?>

Çerkezköy’den Plovdiv’e Stratejik Hamle: Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi Masaya Yatırıldı

Çerkezköy TSO heyeti, Plovdiv’de kurulması planlanan Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi için temaslarda bulundu.

Ekonomi - 4 saat önce

Çerkezköy TSO heyeti, Plovdiv’de kurulması planlanan Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi için temaslarda bulundu. Armağan Al’ın çalışmaları projeye ivme kazandırdı.
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Bulgaristan temasları kapsamında Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Angel Hronev ile görüştü. Görüşmenin ana gündemini, Türk firmalarının Bulgaristan ve Avrupa pazarlarına erişimini kolaylaştırması hedeflenen Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi oluşturdu. Projenin ilerlemesinde Türkiye’nin Plovdiv Ticaret Ataşesi Armağan Al’ın yoğun girişimleri ve sağladığı koordinasyonun önemli rol oynadığı belirtildi.
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalarına Plovdiv’de devam etti. Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Bulgaristan programının ilk gününde Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.
Heyet, Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Angel Hronev ile gerçekleştirdiği görüşmede karşılıklı yatırım, ihracat, lojistik ve yeni iş bağlantıları konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Toplantının en önemli gündem maddesi, Çerkezköy TSO öncülüğünde Plovdiv’de hayata geçirilmesi planlanan Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi oldu.
Türk firmalarının Avrupa’ya açılan yeni kapısı olacak
Çerkezköy TSO heyeti, Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi’nin amacı, planlanan faaliyetleri ve bölge şirketlerine sunacağı imkânlar hakkında Plovdivli yetkililere bilgi verdi.
Projenin, başta Trakya’daki sanayi kuruluşları olmak üzere Bulgaristan ve Avrupa pazarlarına açılmak isteyen Türk firmalarına operasyonel destek sağlaması hedefleniyor. Merkezin ihracatçı şirketlere lojistik, ticari bağlantı, pazar geliştirme ve yerel koordinasyon alanlarında yeni imkânlar sunması bekleniyor.
Çerkezköy’ün güçlü sanayi altyapısı ile Plovdiv’in Balkanlar’daki stratejik konumunu bir araya getirecek proje, yalnızca bir lojistik merkez olarak değil, Türkiye ile Bulgaristan iş dünyası arasında kalıcı bir ticaret köprüsü olarak konumlandırılıyor.
Görüşmede merkezin faaliyete geçmesinin ardından bölge firmalarının ihracat süreçlerine sağlayacağı katkılar ve ulaşılması hedeflenen ticaret hacmi de ele alındı. Projenin sınır ötesi ticarette karşılaşılan operasyonel zorlukları azaltabileceği ve yeni iş birliklerinin kurulmasını hızlandırabileceği değerlendirildi.
Plovdiv’in konumu projeye stratejik değer katıyor
Bulgaristan’ın önemli üretim, lojistik ve ticaret merkezlerinden biri olan Plovdiv, Türkiye’den Avrupa’ya uzanan güzergâh üzerindeki konumuyla dikkati çekiyor. Kentin kara yolu ve demir yolu bağlantıları, Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi projesini bölgesel ölçekte önemli hale getiriyor.
Merkezin faaliyete geçmesiyle Çerkezköy ve çevresindeki üreticilerin Bulgaristan pazarındaki görünürlüğünün artırılması, yerel firmalarla doğrudan bağlantı kurulması ve Avrupa’ya yönelik ihracat operasyonlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Projenin aynı zamanda Bulgar şirketlerinin Türkiye’deki tedarikçiler ve yatırım fırsatlarıyla daha kolay buluşmasına katkı sunması bekleniyor. Böylece merkezin tek yönlü değil, iki ülke iş dünyasına da hizmet eden bir yapıya kavuşması hedefleniyor.
Armağan Al’ın yoğun çabası projeye ivme kazandırdı
Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi’nin Plovdiv’de karşılık bulmasında ve ilgili kurumlar arasında gerekli temasların kurulmasında, Türkiye’nin Plovdiv Ticaret Ataşesi Armağan Al’ın çalışmaları önemli rol oynadı.
Projenin fikir aşamasından kurumsal görüşmelere taşınmasına kadar yürütülen süreçte yoğun çaba gösteren Al, Türk ve Bulgar iş dünyası temsilcileri arasındaki iletişimin güçlendirilmesine katkı sundu. Yerel kurumlarla bağlantıların kurulması, yatırım ortamının doğru değerlendirilmesi ve projenin iki ülkenin ortak çıkarları üzerinden anlatılması noktasında sağlanan koordinasyon, merkezin hayata geçirilme çalışmalarına ivme kazandırdı.
Armağan Al’ın sahadaki etkin yaklaşımı, ticaret müşavirliği ve ataşeliklerinin yalnızca firmalara bilgi sunan yapılar olmadığını; doğru projelerin geliştirilmesi ve kamu ile özel sektör arasında güvene dayalı ilişkilerin kurulmasında da belirleyici görev üstlenebileceğini ortaya koydu.
Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi’nin ilerleyen aşamalarında da Plovdiv Ticaret Ataşeliğinin kurumsal rehberliği ve yerel iş dünyasıyla oluşturduğu iletişim ağının projenin başarısı bakımından önemli olması bekleniyor.
Plovdiv iş dünyasına Çerkezköy Endüstriyel Fuarı daveti
Görüşmede, 2026 yılında 10’uncu kez düzenlenecek Çerkezköy Endüstriyel Fuarı da gündeme geldi. Çerkezköy TSO heyeti, 9-10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyon hakkında Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine bilgi verdi.
Plovdiv iş dünyası, fuara katılarak Trakya’daki sanayi kuruluşlarıyla doğrudan görüşmeye ve yeni ticari bağlantılar kurmaya davet edildi. Bulgar şirketlerinin fuara katılımının, iki kent arasındaki ekonomik ilişkilerin somut iş birliklerine dönüşmesine katkı sağlayabileceği ifade edildi.
Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın makine, otomotiv yan sanayi, elektrik-elektronik, enerji, lojistik ve üretim teknolojileri başta olmak üzere farklı sektörlerden firmaları bir araya getirmesi bekleniyor.
Çerkezköy-Plovdiv hattında yeni iş birlikleri hedefleniyor
Çerkezköy TSO’nun Bulgaristan temaslarının ilk günü; karşılıklı ticaret olanakları, yatırım fırsatları ve yeni iş bağlantıları üzerine gerçekleştirilen görüşmelerle tamamlandı.
Tarafların önümüzdeki dönemde kurumlar arası iletişimi sürdürmesi ve Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi’nin hayata geçirilmesine yönelik teknik çalışmaların ilerletilmesi bekleniyor.
Projenin planlandığı şekilde uygulanması halinde Çerkezköy ile Plovdiv arasında daha güçlü bir ticaret koridoru oluşabileceği, Türk firmalarının Bulgaristan ve Avrupa pazarlarındaki hareket kabiliyetinin artabileceği değerlendiriliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

