?>

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 25 gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmaya ilişkin yeni bir operasyon başlatıldığını açıkladı.

Gündem - 1 saat önce

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Merhum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyetin 25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturma, milletimizin vicdanında derin yer edinmiş, yıllardır aydınlatılması beklenen dosyaların başında gelmektedir.
Bu dosyanın tüm yönleriyle aydınlatılması, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve sorumluluğu bulunan herkesin hukuk önünde hesap vermesi için yargı makamlarımız ile kolluk kuvvetlerimiz, güçlü bir koordinasyon ve eşgüdüm içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.
12 Haziran 2026 tarihinde Kahramanmaraş’tan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına devredilen soruşturma kapsamında; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar neticesinde bu sabah harekete geçilmiştir.
Soruşturma kapsamında, silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak ile tasarlayarak kasten adam öldürme suçlarını işledikleri değerlendirilen 29 şüpheli tespit edilmiş; Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Adana, Antalya, Çanakkale, Bursa, Isparta ve Afyonkarahisar’da bulunan 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.
Operasyon kapsamında 25 şüpheli yakalanmış; 2 şüphelinin cezaevinde, 2 şüphelinin yurt dışında bulunduğu belirlenmiş olup firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.
Soruşturmanın geldiği bu önemli aşamada titiz çalışmaları dolayısıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımıza, Ankara İl Emniyet Müdürlüğümüze ve operasyonda görev alan tüm emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum.
Cumhurbaşkanımız Sayın@RTErdogan ’ın tevdi ettiği görev ve sorumluluk çerçevesinde, milletimizin adalet beklentisine yanıt vermek bizim için en büyük sorumluluktur. Aradan kaç yıl geçerse geçsin; hiçbir dosyanın karanlıkta kalmasına ve hiçbir şüphenin cevapsız bırakılmasına müsaade edilmeyecektir.
Başta merhum Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere, bu elim olayda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor; ailelerinin ve aziz milletimizin yüreğinde yer eden bu acının tüm yönleriyle aydınlatılması için sürecin sonuna kadar kararlılıkla takip edileceğini kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

https://www.turkhaber.com/haber/deas-teror-orgutune-bir-darbe-daha-4148733.html

Haftanın Öne Çıkanları

Nilüfer'de atık kağıtları getiren hediye kazanıyor

2026-07-06 15:55 - Bursa

Uyuşturucu kuryesinin cesedi battaniyeye sarılı halde boş arazide bulundu

2026-07-06 12:18 - Bursa

Dünya Kupası'nda tarihi geri dönüş! Arjantin, Mısır'ı 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi

2026-07-07 21:11 - Spor

İngiltere, uzatmalarda attığı golle yarı finalde

2026-07-12 09:31 - Spor

Sivas'ta deprem

2026-07-11 15:16 - Gündem

Ankara'da kritik görüşme: Trump; CAATSA müeyyidelerdinin hepsi kaldırılacak

2026-07-07 16:00 - Gündem

Bursaspor'un fikstürü belli oldu

2026-07-10 15:42 - Bursaspor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-35 konusunda bu Liderler Zirvesi'nden hayırlı bir karar çıkacağına inanıyorum

2026-07-07 17:35 - Gündem

Zelenski: Ukrayna'nın NATO'da olması hepimizi daha güçlü kılar

2026-07-07 15:17 - Gündem

Bursa Heykel'de korku dolu anlar

2026-07-08 17:42 - Bursa

İlgili Haberler

Milli Savunma Bakanı Güler, Mısır Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Zaher ile görüştü

11:16 - Gündem

Martı Türkiye'de Yapay Zeka ile Çalışan Sürücüsüz Paylaşımlı Araç Dönemini Başlatıyor

10:57 - Gündem

İbrahim Çeçen Vakfı'ndan Kadınların Güçlenmesine Hibe Desteği

11:01 - Gündem

DEAŞ terör örgütüne bir darbe daha

10:15 - Gündem

Siber Suçlular Yaz Sezonunu Açtı

10:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Milli Savunma Bakanı Güler, Mısır Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Zaher ile görüştü

11:16 - Gündem

Marmarabirlik'ten rekolte mesajı

11:04 - Bursa

Bursa'da tonlarca meyveyi koparıp günde 1500 lira kazanıyorlar

10:59 - Bursa

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 25 gözaltı

10:06 - Gündem

LGS'de tercih başvuruları başlıyor

10:00 - Eğitim