?>

CHP ve İYİ Parti ittifakta anlaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptıkları ortak basın açıklamasında, CHP ve İYİ Parti’nin demokratik anlamda çok geniş bir işbirliğini hayata geçirdiklerini açıkladı.

Siyaset - 7 yıl önce

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu karşıladı. Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun eşlik etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener, ortak basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bizim demokrasi tarihinde ilk imzayı atma gibi bir geleneğimiz var. Bu kez yine güzel bir demokrasi geleneğine ortak imza atıyoruz. Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde ilk kez demokratik anlamda çok geniş bir işbirliğini İYİ Parti ile hayata geçiriyoruz. Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz, huzur içinde birlikte yaşama mücadelesi veriyoruz. Kavgadan yana değiliz, barıştan, huzurdan yanayız. İsteriz ki bütün belediye başkanlarımız kentlerini huzur içinde yönetsinler ve yönetirken de hiçbir ayrımcılık yapmasınlar, bütün vatandaşları kucaklasınlar. İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanları var. İki arkadaş İYİ Parti’den, iki arkadaş CHP’den uzun çaba gösterdiler, biz genel başkanlara hazır bir liste getirdiler. Emeği ödüllendirmek gerekiyorsa dört arkadaşıma teşekkür ediyorum. Bizler bu uzlaşma kültürünü bu bağlamda, geniş bağlamda Türkiye’nin önüne koyduğumuz için mutluyum” dedi.
“CUMHUR İTTİFAKI’NI OLUŞTURAN İKİ SİYASİ PARTİNİN OLUŞTURDUĞU SİSTEME HAKARET EDEN, ONLARI TAHKİR EDEN BİR DİL KULLANMADIK"
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise, ilk işbirliği kararını CHP Genel Merkezi’nde aldıklarını hatırlatarak, “Bugün sonuçlandığını paylaşmak üzere İYİ Parti Genel Merkezi’nden iki genel başkan olarak sizlerle bir aradayız. Bende CHP’nin ve İYİ Parti’nin temsilcisi olan bu iki arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Zaman zaman intiharın eşiğine geldiler ama durum iyi. Uzun bir süreçti. Türkiye’de ortak çıkarların ortaya koyulabileceğini, kişisellikten uzak bir çalışma yapılabileceğini Türkiye’ye bu arkadaşlarımız sağlamış oldular” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin coğrafyası, jeopolitik konumu nedeniyle hem iktidarın hem muhalefetin Türkiye ile hedefleri olan grup, ülke veya terör örgütleri konusunda dikkatli olması gerektiğini, Türkiye’yi korumak için ne gerekiyorsa yapması gerektiğini, her iki genel başkan olarak defalarca bu tür problemlerde iktidarın yanında durduklarını söyleyen Akşener, şöyle konuştu: “Burada bir sorun yok, bunlar hep olacak ve devam edecek Türkiye’nin coğrafyası nedeniyle. Ama biz yerel seçime gidiyoruz. Yerel seçimde muhtar, belediye meclis üyesi, il belediye başkanı seçeceğiz. Dolayısıyla savaş tamtamları eşliğinde çok kutuplaştırıcı, milleti birbirine düşüren bu tür işbirliklerinin arkasında duran iki siyasi partinin de kurumsal sistemi içerisinde yöneticisi var, taraftarı, seçmeni var. Nasıl ki Cumhur İttifakı’nı oluşturanların olduğu gibi. Sayın Kılıçdaroğlu da, ben de bu zamana kadar Cumhur İttifakı’nı oluşturan iki siyasi partinin oluşturduğu sisteme hakaret eden, onları tahkir eden bir dil kullanmadık. Biz bütün bunlara rağmen huzurun, kardeşliğin ve seçimlerin sadece yerel seçimler olduğunu ve o yerel seçimlerde aday olan arkadaşlarımızın projelerinin tartışılacağı, o ile, ilçeye ve o beldeye hangi hizmetlerin yapılacağının adaylar tarafından yapılacağını sağlayacağız.” (Pelin Üzek Kılıç - Fatih Erdoğan - Ömer Çetin/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Timsah Arena'da Türk Bayrağı koreografisi!

2019-01-21 23:16 - Bursaspor

Ahmet Erdem Anadolu Lisesi 0-3 Kale 1957 Spor

2019-01-20 19:46 - Bursaspor

Paris Moda Haftası’na Stephane Rolland damga vurdu

2019-01-23 01:25 - Magazin

Cinayet anı kamerada...Ablasıyla boşanmak üzere olan eniştesini öldürdü

2019-01-19 22:09 - Bursa

Bursa'da askeriyenin sınavında çıkacak soruları önceden verdiler

2019-01-22 16:09 - Bursa

AK Parti Konya ilçe belediye başkan adayları belli oldu

2019-01-18 22:10 - Siyaset

Fenerbahçe'yi elimizden kaçırdık!

2019-01-22 01:00 - Bursaspor

Bursa'da akü hırsızlığı

2019-01-25 13:39 - Bursa

CHP ve İYİ Parti ittifakta anlaştı

2019-01-25 16:39 - Siyaset

Venezuela’da sular durulmuyor

2019-01-24 14:10 - Dünya

İlgili Haberler

Gebze İtfaiye Hizmet Binası Bölgeye Güç Katacak

21:40 - Siyaset

Cevdet Yılmaz'dan 'NATO Zirvesi'ne ilişkin paylaşım

20:17 - Siyaset

Zirve sona erdi, liderler Ankara’dan ayrılıyor

19:26 - Siyaset

Bakan Fidan, NATO-Ukrayna Konseyi toplantısına katıldı

21:56 - Siyaset

Bakan Fidan, Kuveytli mevkidaşı Al-Sabah ile bir araya geldi

19:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran, ABD'nin saldırılarla mutabakatı ihlal ettiğini BM Güvenlik Konseyi'ne bildirdi

09:05 - Dünya

Sarıkamış’ta vatandaş dışarıda bekledi, ayılar bahçede misafir oldu

08:21 - Yaşam

İznik'te maskeli şahıs aracı ateşe verip kaçtı

08:16 - Bursa

İran: "Hürmüz Boğazı tehditlerle değil, yalnızca İran'ın düzenlemeleriyle açılır"

08:10 - Dünya

Trump’tan İran açıklaması: "Kısa bir süre önce aradılar, anlaşma yapmayı çok istiyorlar"

08:08 - Dünya