?>

Yeni Parti Lideri Özgür Özel: Terörsüz Türkiye yasasına 'Evet' diyeceğiz

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi" üzerine yaptığı konuşmada, "Barışın önünde durmayacağız, bu yasaya evet diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gündem - 1 saat önce

Kamuoyunda "çerçeve yasa" olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri Genel Kurul'da devam ediyor. Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Kurul'daki tarihi oturumda konuştu. Özel, "Ben ve yönetici arkadaşlarım tarihsel bir tutarlılık ve sorumluluk içinde bu yasaya evet diyeceğiz" dedi. Özel, kararın tüm partiyi kapsamadığını ve milletvekillerinin kararlarını kendilerinin vereceklerini belirtti.

"BARIŞIN ÖNÜNDE DURMAYACAĞIZ"

Süreç boyunca en ağır saldırılara uğrayan partinin kendi partileri olduğunu belirten Özel, "Bu teklife 'hayır' deme hakkı en çok olan siyasi parti kimdir diye millete sorduğunuzda hiç şüphe yok ki bugün karşınızda bulunan Yeni Parti grubudur" değerlendirmesinde bulundu. Tüm bunlara rağmen tarihi bir sorumluluk üstlendiklerini dile getiren Genel Başkan, "Bu yasaya 'hayır' deme hakkına en çok biz sahibiz. Ama bu hakkı, milletin barış hakkının önüne koymayan da biziz. Öfkemizi milletin geleceğinin önüne koymadık, koymayacağız. Bir daha şehit gelmemesi için barışın önünde durmayacağız. Korku olmadan, ayrımcılık olmadan ortak geleceği inşa etmek için barışın önünü açacağız" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'NİN YAPMAK İSTEMEDİĞİNİ BİZ YAPACAĞIZ"

Teklifin içeriğindeki eksikliklere ve tüm partilerin mutabakatıyla hazırlanan komisyon raporunun demokratikleşmeyi içeren yedinci maddesinin metinden çıkarılmasına tepki gösteren Özel, iktidarı samimiyetsizlikle suçladı. "Biz komisyon raporuna imza koyduk. Koyduğumuz imzayı namusumuz biliyoruz" diyen Özel, uzun tutukluluklara, gizli tanık düzenine ve siyasallaşmış yargıya karşı kanun teklifinde hiçbir adım atılmadığını belirterek, "AK Parti'nin yapmak istemediğini demokratlar olarak biz yapacağız. Onların kaçtığı çözüm sorumluluğunu biz üstleneceğiz. Onların ertelediği demokratikleşmeyi biz gerçekleştireceğiz" dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE SERBEST OY HAKKI

Atatürk, Lozan Anlaşması, devletin birliği ve ülkenin bölünmez bütünlüğüyle Anayasa'nın güvence altına aldığı Cumhuriyetin temel niteliklerinin asla pazarlık konusu yapılamayacağını net bir dille vurgulayan Özel, konuşmasını partisinin oylamadaki kararıyla noktaladı. Tüm milletvekillerini kendi vicdanları ve bölgelerinin talepleriyle baş başa bıraktığını belirten Özel, "Türkiye’nin geleceğini açacak sorumluluğu üstleniyorum. Biz bu yasaya EVET diyeceğiz. Ancak bu partiyi millet kurmuştur. Milletvekillerimiz milletin sesini dinlemekte özgürdür. Kendilerini meclise sokanların talebi neyse o yönde oy kullanacaktır" ifadeleriyle tarihi kararı duyurdu.

https://www.turkhaber.com/haber/iyi-parti-lideri-dervisoglu-neyin-acilimi-bu-4151338.html

Haftanın Öne Çıkanları

Gençlerbirliği'den FIFA açıklaması

2026-08-04 16:02 - Spor

ABD, yanlısı Katar'dan İran açıklaması

2026-08-04 17:36 - Dünya

WhatsApp krizi! Milyonlarca hesap kapatıldı

2026-08-04 11:42 - Bursa

Atilla Karaoğlan, Ajax - Shelbourne maçında düdük çalacak

2026-08-05 11:40 - Spor

İran'dan ABD’ye çağrı: Taahhütlerinizi yerine getirin

2026-08-07 09:20 - Dünya

Bursaspor karşılaşması A kategorisi riskli müsabaka olarak belirlendi

2026-08-03 17:42 - Bursaspor

"Ekmeğimizi paylaştık kızımı öldürdü"

2026-08-05 16:19 - Gündem

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nı imzaladı

2026-08-07 14:15 - Gündem

Mudanya Plajları halka açıldı

2026-08-05 16:53 - Bursa

Bursaspor'a sezonun ilk maçında sakatlık şoku

2026-08-08 15:33 - Bursaspor

İlgili Haberler

Borusan Contemporary'de Yeni Sezon İki Sergiyle Başlıyor

15:41 - Gündem

Organize suç lideri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

15:21 - Gündem

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu: Neyin açılımı bu?

14:51 - Gündem

Cami tuvaletinde cansız bedeni bulundu

13:45 - Gündem

DMM'den 'Sevr Antlaşması' açıklaması

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Organize suç lideri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

15:21 - Gündem

Yeni Parti Lideri Özgür Özel: Terörsüz Türkiye yasasına 'Evet' diyeceğiz

15:03 - Gündem

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu: Neyin açılımı bu?

14:51 - Gündem

Bodrum cephesinden Bodrum FK- Bursaspor maçı

14:17 - Bursaspor

TAYK-Eker Olympos Regatta'da rota yeni yarışlara çevriliyor

13:59 - Spor