?>

Nilüfer’de afet çalıştayı

Nilüfer’de gerçekleşen İRAP Çalıştayı’nda akademisyenler, yerel yönetimler ve kamu kurumları bir araya geldi. Çalıştayda, 2027-2031 dönemi afet risk azaltma eylem planları masaya yatırıldı.

Bursa - 53 dk. önce

Nilüfer Belediyesi ve Bursa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü iş birliğiyle Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında İRAP (İl Afet Risk Azaltma Planı) Çalıştayı gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi Nikahevi’nde düzenlenen toplantıda; akademisyenler, kamu kurumları, yerel yönetimler ve saha temsilcileri bir araya gelerek Bursa ve Nilüfer’in afet risklerini değerlendirdi. Çalıştay ile afet risklerinin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması, olası afet senaryolarının incelenmesi ve risk azaltmaya yönelik uygulanabilir eylem önerilerinin geliştirilmesi amaçlandı. Buradaki değerlendirmelerin, Bursa İl Afet Risk Planı’nın 2027-2031 dönemi çalışmalarına katkı sağlaması ve kentin afetlere hazırlık süreçlerine ışık tutması hedefleniyor.Düzenlenen toplantıda, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Vali Yardımcısı Salih Altun, Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen, İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 

Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa’nın olası bir Marmara depremindeki konumuna dikkat çekerek, kentin kendi öz gücüyle afetlere hazırlanması gerektiğini vurguladı. Başkan Şadi Özdemir, Bursa’yı afet riskleri açısından yalnız bir kent olarak gördüğünü dile getirerek, “Bursa depremi aynı zamanda İstanbul depremi de demek büyük ölçüde. İstanbul grip olursa buradaki kanseri kimse görmez. Onu da biliyoruz. Olası büyük bir afette merkezi hükümetimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi yoğunluğuyla mücadele ederken biz büyük oranda kendi sorunlarımızı çözmek durumunda kalacağız. Kendi ekmeğimizi kendimizin pişirmesi gerekecek” dedi. 
Nilüfer’in toprak yapısı ve hızla artan nüfusu nedeniyle risk taşıyan ilçelerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Şadi Özdemir, deprem lojistik merkezi oluşturulması ve mahallelerde konteyner ile temel ekipmanların yer alacağı deprem parkları üzerine çalıştıklarını dile getirdi.

Bursa Vali Yardımcısı Salih Altun ise, İRAP’ın temel amacının felaketlerin gerçekleşmeden önce önlemleri almak olduğunu belirterek, insanlara da süreci doğru anlatarak kentlerin direncinin artırılması gerektiğini söyledi.
İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, geçen dönem hazırlanan İRAP’ı güncellediklerini belirterek, sürecin sadece tek bir kurumu değil tüm paydaşları kapsadığını vurguladı. Kimin hangi rolde, hangi bütçeyle ve göstergeyle ne zaman görev yapacağının tespit edildiğini ifade eden Buldan, “Bursa’da farklı bir çalışma ortaya koyduk. İlçe düzeyinde bu çalışmalara başladık. Bursa Belediyeler Birliği, üniversiteler ve ilçe belediyelerimizin de destekleriyle bu çalışmalara başladık” dedi. Buldan, Başkan Şadi Özdemir’e destekleri için teşekkür etti. 

Açılış konuşmalarının ardından akademisyenlerin gerçekleştirdiği sunumlarla devam eden çalıştayda; akademik odalar, AFAD yetkilileri ve üniversite temsilcilerinin katılımıyla özel çalışma grupları oluşturularak somut eylem planları üzerinde çalışıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'dan yola çıkan ve 11 kişinin hayatını kaybettiği tur otobüsü kazasında yeni gelişme

2026-10-11 15:12 - Bursa

NET MESAJ!

2026-10-09 08:32 - Bursa

Üç palamut 100 TL'den satılmaya başlandı

2026-10-12 15:03 - Gündem

Bakan Çiftçi'den açıklama: Bursa'dan İzmir'e giden tur otobüsü kaza yaptı: 11 ölü 26 yaralı!

2026-10-11 13:16 - Bursa

Manisa'daki kazada ölen ve yaralanan Bursalıların kimlikleri belirlendi.

2026-10-11 18:54 - Bursa

Bursa'dan İzmir'e giden tur otobüsü kazasında 11 kişi hayatını kaybetti: Son durumu Manisa Valisi açıkladı

2026-10-11 14:16 - Bursa

Bursa'dan hareket eden yolcu otobüsü ile TIR çarpıştı: 11 ölü 26 yaralı

2026-10-11 12:53 - Bursa

Özlüce'de silah sesleri vatandaşları korkuttu

2026-10-14 23:30 - Bursa

Uludağ Üniversitesi'nin öğretim üyeleri uluslararası alanda başarılara imza atmaya devam ediyor

2026-10-12 16:30 - Bursa

Prostat kanseri olduğunu belirten Nilüfer Belediyesi Eski Başkanı Turgay Erdem, mahkemeden tahliyesini talep etti

2026-10-14 15:43 - Bursa

İlgili Haberler

"Akıllı Ulaşım ve Hareketlilik"te yeni fikirler hamlesi

18:20 - Bursa

AgroGreen Bursa’da 2. gün: 100 bin ziyaretçi

18:11 - Bursa

'Seçer Pare' Bursalı sanatseverlerle buluştu

18:03 - Bursa

Bursa'da iş kazasından 10 gün sonra acı haber geldi

16:58 - Bursa

Bursa’da yoğun yağış alarmı: Büyükşehir Belediyesi ekipleri teyakkuzda...

16:19 - Bursa

Günün Manşetleri

AgroGreen Bursa’da 2. gün: 100 bin ziyaretçi

18:11 - Bursa

'Seçer Pare' Bursalı sanatseverlerle buluştu

18:03 - Bursa

Nilüfer’de afet çalıştayı

17:57 - Bursa

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin hayatını kaybetti

17:03 - Asayiş

Bursa'da iş kazasından 10 gün sonra acı haber geldi

16:58 - Bursa