?>

Alarko Holding, Alarko Carrier’ın Yüzde 42,03’lük Payını Devralıyor

ÜNLÜ & Co’nun alıcı taraf finansal danışmanı olarak görev aldığı işlem kapsamında Alarko Holding, Alarko Carrier’da Carrier’a ait yüzde 42,03 oranındaki...

Ekonomi - 1 saat önce

ÜNLÜ & Co’nun alıcı taraf finansal danışmanı olarak görev aldığı işlem kapsamında Alarko Holding, Alarko Carrier’da Carrier’a ait yüzde 42,03 oranındaki payların tamamını devralmak üzere sözleşme imzaladı.
30. yılını kutlayan, Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, Alarko Holding A.Ş.’nin, Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Carrier Global Corporation’a ait payların tamamını devralmasına yönelik işlemde alıcı taraf finansal danışmanı olarak görev aldı.
İmzalanan sözleşme kapsamında, Alarko Carrier sermayesinin yüzde 42,03’ünü temsil eden Carrier’a ait payların tamamının Alarko Holding tarafından devralınması planlanıyor. İşlemin tamamlanmasının ardından Alarko Holding’in Alarko Carrier’daki doğrudan hissedarlık oranı yüzde 84,06’ya yükselecek. Alarko Holding, gelecek odaklı stratejik dönüşüm planları kapsamında, Sanayi ve Ticaret Grubu bünyesindeki iklimlendirme faaliyetlerini kendi markası ve yeni hedefleri doğrultusunda sürdürmeyi planlıyor.
Alarko ile Carrier arasında 28 yıldır devam eden ortaklığın, tarafların ortak değerlendirmesi ve karşılıklı mutabakatıyla sonlandırılmasını öngören işlemin, gerekli onayların alınması ve olağan kapanış koşullarının yerine getirilmesinin ardından 2026 yılının dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.
“Alarko Holding’in stratejik hedeflerini destekleyen bu işlemde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz”
İşleme ilişkin değerlendirmede bulunan ÜNLÜ & Co Kurumsal Müşteri Yönetimi Yönetici Direktörü İbrahim Romano, şunları söyledi:
“ÜNLÜ & Co olarak kurumsal finansman alanındaki 30 yıllık deneyimimizle müşterilerimizin uzun vadeli hedeflerini destekleyen stratejik işlemlerde görev almaya devam ediyoruz. Türkiye’nin köklü gruplarından Alarko Holding’in stratejik dönüşüm planları açısından önem taşıyan bu işlemde, ÜNLÜ & Co olarak alıcı taraf finansal danışmanı olarak yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Derin sektörel bilgi birikimimiz, güçlü işlem gerçekleştirme kabiliyetimiz ve uluslararası standartlardaki danışmanlık yaklaşımımızla müşterilerimizin değer yaratma yolculuklarına katkı sağlamayı sürdüreceğiz.”
Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Kıdemli Direktörü Batuhan Benli ise “Alarko Holding’in gelecek hedeflerini destekleyen bu önemli işlemde, alıcı taraf finansal danışmanı olarak görev üstlenmekten mutluluk duyuyoruz. Süreç boyunca finansal ve stratejik değerlendirmelerden müzakere ve sözleşme aşamalarına kadar kapsamlı bir danışmanlık çalışması yürüttük. İşlemin tüm taraflar için başarıyla tamamlanmasını diliyoruz” dedi.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Haftanın Öne Çıkanları

Gençlerbirliği'den FIFA açıklaması

2026-08-04 16:02 - Spor

ABD, yanlısı Katar'dan İran açıklaması

2026-08-04 17:36 - Dünya

WhatsApp krizi! Milyonlarca hesap kapatıldı

2026-08-04 11:42 - Bursa

Atilla Karaoğlan, Ajax - Shelbourne maçında düdük çalacak

2026-08-05 11:40 - Spor

İran'dan ABD’ye çağrı: Taahhütlerinizi yerine getirin

2026-08-07 09:20 - Dünya

Bursaspor karşılaşması A kategorisi riskli müsabaka olarak belirlendi

2026-08-03 17:42 - Bursaspor

"Ekmeğimizi paylaştık kızımı öldürdü"

2026-08-05 16:19 - Gündem

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nı imzaladı

2026-08-07 14:15 - Gündem

Mudanya Plajları halka açıldı

2026-08-05 16:53 - Bursa

Bursaspor'a sezonun ilk maçında sakatlık şoku

2026-08-08 15:33 - Bursaspor

İlgili Haberler

Sersim ve Team Finans'tan Bayi Finansmanında Stratejik İş Birliği

16:05 - Ekonomi

MANGO Ankara’daki Mağaza Sayısını 8’e Çıkardı

14:29 - Ekonomi

Aon’un İkinci Çeyrek Geliri 4,2 Milyar Dolara Ulaştı

14:23 - Ekonomi

Türkiye ile Çekya Arasında 10 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi

14:02 - Ekonomi

Mazhar Özsoy, Boyner Büyük Mağazacılık E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Oldu

12:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bursa tenisi gelecek çalışmaları ele aldı

16:10 - Bursa

Organize suç lideri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

15:21 - Gündem

Yeni Parti Lideri Özgür Özel: Terörsüz Türkiye yasasına 'Evet' diyeceğiz

15:03 - Gündem

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu: Neyin açılımı bu?

14:51 - Gündem

Bodrum cephesinden Bodrum FK- Bursaspor maçı

14:17 - Bursaspor