İran'dan ABD’ye çağrı: Taahhütlerinizi yerine getirin

2026-08-07 09:20 - Dünya

Trump'tan 'Türkiye'de uçak değiştirdim' açıklaması

2026-08-12 10:47 - Dünya

1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu’nda unutulmaz konser

2026-08-10 13:49 - Bursa

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Tahran diyalogdan yana ancak teslime zorlanamaz

2026-08-08 11:38 - Dünya

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nı imzaladı

2026-08-07 14:15 - Gündem

Göztepe ile Trabzonspor, İsmail Köybaşı'nın jübilesi için sahada

2026-08-07 12:11 - Spor

Bursaspor'a sezonun ilk maçında sakatlık şoku

2026-08-08 15:33 - Bursaspor

İran’dan "ABD ile ateşkesin uzatıldığı" açıklamasına yalanlama

2026-08-12 12:25 - Dünya

İran: ABD şartlarımızı kabul edene kadar Hürmüz Boğazı'nı kontrol altında tutacağız

2026-08-09 12:07 - Dünya

Bursasporlu Haluk Erdem vefat etti

2026-08-08 13:36 - Bursaspor

İlgili Haberler

Bakan Bolat: Suriye, Türkiye ile ticaretini yüzde 45 artırdı

21:30 - Ekonomi

Aksa Enerji’den rekor FAVÖK marjı

19:40 - Ekonomi

Magafi Enerji Genel Müdürü Sedat Çetin Oldu

19:14 - Ekonomi

EY: Tüketici İlişkilerinde “İzin Ekonomisi” Dönemi Başlıyor

15:30 - Ekonomi

Bu ürünleri eken kazanacak: Sumak, Kekik ve Kapari

11:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Işıklar Askeri Lisesi’nden mezun olan astsubaylar için mezuniyet töreni

22:48 - Bursa

Beşiktaş: 1 - Hradec Kralove: 0

21:55 - Spor

Edirne’de CHP’li milletvekilinin darbedildiği iddia edilen kavgada 3 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı

21:45 - Asayiş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı istismar edilen15 yaşındaki kız için davaya müdahil olacak

21:35 - Asayiş

Bakan Bolat: Suriye, Türkiye ile ticaretini yüzde 45 artırdı

21:30 - Ekonomi