Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmalarını Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum, Temel Haklar, Yargı ve İçişleri Bölüm Başkanı ve Başkatibi Alexander Fricke, Göç İdaresi Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız ve Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal yaptı.
“GÜZEL TÜRKİYE’NİN GÜZEL ELÇİLERİ OLACAKSINIZ”Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir ilinde 2 bine yakın yabancı öğrenci olduğunu ve bu öğrencilerin ülkelerine geri döndüğünde her birinin Türkiye’nin güzel elçileri olacağını kaydetti. Vali Çakacak, “İlimizde 2 binin üzerinde üniversite okuyan yabancı ülke vatandaşı vardır. Bunlar aslında özellikle üniversite lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri buradaki öğrenim hayatlarından sonra kendi ülkelerinde önemli görevler yapacaklar. İşte bu değerli misafirlerimiz, öğrencilerimiz Türk insanını yakından tanıyorlar, her şey tanımakla başlar dendi. Evet, burada tanıdıklarınızı, burada gördüğünüz güzellikleri gittiğinizde kendi memleketlerinizde anlatacaksınız. Sizler Türkiye’de yaşadığınız güzellikleri orada görmeyenlere anlatacaksınız ve bu güzel ülkenin güzel elçileri olacaksınız. Türkiye sığınmacı krizinin etkilerini azaltmak için elinden gelen her şeyi yapmıştır ve yapmaktadır” diye konuştu.
“TÜRKİYE 192 MİLLETTEN 5 MİLYON İNSANA SAHİPLİK YAPIYOR”Göç İdaresi Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu ise, tarih boyunca Türkiye’nin ihtiyaç sahibi olan insanların yanında olduğunu dile getirdi. Kadıoğlu, “Göç bugün özellikle batının doğrularını bile yazmaktan korktuğu şanlı tarihimizin her döneminde insanların sığındığı, vatan edindiği, yaşam hikâyeleriyle dolu olduğu bir coğrafyadayız. Bugün dünyanın uzaktan izlemekle yetindiği Suriye yangınını kucağında bulan ülkemiz yaklaşık 3 milyon 600’ün üzerinde Suriyeli, 192 farklı milletten de 5 milyona yakın yabancıya ev sahipliği yapıyoruz. Vicdan ve merhamet noktasında akıl ve sabır ile bu politikalarımızı devletimizin tüm kurumlarıyla aynı zamanda necip milletimizin ferasetiyle farklı bir bakışla yürütüyoruz. Biz limanımıza gelmiş bir kişiye yanaşmaktan korkan bir millet ve devlet değiliz. Biz herhangi bir göç dalgasıyla hükümet devrilen, devletimizi sarsan bir millet değiliz elhamdülillah. Şükürler olsun ki devletimiz bu göç dalgasını, bu göç aklını her zaman bir akılla, bir iyi yönetimle yöneteceğinden de kimsenin şüphesi olmasın” dedi.Etkinlikte ‘Horon Ekibi Efe Oyunu ve Irak Türkmenleri Halayı’ dans gösterileri de yaparken, Türkmenistan uyruklu ses sanatçısı Begench Orayev, Moldova Leonida Timus, İran uyruklu Shahabodin Talebsarbazi, Azerbaycan uyruklu Farid Mammadov ve ABD’li sanatçı Della Miles konser verdi.(Moshıur Rahman/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

"Aleyna Tilki satanist şarkıcıdır"

2019-12-15 14:15 - Magazin

Sapık kadın erkek çocuğuna...

2019-12-20 13:07 - Dünya

Ebru Polat: Can Yaman'a yürümedim, koştum hatta zıpladım

2019-12-16 17:52 - Magazin

ABD’li şarkıcı Della Miles Eskişehir’de konser verdi

2019-12-21 01:47 - Dünya

Kendi penisini kesen seri katile abayı yaktı

2019-12-16 16:18 - Dünya

Küçük Leyla’nın davasında yeni gelişme

2019-12-19 14:57 - Gündem

İlaç atıp tecavüz etti

2019-12-19 15:37 - Gündem

Cansız beden bulundu...

2019-12-19 00:53 - Asayiş

Aralık ayında deniz keyfi!

2019-12-16 20:34 - Gündem

Ünlü oyuncu Türk vatandaşlığına geçiyor

2019-12-20 12:22 - Spor

İlgili Haberler

Kremlin: NATO Zirvesi hazırlıkları sırasında Rusya'ya yönelik bazı saldırgan açıklamalar oldu

15:05 - Dünya

Şam'daki çifte patlamada 4'ü polis 18 yaralı

12:32 - Dünya

Patlamanın olduğu Şam’da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un güvende olduğu açıklandı

11:58 - Dünya

Küba’da ulusal elektrik sistemi çöktü

11:50 - Dünya

Rusya'nın Ukrayna saldırılarında can kaybı 29’a yükseldi

11:05 - Dünya

Günün Manşetleri

Zelenski: Ukrayna'nın NATO'da olması hepimizi daha güçlü kılar

15:17 - Gündem

225 milyonluk borsa vurgunu

15:11 - Gündem

NATO Genel Sekreteri Rutte: Rusya ulusal bütçesinin yarısını savaş için kullanıyor, niyeti iyi değil

14:32 - Gündem

Trump, NATO zirvesi için Ankara'da

13:52 - Gündem

Bakan Güler, Letonya ve Kanadalı mevkidaşları ile görüştü

13:09 - Gündem