?>

CHP'de Gamze Pamuk Ateşli'den adaylık açıklaması

CHP eski PM üyesi, avukat Gamze Pamuk Ateşli,  Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlendiğüi toplantıda milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 

Siyaset - 3 yıl önce

Gamze Pamuk Ateşli "Bizim genlerimizde, bizim yüreğimizde korkaklık yoktur. Biz korkmayız. Ben de korkmadığım için karşınızdayım. Bugün memleketimizin, milletin en büyük sorununu size açıklayayım. Bir kadınım, yaşadığımız büyük felaketi günlerce yerinde görerek uzanabildiğim kadar elimi uzatarak hepiniz gibi yaşadım. Elime yitirdiğimiz belki de kayıtlara geçmeyecek insanların fotoğrafları geçti, tutanaklar tuttum. Sizlerle burada koliler hazırladık; orada minik bir pabucun, bir hırkanın, bir meyve suyunun ne anlama geldiğini yaşayarak gördüm. O kolileri hazırlarken gönderilen her şeyin, paketlenen omuzlanan kamyonla tırla taşınan her kolinin ne kadar büyük bir değer olduğunu yaşayarak gördüm. Hem gururlandım hem gözyaşı döktüm. Bir kadın olarak geride kalan annelerin, kız kardeşlerin, eşlerin, anneanne, babaannelerin tükenen gözyaşlarını saydım. Millet olarak bunları yaşarken, en büyük sorun dedim ya burada bile karşımda bir parti devletini görmek, birleşmek varken kavgayı seçmek, bütünleşmek varken ayrılmayı tercih etmekti. Bu neydi biliyor musunuz? İnsanları canlı canlı gömmekti" dedi. 
Ateşli sözlerini şöyle sürdürdü:
"İtirazım var; birlikte huzur içinde yaşamak varken ayrışmaya, birlikte bolluk bereket varken nasipsizliğe, adaletsizliğe, liyakatsizliğe, bölene, sevgisizliğe, annelere düşmanlığa, çocukları yatağa aç koyana, çocuklara tecavüz edene, çocuklara göz dikene, kimsesizliğe, depremzedeler çadır beklerken çadır satana, cenazemiz dururken aynı yere ihale yapanlara, kadına şiddetle ilgili yasayı pazarlık konusu yapanlara, harama el uzatanlara, Allah’tan korkmayan, yetim ve kul hakkı yiyenlere, adaletten sapanlara, yaşadığı toprağa, ağaca, çevreye, vatanına düşman olanlara ve buna göz dikenlere, cinsiyet eşitsizliği yapan kendini egemen zannedenlere, insanları dil din mezhep etnik köken olarak ayıranlara, can dostlarımız hayvanlara zulmedenlere, gençleri geleceksiz bırakan, gençlerin sorunlarını işitmeyenlere. İtirazım var ötekisi olan bir Türkiye’ye."
Gamze Pamuk Ateşli şöyle konuştu:
"Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu yeni Türkiye, güçlü Türkiye, bereketli Türkiye, huzurlu Türkiye, adaletli Türkiye, birbirini seven kavga etmeyen, değerlere saygılı Türkiye hedefi doğrultusunda bir nefer olmak için yola çıktım. Milletimiz en zor zamanlarda bile kararları ile yolumuzu aydınlatır. Ben bu aydınlık, güzel, mutlu Türkiye’ye çok kısa zamanda kavuşacağımıza eminim. Doğup büyüdüğüm, yaşadığım, sevdalısı olduğum Bursa için yola çıkıyorum. Bursalıların sesi olmak istiyorum. Şehrimi tanıyor ve hemşehrilerimin sorunlarını biliyorum. Bursa, Türkiye sanayisinin gözbebeği ama sanayi kan ağlıyor. Ekonomide kaybeden, sporda kaybeden bir şehir. Şehrim yeşil Bursa diye anılsa da yeşiline kıyılan bir şehir. Toprakları bereketli olduğu halde çiftçisinin yüzü gülmeyen bir şehir. Şehrimde 3 üniversite var, şahane bir gençlik potansiyeli var; ama potansiyelini yaşayamayan bir şehir. Tüm şehirlere çok yakın olmasına rağmen ulaşımı zorlu bir şehir. Hızlı tren vaadinin hala hayata geçmesini beklediğimiz bir şehir, Büyük Marmara depreminin riski altında, çarpık kentleşmenin ve hayati tehlikelerin olduğu bir şehir. İklim krizinin çanları çalıyor şehrimde, barajlar kuruyor. Göç ve göçmen politikamızın olmayışının bedelini Bursa da ödüyor. Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarında yetişmiş, ardından da en genç parti meclisi üyesi olarak siyaset yapma onuru ve sorumluluğunu daima omuzlarında hisseden bir nefer olarak, evladınız olarak, kız kardeşiniz ve yoldaşınız olarak; Bursa’da yaşayan herkesin Ankara’daki sesi olmak için gençlerin de söyleyecek sözü var demek için, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına yakışacak kadın temsili için, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. dönem üyelerinin belirleneceği seçimlerde aday adayı olduğumu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Ülkemizin huzura, adalete, liyakate, barışa, refaha ulaşacağı güne kadar cesaretle mücadele edeceğim. Memleketimin geleceği aydınlık, yolumuz açık olsun."

 

Haftanın Öne Çıkanları

2023 yılı sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

2023-03-16 09:47 - Bursa

CHP'de Gamze Pamuk Ateşli'den adaylık açıklaması

2023-03-19 19:14 - Siyaset

Balık avı yasağı başlıyor

2023-03-14 12:53 - Yaşam

Poligonda kendini vuran genç hayatını kaybetti

2023-03-16 22:39 - Asayiş

Fenerbahçe’nin, Alanyaspor kamp kadrosu belli oldu

2023-03-18 16:55 - Spor

Ali İhsan Negiz’in öğrencileri Dünya Taekwondo Başkanlık Kupası’nda 11 madalya kazandı

2023-03-18 11:21 - Spor

Konteyner kentlerin sağlık çalışanları afetzedelere 24 saat hizmet veriyor

2023-03-14 14:47 - Sağlık

Giresun AKUT üyeleri depremden 47 saat sonra enkazdan sağ çıkardıkları anne ve çocuğu ile görüştüler

2023-03-18 11:18 - Yaşam

‘Okullar Arası Halk Oyunları Bursa İl Yarışması’ renkli görüntülere sahne oldu

2023-03-19 12:52 - Bursa

Bursa'da sonradan Müslüman olan Bizanslı Filiboz'un oğlu Hayrettin’e ait olan tarihi mescid gün yüzüne çıkıyor

2023-03-14 14:27 - Bursa

İlgili Haberler

Bakan Güler, Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanını kabul etti

13:59 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi’ye Togg hediyesi

21:12 - Siyaset

Türkiye ile Mısır arasında 7 anlaşma imzalandı

18:05 - Siyaset

Bakan Memişoğlu: "Geleceğe yön veren bir sağlık sistemini inşa edeceğiz"

22:28 - Siyaset

AK Parti'li Yazıcı: Türkiye yeni anayasa yapmalı

18:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Moriwaki'den Bursa'ya deprem uyarısı...

20:11 - Bursa

Zeydan Karalar tahliye edildi

19:53 - Gündem

Eskiyen sayaçlar ücretsiz değiştiriliyor

16:21 - Bursa

‘Hisar Arkeopark’ Bursa’nın Turizmini Baştan Yazacak

16:03 - Bursa

Nilüfer Belediyesi’nde İSG eğitimi 

15:52 - Bursa