?>

BTSO seçimlerinde başkan adayı Matlı'dan açıklama geldi

Bursa iş dünyasının uzun süredir yakından takip ettiği Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçimlerinde başkanlık yarışı bugün son buluyor. 1 Ekim'de gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ardından gözler, odanın yeni dönem yönetimini belirleyecek başkanlık oylamasına çevrildi.

Bursa - 2 saat önce

BTSO'nun yeni döneminde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kimin üstleneceği bugün yapılacak seçimle belli olacak. Yarışta mevcut BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı bulunuyor.

BTSO'da 159 meclis üyesi oy kullanacak

Bursa iş dünyasının önemli çatı kuruluşlarından BTSO'da başkanlık seçimi için 159 meclis üyesi sandık başına gidecek. Oylama, BTSO'nun Nilüfer'de bulunan Ana Hizmet Binası'nda saat 09.00'da başlayacak ve 17.00'de sona erecek.
Seçimin ardından BTSO'nun yeni dönem yönetiminin şekillenmesi beklenirken, sonuç Bursa iş dünyasının önümüzdeki dönemdeki yönetim kadrosunu da belirleyecek.

Özer Matlı seçim öncesi BTSO'da konuştu

Başkan adaylarından Özer Matlı, oy verme işlemi öncesinde BTSO Ana Hizmet Binası'na geldi. Burada açıklamalarda bulunan Matlı, BTSO'ya geçmişte çok sayıda kez farklı nedenlerle geldiğini ancak bugün binaya gelişinin kendisi açısından farklı bir anlam taşıdığını söyledi.
Daha önce İbrahim Burkay'ın BTSO Başkanlığına seçilmesinin ardından kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu hatırlatan Matlı, Burkay'ın daha sonra gerçekleştirdiği iade-i ziyarette de BTSO'da bulunduğunu anlattı. Matlı, sektör toplantıları ve bakanların Bursa ziyaretleri gibi çeşitli vesilelerle de odayı ziyaret ettiğini ifade etti.
Ancak geçmişte yaptığı bu ziyaretlerin hiçbirinde bir gün BTSO Başkanlığı için aday olarak aynı binaya geleceğini düşünmediğini dile getiren Matlı, bugün geldiği noktayı hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri olarak değerlendirdi.
Matlı, "O gün demek ki bugünmüş. Hayatta insanın çizgileri arasında bazen beklenmedik hayalleriyle ilgili bambaşka yerlere götürecek. Benim için de o anlamda gün bugün" dedi.
Seçim kampanyası boyunca ekibiyle yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Özer Matlı, süreçte zaman zaman zorlandıklarını ve kırgınlıklar yaşadıklarını söyledi.
Matlı, seçim döneminin kendileri açısından kolay geçmediğini ifade ederek, BTSO üyeliği konusunda kendilerini üzen bazı günler yaşadıklarını dile getirdi. Buna rağmen bugün yapılacak seçimle birlikte yeni bir dönemin başlamasını temenni ettiğini belirtti.

Bursa iş dünyasında gözler seçim sonucunda

BTSO seçimlerinde bugün yalnızca başkanlık koltuğu için değil, odanın yeni dönem yönetiminin şekillenmesi açısından da kritik bir süreç yaşanacak. İbrahim Burkay ile Özer Matlı arasındaki yarışın sonucu, Bursa iş dünyasının önümüzdeki dönemde nasıl bir yönetim anlayışıyla ilerleyeceği açısından önem taşıyor.
Özer Matlı, seçim öncesindeki açıklamasında yeni dönemin tüm meclis üyelerini kapsayan bir anlayışla yürütülmesi temennisini dile getirirken, sandıktan çıkacak sonucun Bursa için hayırlı olmasını istedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Osmangazi, Nilüfer ve İnegöl'de su kesintileri

2026-10-02 17:19 - Bursa

BTSO’da gözler 8 Ekim’de! Başkanlık için kritik viraj

2026-10-02 19:20 - YAZARLAR

Celal Atik Spor Salonu Yenilendi

2026-10-04 21:02 - Spor

İzmir Büyükşehir sahipsiz canlar için mama üretiyor: Hedef günde 1 ton

2026-10-04 19:41 - Yaşam

BTSO’da sandıklar kapandı! Gözler 8 Ekim'de

2026-10-01 17:07 - Bursa

Başkan Enes Çelik’e sürpriz doğum günü kutlaması

2026-10-01 21:02 - Bursaspor

Bursaspor'un emektar ismi vefat etti

2026-10-05 17:22 - Bursaspor

Mimarlar Odası Bursa Şubesi: Herkes için yeterli konut ve barınma hakkı

2026-10-05 14:28 - Bursa

BTSO seçimlerinde resmi olmayan sonuçlar belli oldu!

2026-10-04 12:41 - Bursa

Nilüfer Belediyesi dijital altyapısını güvenceye aldı

2026-10-05 15:05 - Bursa

İlgili Haberler

Bursa'da 18 yaşındaki Gökçe'nin ölümü sonrası ailesinden çağrı

12:41 - Bursa

Karacabey Belediyesi’nden her kesime dokunan sosyal destekler

11:16 - Bursa

Koza Buluşmaları’nın konuğu Alper Canıgüz oldu

11:20 - Bursa

Büyükşehir'den Nilüfer'de kapsamlı dere ıslahı

11:11 - Bursa

Büyükşehir ile yüzme bilmeyen kalmayacak

11:04 - Bursa

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanı Bolat’tan fon iddialarına yalanlama

12:51 - Gündem

Bursa'da 18 yaşındaki Gökçe'nin ölümü sonrası ailesinden çağrı

12:41 - Bursa

KISA VADEDE MALİYETLİ GÖRÜNEN AMA UZUN VADEDE KAZANÇ SAĞLAYAN KARARLARI ALMAK

12:16 - YAZARLAR

Koza Buluşmaları’nın konuğu Alper Canıgüz oldu

11:20 - Bursa

Büyükşehir ile yüzme bilmeyen kalmayacak

11:04 - Bursa