?>

Nilüfer Belediyesi dijital altyapısını güvenceye aldı

Nilüfer Belediyesi, olası afet, yangın ve teknik arızalarda belediye hizmetlerinin aksamaması ve kurumsal verilerin korunması amacıyla Yedek Veri Merkezi altyapısını hayata geçirdi.

Bursa - 52 dk. önce

Nilüfer Belediyesi, dijital ortamda yürütülen kamu hizmetlerinin olağanüstü koşullarda da kesintisiz sürmesi için bilişim altyapısını güçlendirdi. Kurulan Yedek Veri Merkezi ile Nilüfer Belediyesi’nin kritik sistemleri ve kurumsal verileri güvence altına alındı.
Yeni altyapı sayesinde ana sistemlerde yer alan veriler, güvenli bir biçimde ikincil bir merkeze eş zamanlı olarak aktarılıyor. Böylece; yangın ya da beklenmedik teknik arızalar nedeniyle ana merkezde yaşanabilecek olası bir kesintide veri kaybını önlemeyi ve sistemlerin hızla yeniden ayağa kaldırılması hedefleniyor.
Klasik yedekleme uygulamalarının ötesine geçen sistem, belediyenin iş sürekliliğini doğrudan destekleyen bir mimariyle çalışıyor. Böylece kriz anlarında dahi vatandaşlara sunulan dijital hizmetlerin kesintiye uğramaması ya da kesintinin en düşük seviyede tutulması sağlanacak.

“AFET HAZIRLIĞININ DİJİTAL BOYUTU İHMAL EDİLMEMELİ”

Teknolojinin artık kamu hizmetlerinin merkezinde yer aldığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, afet hazırlığının dijital boyutunun da ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Belediyecilik hizmetlerinin büyük bölümünün dijital sistemler üzerinden yürütüldüğünü belirten Başkan Şadi Özdemir, “Bu nedenle afet hazırlığını yalnızca binalar, iş makineleri veya saha ekipleri üzerinden kurgulayamayız. Kurumsal hafızamızı ve hemşehrilerimize sunduğumuz dijital hizmetleri her koşulda koruyabilecek bir altyapıya sahip olmak zorundayız” dedi.
Hayata geçirilen Yedek Veri Merkezi ile belediyenin kritik verilerinin güvence altına alındığını dile getiren Başkan Şadi Özdemir, “Olağanüstü bir durumda sistemlerimizin kesintisiz çalışmasını sağlayacak sağlam bir zemin oluşturduk. Nilüfer’de teknolojiyi yalnızca işleri hızlandıran bir araç değil, kentimizin ve kurumumuzun afetlere karşı dayanıklılığını artıran stratejik bir unsur olarak görüyoruz. Riskleri öngören ve önlem alan yatırımlarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

https://www.turkhaber.com/haber/bursa-osmangazi-de-su-kesintisi-4157156.html

Haftanın Öne Çıkanları

BTSO’da gözler 8 Ekim’de! Başkanlık için kritik viraj

2026-10-02 19:20 - YAZARLAR

Osmangazi, Nilüfer ve İnegöl'de su kesintileri

2026-10-02 17:19 - Bursa

Bursa Kayhan'ın ünlü Pidecioğulları’nın acı günü

2026-09-28 16:43 - Bursa

Celal Atik Spor Salonu Yenilendi

2026-10-04 21:02 - Spor

İzmir Büyükşehir sahipsiz canlar için mama üretiyor: Hedef günde 1 ton

2026-10-04 19:41 - Yaşam

BTSO’da sandıklar kapandı! Gözler 8 Ekim'de

2026-10-01 17:07 - Bursa

Afra Saraçoğlu ve Hasan Şaş'ın uyuşturucu test sonuçları açıklandı

2026-09-30 14:48 - Gündem

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten taraftara önemli mesaj!

2026-09-29 14:55 - Bursaspor

10 dakikalık yavaş koşu beyni canlandırıyor ve dikkati artırıyor

2026-09-28 15:21 - Sağlık

TFF'de İstifalar !

2026-10-01 06:34 - Bursaspor

İlgili Haberler

BTÜ akademisyenlerinden matematiğin geleceğine katkı

15:47 - Bursa

Bursa Osmangazi'de su kesintisi

15:01 - Bursa

Yıldırım Belediyespor'un genç sporcusu hayatını kaybetti

14:44 - Bursa

Osmangazi Belediyesi KPSS'ye hazırlanan gençlerin yanında

14:36 - Bursa

Mimarlar Odası Bursa Şubesi: Herkes için yeterli konut ve barınma hakkı

14:28 - Bursa

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AileFest etkinlik alanını ziyaret etti

15:25 - Gündem

Nilüfer Belediyesi dijital altyapısını güvenceye aldı

15:05 - Bursa

Mimarlar Odası Bursa Şubesi: Herkes için yeterli konut ve barınma hakkı

14:28 - Bursa

Çip krizinin Bursa’ya faturası ne olur?

14:24 - YAZARLAR

Yıldırım Belediyesi Molla Yegan Çocuk Üniversitesi'nde yeni dönem başlıyor

14:14 - Bursa