?>

Eskort ilanı verip dolandırdılar

Lüks villalarda oluşturulan çağrı merkezlerinden, internet sitelerine verdikleri sahte eskort ilanlarıyla mağdur ettikleri kişileri daha sonra kendilerini avukat olarak tanıtıp korkutarak tekrar para alan suç örgütü, Denizli merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla çökertildi.

Gündem - 1 yıl önce

Yurt dışındaki örgüt liderinin, Denizli'deki yöneticilere talimat vererek 35 kişiden 11 milyon 120 bin TL vurgun yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 22 şüpheliden 17'si tutuklandı.
Denizli ve ülke genelinde, internet sitelerine sahte **** ilanları vererek cinsel ilişki vaadiyle dolandırıcılık yapan, arayan şahıslara farklı hesap numaraları üzerinden para yatırtmak suretiyle ve kendini avukat olarak tanıtıp korkutarak tekrar para talep eden şüpheli şahıs veya organizasyonların yakalanmalarına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince banka hesap hareketleri ve kamera kayıtları, dijital materyal ve istihbari çalışmalar ile geniş kapsamlı ve titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde yeterli bilgi ve delile ulaşılmasının ardından operasyon için düğmeye basıldı. Şüpheli şahısların, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak nitelikli dolandırıcılık yaptıkları, yurt dışındaki örgüt liderinin, Denizli'deki yöneticilere talimat vererek hiyerarşik yapı içinde örgütü yönettiği, Denizli merkezli olarak 4 ilde kiralanan lüks villalarda çağrı merkezi faaliyet gösterdikleri ve 35 mağdurdan toplam 11 milyon 120 bin TL dolandırdıkları tespit edildi.
Çok sayıda ekibin katılımıyla Denizli merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde, suç örgütünün 5'i kadın 22 üyesi yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde ve çağrı merkezi olarak kullanılan lüks villalarda yapılan aramalarda 97 adet cep telefonu, 154 adet GSM hattı, 4 adet laptop bilgisayar, 2 tablet bilgisayar, 3 adet hafıza kartı, 7 adet flash bellek, 2 adet ruhsatsız tüfek, 107 adet tabanca fişeği ve 43 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.İfade işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Denizli Adliyesine sevk edilen 22 şüpheliden 17'si "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Nitelikli Dolandırıcılık", "Bilişim Sistemlerinin, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

https://www.turkhaber.com/haber/kars-ta-binlerce-kisi-kerbela-sehitlerini-andi-4113622.html

Haftanın Öne Çıkanları

4 araca çarpan ehliyetsiz sürücü

2025-07-02 21:31 - Asayiş

Meşhur Bursa armudunun dal fiyatı 40 lira

2025-06-30 10:42 - Bursa

Bugün Altın Fiyatları Ne Durumda? Gram Altın, Çeyrek Altın ve Ons Altında Son Durum

2025-07-04 10:14 - Ekonomi

Bursa'da iş kazası sonucu 2 çocuk babası hayatını kaybetti

2025-06-28 11:46 - Bursa

adidas ve Fenerbahçe’den Dev Lansman

2025-07-02 10:17 - Spor

Ebrar Karabakan'dan Demet Özdemir açıklaması

2025-06-30 12:05 - Magazin

Bursa'da trafik kazası: 1 kişi ağır yaralı

2025-07-02 08:48 - Bursa

Mehmet Güzelsöz'den üzücü haber!

2025-06-29 12:03 - Bursaspor

Eskort ilanı verip dolandırdılar

2025-07-05 09:54 - Gündem

İstanbul’un Tarihi Nostaljik Tramvayına Modern Görünüm

2025-07-02 14:40 - Yaşam

İlgili Haberler

Trabzon, UNESCO Gastronomi Şehri Olma Yolunda

09:23 - Gündem

Manisa Büyükşehir’den Kula’da 12,5 Kilometrelik Yol Hamlesi

20:09 - Gündem

Türkiye-Avusturya arasında önemli görüşme

17:37 - Gündem

İletişim Başkanlığı'ndan '#OyunaGelme' kampanyası

16:28 - Gündem

Ordu'da gökdelenler yıkıldı, kumsal halka açıldı

16:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Gürsu'da 28. Armut Festivali coşkuyla sona erdi

09:52 - Bursa

Bursa Nilüfer'de su kesintisi

09:43 - Bursa

Bursa'da alkollü şahıs "Futbolcu" performansını aratmadı

09:29 - Bursa

HESAPLANMIŞ RİSK

08:56 - YAZARLAR

BURSASPOR MESAJI VERDİ!

00:12 - Bursaspor