?>

Gelin geldiği köyde, patron oldu

İstanbul'dan eşinin köyü olan Kırklareli Beypınar'a taşınan Özdin, Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi programı kapsamında başladığı kaz yetiştiriciliği ile kendi işinin patronu oldu.

Yaşam - 10 yıl önce

İstanbul'dan eşinin köyüne dönen Esra Özdin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi programı kapsamında başladığı kaz yetiştiriciliği ile kendi işinin patronu oldu.
Bundan 19 yıl önce İstanbul'da tanıştığı eşi Necmi ile evlenen Esra Özdin, 17 Ağustos depreminden sonra Kırklareli'nin Beypınar köyüne taşınmaya karar verdi.
Aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla uzun süredir kaz yetiştirmeyi düşünen ancak yeteri kadar sermaye bulamayan Özdin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi programı kapsamında hayallerini projeye döktü.
Hazırladığı proje ile 30 bin lira destek almaya hak kazanan Özdin'in 'Kazı Kazan' projesi 2015 yılında Türkiye'de birinci olarak seçildi.
Başarı öyküsü ile kısa sürede herkesin takdirini toplayan Özdin, yılda yetiştirdiği 350 kaz ile hem aile bütçesine hem de köyünün ekonomisine katkı sağlıyor.
"Köy hayatı ile hayallerimi gerçekleştirdim"
Özdin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'dan köye taşınırken yakın çevresindekilerin "Sen İstanbul'da doğdun, köyde yapamazsın" gibi düşüncelere hiçbir zaman kapılmadığını söyledi.
Köyde yaşamaktan çok mutlu olduğunu belirten Özdin, üç kaz ile başlayan hayallerinin büyüdüğünü belirtti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi programı ile hayallerini yerine getirdiğini ifade eden Özdin, "Yılda 350 adet kaz yetiştiriyorum. Bunların hepsini köyümüze gelen yerli ve yabancı turistlere yemek şeklinde sunuyorum. Şu anda inanılmaz bir müşteri potansiyeli var. Önümüzdeki yıl üretim kapasitesini arttırmayı hedefledim. Özellikle Bulgaristan, Kırklareli ve İstanbul'dan gelen siparişlere yetişemiyoruz. Ben İstanbul'da doğdum ve büyüdüm. 18 yıl önce köye geldim, bana şu anda herkes gıpta ediyor, şehirden gelip de köy hayatına alışmak benim için kolay oldu. Ben artık köy ekmeği yapıyorum, bahçemde domates, biber yetiştiriyorum, bir de kaz yetiştirerek iş kadını oldum." şeklinde konuştu.

AA

Haftanın Öne Çıkanları

14 yaşındaki çocuk kendini yakmak istedi

2017-02-21 20:49 - Bursa

Eser West'ten şok sözler!

2017-02-20 12:25 - Magazin

Amine Gülşe ile Mesut Özil evleniyor!

2017-02-25 20:22 - Magazin

Karacabeyli bilardocular Türkiye şampiyonasında

2017-02-21 16:53 - Spor

Dolar, plastik sektörünü vurdu

2017-02-21 13:57 - Ekonomi

'Rus ve Türk aşkı sonsuza dek sürecek'

2017-02-20 20:03 - Magazin

2 Türk komandosu Yunanistan'a geçti

2017-02-23 23:23 - Gündem

Hüseyin Özdilek, gençlere başarının sırrını verdi

2017-02-22 18:23 - Eğitim

Burger King'in sahibi Popeyes'i satın alıyor

2017-02-22 12:38 - Ekonomi

Gelin geldiği köyde, patron oldu

2017-02-27 00:40 - Yaşam

İlgili Haberler

Ekim ayında deniz sezonu devam ediyor

12:38 - Yaşam

Meme Kanserinde Erken Tanının Önüne Korku Geçmesin

11:37 - Yaşam

HUPALUPA Sponsorluğunda 126 Genç Golfçü Ataşehir'de Buluştu

10:59 - Yaşam

AURAN Kozmetik 250 Öğrenciyi Parfümün Bilimsel Dünyasıyla Buluşturdu

10:44 - Yaşam

Erzincan Ergan Dağı’nda sezonun ilk kayağı yapıldı

08:47 - Yaşam

Günün Manşetleri

Organize suçlarla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 195 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı

15:14 - Gündem

Özgür Özel, fon krizi hakkında konuştu

14:41 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Terörsüz Türkiye çalışmaları çok sağlıklı yürüyor

14:35 - Gündem

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu: Asgari ücret genel ücret haline gelmiştir

14:02 - Gündem

Vanlı Kara Haydar soruşturmasında 1,5 milyar TL daha bulundu

13:53 - Gündem