?>

Atanamayan öğretmenler Suriyelileri eğitecek

Geçtiğimiz hafta aynı gün pek çok ilin il milli eğitim müdürlüklerinin resmi internet sayfalarında yer alan ilanlarda, MEB’in yabancılara yönelik bir Türkçe öğretimi kursu düzenleyeceği, böylece Türkiye’de eğitim gören Suriyeli öğrencilerin Türkçe dersi eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasının planlandığı ifade edildi.

Eğitim - 10 yıl önce

İlanlarda, bu amaçla sınıf, Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı branşlarında KPSS’ye giren ancak atanamayan öğretmen adaylarının 15 günlük bir eğitime alınacağı, eğitim sonucunda da bu öğretmenlerin “geçici eğitim merkezleri”nde görevlendirileceği bildirildi.
Ancak MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, bu ilanların il müdürlüklerinin internet sitelerinde yayımlanmasından 3 gün sonra ilginç bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Genel Müdürlüğümüzün, ülkemizde bulunan Suriyelilere Türkçe öğretilmesi için öğretmen görevlendirilmesine yönelik resmi bir çalışması veya öğretmen alımı bulunmamaktadır” denildi.
KPSS VE MÜLAKAT
Dün ise milli eğitim müdürlükleri, Suriyelilere eğitim verecek öğretmenler için ön başvuruların alındığını açıkladı. Hazırlanan yönergeye göre, Suriyelilere öğretmenlik için yalnızca sınıf öğretmenliği, Türkçe ve formasyon sahibi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu öğretmenler başvurdu. 2015 KPSS sonuç belgesine sahip olan öğretmen adaylarının kayıtlarının alındığı kurs için başvuranlardan bir kısmının 45 günlük ilkokul hazırlık kurslarında; bir kısmının ortaokul ve lise hazırlık kurslarında görevlendirileceği bildirildi. Yönergeye göre alınacak öğretmen sayısının 3 katı kadar başvuran aday öğretmen, KPSS 2015 puan üstünlüğüne göre mülâkata çağırılacak. Görevlendirmede, KPSS puanının % 50’si ile Mülakat Komisyonu tarafından verilen puanın % 50’si dikkate alınacak.
1 Ağustos’tan itibaren Türkçe eğitimine alınacak ve bu eğitim tamamlandıktan sonra “yeterlilik belgesi” alacak Suriyeli öğrenciler, normal eğitime aktarılacak. Orta öğretimdeki öğrencilerin ise söz konusu Türkçe eğitimini bir yıl boyunca almaları ve Türkçeye tamamen hakim olduktan sonra Türk öğrencilerle birlikte okumaya devam etmeleri planlanıyor.

Milliyet

Haftanın Öne Çıkanları

Adnan Kızıltaş ile sevgilisinin görüntüleri çıktı

2016-06-21 12:04 - Magazin

Hamile göbeğini sosyal medyada paylaşan kadınlar dikkat!

2016-06-16 18:22 - Gündem

Nagihan'dan beklenen haber geldi!

2016-06-17 11:42 - Magazin

Sırada erotik filmler mi var?

2016-06-20 16:18 - Magazin

LeBron James "Cleveland, bu şampiyonluk sizin için"

2016-06-20 13:14 - Spor

U12 takımı grup şampiyonu oldu

2016-06-20 14:23 - Bursaspor

Korkunç! Kafası koptu

2016-06-18 12:30 - Gündem

Atanamayan öğretmenler Suriyelileri eğitecek

2016-06-21 12:21 - Eğitim

"Türkiye ile müzakereler durdurulsun"

2016-06-18 16:59 - Dünya

Tam 124 kaçak göçmen yakalandı

2016-06-15 20:13 - Gündem

İlgili Haberler

KPSS Lisans cevap kâğıtları ve aday cevapları erişime açıldı

14:39 - Eğitim

KPSS Lisans sonuçları açıklandı

07:47 - Eğitim

KPSS sınavına 1 dakika geç kalan aday, içeri alınmayınca sinir krizi geçirdi

15:11 - Eğitim

Bursa’nın ’Afet Anayasası’ ortak akılla şekillenecek

11:03 - Eğitim

Türkiye'nin eğitim süresi belli oldu

10:40 - Eğitim

Günün Manşetleri

Manisa'daki kazada ölen ve yaralanan Bursalıların kimlikleri belirlendi.

18:54 - Bursa

MHP Milletvekili Karakoç'un yaralandığı kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralı

18:45 - Asayiş

Özgür Özel Mudanya Mütarekesi Yıl Dönümü etkinliklerine katıldı

18:31 - Siyaset

Rahvan biniciliğin kalbi Bursa'da attı

18:14 - Bursa

Bursaspor'da Mardinspor maçı ilk 11'i açıklandı

17:56 - Bursaspor