?>

ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumları'nın YKS başarısı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Eğitim Kurumları YKS’de önemli başarıya imza attı. Bu yıl başarı çıtasını daha da yükselten ÇEK 3 Mart Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi, Türkiye’nin önde gelen saygın üniversitelerine öğrenci yerleştirdi.

Bursa - 2 yıl önce

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği 3 Mart Eğitim Kurumları YKS’de önemli başarıya imza attı. Bu yıl başarı çıtasını daha da yükselten 3 Mart Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi, Türkiye’nin önde gelen saygın üniversitelerine öğrenci yerleştirdi.
 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenen ve 3 milyona yakın adayın katıldığı YKS sonuçlarına göre 2023 - 2024 eğitim öğretim döneminde 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi ve Ulviye-Ziya Gökalp Özer Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin tamamı üniversiteye yerleşecek puan elde etti. Sınav girip tercih yapan öğrencilerin de tamamı üniversiteye kayıt yaptırma hakkı kazanırken, sınava girenler arasında ilk 50.000’lik baremde yer alan öğrenci sayısı da 79 oldu. Bu yıl üniversiteye yerleşen öğrencilerden 6’sı yurtdışından kabul almaya hak kazanırken, 2’si de yetenek sınav sonuçlarını bekliyor.

 3 Mart Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi’nin elde ettiği YKS başarısıyla ilgili açıklama yapan Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Alpay, ÇEK’in geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, özgür düşünen, hayal kuran, sorgulayıcı ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirme hedefiyle yoluna devam ettiğini belirtti. Alpay, öğrencilerin elde ettiği başarıdan dolayı son derece mutlu olduklarını ve onlarla gurur duyduklarını ifade ederek, “Tüm öğrencilerimize üniversite hayatları boyunca başarılar diliyorum. Hedefe ulaşma adına çıkılan yolda tek kriterin akademik başarı olmadığını hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimiz, akademik başarılarının yanında sosyal, çevresiyle barışık, farkındalığı ve öz güveni yüksek, sorumluluk bilinci gelişmiş, yaratıcı, yaşam hakkına duyarlı, farklılıklara saygılı ve ‘biz’ duygusu gelişmiş bireyler olarak mezun olmaktalar.” diye konuştu.

 

  

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Valisi olarak atanan Erol Ayyıldız kimdir?

2024-08-16 09:03 - Bursa

Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Enes Doğan oldu

2024-08-18 19:53 - Spor

Mehmet Sepil: "Bir başkanın devre arasında kendi tribününe stadın içinden yürüyerek gittiğini ilk kez görüyorum"

2024-08-21 15:23 - Spor

ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumları'nın YKS başarısı

2024-08-22 18:52 - Bursa

Burdur İl Jandarma Komutanlığı’na Kıdemli Albay Mehmet Balcı atandı

2024-08-16 10:02 - Gündem

CHP Lideri, Mudanya Mütarekesi’nin 102. yıldönümü kutlamalarına katılacak

2024-08-18 16:44 - Siyaset

Bakan Şimşek'ten istifa iddialarına ilişkin açıklama

2024-08-21 11:42 - Gündem

Esenyurt’ta çocuklara uyuşturucu satan şüpheli yakalandı

2024-08-16 22:26 - Asayiş

Çankırı’da orman yangını hızla büyüyor: 2 köy tahliye edildi

2024-08-19 19:48 - Asayiş

Abdülhey'den Bursaspor'a destek

2024-08-21 22:38 - Bursa

İlgili Haberler

Nilüfer Belediyesinin halk ekipleri sahada!

15:58 - Bursa

Bursa Osmangazi Belediyesi çocuklara okuma kültürü kazandırıyor

15:05 - Bursa

Osmangazi Belediyesi pazarlardan aylık 600 ton atık topluyor

14:11 - Bursa

Bursa'da anız yangını, ormana sıçramadan kontrol altına alındı

13:08 - Bursa

Bursa Kestel'de yollar yenilenip genişletiliyor

12:36 - Bursa

Günün Manşetleri

Nilüfer Belediyesinin halk ekipleri sahada!

15:58 - Bursa

Valiliğin yasağına rağmen denize giren hakem boğularak hayatını kaybetti

15:40 - Gündem

İki kuzen silahlı saldırıda öldürüldü

15:28 - Gündem

Netanyahu yine barıştan kaçtı!

15:09 - Dünya

Ultraaslan grubu lideri hakkında gözaltı kararı!

14:24 - Gündem