?>

Marmara'da uskumru bereketi

Yaklaşık elli yıl sonra Marmara'da uskumru bereketi yaşanıyor.

Yerel Haberler - 9 yıl önce

Mustafa Emre ÖZGEN / turkhaber.com
Marmara'daki uskumru bolluğu balıkçıların yüzünü güldürüyor. Uzun yıllar önce Marmara Denizi'ni terk eden Uskumru balığı, yeniden anavatanına döndü.
Uskumrunun yaklaşık elli yıl önce Marmara Denizi'ni terk ettiği biliniyor. Bu süre içinde eski bolluğu olmasa da daha düşük miktarlarda uskumru avlanabiliyordu. Ayrıca uskumruya çok benzeyen kolyoz balığı da tezgahlarda bulunuyordu. Fakat özellikle Gemlikli balıkçıların söylediğine göre bu balık yeniden bereketli günlerini yaşıyor.
"BOLLUK SONBAHARA KADAR SÜRER"
Konuyla ilgili turkhaber.com'a konuşan Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Hazer, balıkçılar olarak uskumru bereketinden memnun olduklarını belirterek, oldukça lezzetli bir balık çeşidi olduğunu söyledi. Bir haftadır Marmara Denizi'nde gözle görülür uskumru bolluğu olduğunu belirten Hazer, Gemliklilerin sabah saatlerinde denizden çıkan taze balığı satın alabileceklerini dile getirdi.
Hazer konuyla ilgili şöyle konuştu; "Uskumru ara ara çıkmasına rağmen neredeyse elli yıldır bu bolluğa ulaşmadı. Günde ortalama elli kasa, beş bin taneye yakın uskumru çıkıyor. Tezgahlarda kilosu 15 liradan satılan balık, hem satıcının hem müşterinin yüzünü güldürdü. Üstelik sadece Gemlik değil, Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale çevresinde de aynı bolluğun yaşandığını görüyoruz. Uskumru bereketinin sonbahara kadar sürmesini bekliyoruz."

USKUMRU LEZZETLİ, BESLEYİCİ...
Lezzetli bir balık türü olarak bilinen uskumru, 100 gramında 20, 25 gram protein değeri ile besin değeri yüksek bir balık. Çiğ halinde %15 yağ içeren uskumru, B1, B2, B3, B6, B12 vitaminlerini içeriyor. Ayrıca 100 gram uskumru bir insanın günlük D vitamini ihtiyacını da karşılıyor. Böylece bağışıklık sistemimizi güçlendirirken kan hücrelerine de büyük fayda sağlıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Tarkan’ın ilk klibi ‘Yolla’ Yayımlandı

2017-06-28 19:29 - Magazin

Marmara'da uskumru bereketi

2017-06-30 16:54 - Yerel Haberler

Sarallar çetesinin lideri Ümit Saral ile 6 üyesi tutuklandı

2017-06-24 01:34 - Asayiş

Plastik sektörü büyüme odaklı

2017-06-28 12:45 - Ekonomi

İki grup birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var

2017-06-24 12:15 - Asayiş

Seren'den Kıvanç'a yanıt geldi!

2017-06-25 13:35 - Bursa Konuşuyor

Türkiye’de emlak, hâlâ en kârlı yatırım

2017-06-25 19:08 - Ekonomi

Adana'da ’bici bici’ sezonu açıldı

2017-06-29 18:49 - Yaşam

Arı sokması sonucu bir ölüm daha!

2017-06-29 13:10 - Asayiş

Tayyare Kültür Merkezi eski ihtişamına kavuşuyor

2017-06-26 14:07 - Yerel Haberler

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

'İnsanlığın Vicdanında Srebrenitsa’

22:16 - Bursa

Mersin’de trafikte kavga eden iki sürücüye 362 bin lira ceza

22:06 - Asayiş

ABD Kongre üyesi, Batı Şeria’da İsrailli yasa dışı yerleşimciler tarafından alıkonuldu

22:01 - Siyaset

Özgür Özel: "Sizi hiç üzmeden yeni bir yol açacağız"

21:08 - Siyaset

Betül'ü boynundan bıçakla yaralayan sanık yeniden tutuklandı

20:42 - Asayiş