?>

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Cizre serbest bölge ilan edilmeli"

Şırnak’ın İdil ilçesindeki temaslarının ardından Cizre’ye geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Cizre Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.

Siyaset - 2 saat önce

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak’ın Cizre ilçesinde iş insanlarıyla bir araya geldi. Cizre’nin Orta Doğu’ya açılan stratejik bir ticaret kapısı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ilçenin serbest bölge ilan edilmesi ve Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.
Şırnak’ın İdil ilçesindeki temaslarının ardından Cizre’ye geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Cizre Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti. Heyeti binanın önünde Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Karşılamanın ardından TSO binasındaki toplantı salonuna geçen Kılıçdaroğlu, Cizreli iş insanlarıyla bir araya geldi.
Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Cizre’nin Orta Doğu’ya açılan önemli bir ticaret noktası olduğunu belirterek, "Cizre tarihi yapısının yanı sıra Orta Doğu’ya açılan önemli bir kapıdır. Buradan günde bin 400 yüzden fazla araç geçiyor. Bu kadar yoğun trafiğin olduğu bir yerde istihdamı artırmamız ve kalkınmayı sağlamamız gerekiyor. Türkiye bu bölgede güçlü bir konumda. Cizre’nin serbest bölgeye dönüştürülmesi halinde ihracatımız artar ve karşılıklı ticaret gelişir" dedi.

"OSB’deki tesislerin kapanması kabul edilemez"

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) sorunlara da değinen Kılıçdaroğlu, "Ziyaret öncesi yaptığım incelemede OSB’de 9 tesisin kapandığını gördüm. Biz yeni tesislerin açılmasını beklerken mevcut tesislerin kapanması doğru değil. Ayrıca OSB’de altyapı ve doğalgaz eksikliği olduğu belirtiliyor. Konuyu milletvekillerimizle TBMM gündemine taşıyıp, soru önergesi vereceğiz" dedi.
Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Kırmızı Medrese, Nuh Peygamber Türbesi, Ulu Cami ve Mem u Zin Türbesi’ni ziyaret etti. Heyet, incelemelerin ardından ilçeden ayrıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

NET MESAJ!

2026-10-09 08:32 - Bursa

Celal Atik Spor Salonu Yenilendi

2026-10-04 21:02 - Spor

İzmir Büyükşehir sahipsiz canlar için mama üretiyor: Hedef günde 1 ton

2026-10-04 19:41 - Yaşam

BTSO'da yeni başkan: Özer Matlı

2026-10-08 17:52 - Bursa

Bursaspor'un emektar ismi vefat etti

2026-10-05 17:22 - Bursaspor

Mimarlar Odası Bursa Şubesi: Herkes için yeterli konut ve barınma hakkı

2026-10-05 14:28 - Bursa

BTSO seçimlerinde resmi olmayan sonuçlar belli oldu!

2026-10-04 12:41 - Bursa

Nilüfer Belediyesi dijital altyapısını güvenceye aldı

2026-10-05 15:05 - Bursa

Üç metre derinlikte altın sikke buldu

2026-10-07 10:54 - Gündem

Çok sayıda fabrika işçisi zehirlendi

2026-10-05 16:46 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Gürlek: "Terörsüz Türkiye yolunda yeni bir sayfa açtık"

19:04 - Siyaset

Eyüpsultan Belediyesi'nde seçimi CHP'nin adayı Cafer Parlak kazandı

19:31 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tekno oligarkların hedef kitlesini gençlerimiz oluşturuyor"

18:25 - Siyaset

Özgür Özel’den Mersin’de butlan tepkisi: "Vahap Seçer bizim yol arkadaşımızdır"

18:46 - Siyaset

Bakan Gürlek’ten İsrail’e "Filistin Adalet Bakanı Şerhabil El-Zaim" tepkisi: "Son derece kaygı vericidir"

13:24 - Siyaset

Günün Manşetleri

Eyüpsultan Belediyesi'nde seçimi CHP'nin adayı Cafer Parlak kazandı

19:31 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tekno oligarkların hedef kitlesini gençlerimiz oluşturuyor"

18:25 - Siyaset

Büyükşehir'den afetlere hazırlıkta gönüllülere destek

18:24 - Bursa

Mudanya Uluslararası Barış Sempozyumu gerçekleşti

17:57 - Bursa

Yeni Parti Bursa İl Başkanı Yeşiltaş: Sandığa sahip çıkacağız

17:32 - Bursa