?>

Bayburt'ta nehir üzerine yapılan cam köprü turizme katkı sağlıyor

Bayburt'un Arpalı beldesinde Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, kafe ve restoran olarak kullanılan cam köprü kent turizmine katkı sağlıyor.

Yaşam - 3 yıl önce

Bayburt
Arpalı Belediyesince Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) desteğiyle Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı kapsamında "Arpalı'da Çoruh Turizme Akıyor" projesi hayata geçirildi.
Beldede yerli ve yabancı turistlerin daha çok zaman geçirmesi, turizmde oluşacak hareketliliğin ekonomik değere dönüştürülmesi ve belde halkının sosyal ve kültürel faaliyetlere erişim imkanlarının geliştirilmesinin amaçlandığı proje çerçevesinde, Çoruh Nehri üzerine 50 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde çelik konsorsiyum üzerine kurulu cam köprü yapıldı.
Belediye tarafından hazirandan bu yana kafe ve restoran olarak işletilen mekanda ziyaretçiler, alttan geçen nehri seyrederken eşsiz manzarada doğayla iç içe bulunuyor.

Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, AA muhabirine, projeyi KUDAKA'nın desteğiyle 2 yılda tamamladıklarını söyledi.
Haziranda açılan köprüye yoğun ilgi gösterildiğini belirten Polattimur, insanların ailece, fiyat istikrarının daim olduğu, doğa içinde piknik havasında zaman geçirebileceği bir mekana kavuştuğunu ifade etti.
Polattimur, Arpalı'nın özellikle yaz sezonunu yoğun geçirdiğini vurgulayarak, köprünün de yapılmasıyla günde ortalama 1000 ila 1500 ziyaretçi ağırladıklarını aktardı.

"Sosyal tesis ve donatı alanları daha da genişleyecek"

Ziyaretçilerin aileleriyle saatlerce köprü ve etrafındaki sosyal alanlarda vakit geçirdiğini anlatan Polattimur, şunları kaydetti:
"Günde ortalama 1000-1500 kişiyi restoran ve kafe bölümümüzde, yine çay bahçemizde ağırlıyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemlerde, yani 1-2 yıl sonra burada daha değişik mesire alanları ortaya çıkacak. Devlet Su İşleri ile ortak yürüttüğümüz projeler ve beldemize yapılan 4. Mekanize Tugayımızın hizmete girmesiyle sosyal tesis ve donatı alanları daha da genişleyecek."
Polattimur, projenin turizmin yanı sıra beldede istihdama da katkı sağladığına işaret ederek, kafe ve restoranda istihdam edilenlerin beldede yaşayanlardan seçildiğini söyledi.

"Nezih bir mekan"

Ziyaretçilerden Atakan Okumuş da her yıl yaz aylarında İstanbul'dan memleketi Bayburt'a geldiğini ve yeni yerleri gezdiğini belirtti.
Kentin her geçen yıl geliştiğini aktaran Okumuş, "Burası da çok güzel oldu memleketim için. Çok güzel sosyal donatı alanı oldu burası. Altından nehir geçiyor. Yemek yerken balıkları görebiliyorsunuz. Havadar bir yer, aileler ve çocuklar için çok nezih bir mekan." ifadesini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Yüksekova’nın ilk öğretmeni Mustafa Kaya 98 yaşında hayatını kaybetti

2023-07-14 23:00 - Gündem

Bursalı iş insanı Serkan Yazıcı'nın sahibi olduğu ve 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteldeki kurşun izleri

2023-07-15 11:08 - Bursa

15 Temmuz’u yerli ve yabancı turistlerle kutladılar

2023-07-16 13:01 - Gündem

Bursa Cumalıkızık Orman Parkı açıldı

2023-07-15 11:14 - Bursa

İş dünyasından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajları

2023-07-14 15:28 - Ekonomi

Oyuncu Ufuk Özkan'dan yürek yakan çocuğuna mesaj

2023-07-14 15:30 - Bursa

Bosch Bursa, dünyanın en akıllı fabrikalarından biri olarak gösteriliyor!

2023-07-10 14:59 - Bursa

Türkiye’den iki büyük olimpiyatta tarihi başarı

2023-07-16 10:39 - Eğitim

Başarılı sporcuları ödüllendirdi

2023-07-11 10:43 - Gündem

Bayburt'ta nehir üzerine yapılan cam köprü turizme katkı sağlıyor

2023-07-17 11:57 - Yaşam

İlgili Haberler

22 caretta caretta yavrusu denizle buluşturuldu

17:41 - Yaşam

Gözler biyolojik yaşlanma hızını gösteriyor!

16:04 - Yaşam

Bilim insanları Dünya'nın 2 milyar yıllık sırrını yanlış yorumlamış olabilir

14:17 - Yaşam

Antalya'da deniz suyu 28, hava sıcaklığı 25 derece

13:54 - Yaşam

Rüya görmenin yan etkisi belli oldu!

12:45 - Yaşam

Günün Manşetleri

A Milli Takım, İtalya maçı öncesi son antrenmanını gerçekleştirdi

17:51 - Bursa

Bursa Büyükşehir'in düzenlediği Arkeofest büyük ilgi gördü

17:34 - Bursa

Yeni haftada Bursa'nın hava durumu

17:19 - Bursa

Süresiz nafaka protesto edildi

16:56 - Gündem

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Birleşmiş Milletler değerlendirmesi

16:29 - Gündem