?>

Osmangazi Belediyesi doğal mahsulleri halk ile buluşturuyor

Osmangazi Belediyesi, toprağa emekle dokunarak ilaçsız ve tamamen doğal olarak ürettiği mahsullerini halk ile buluşturuyor. Tarıma verilen büyük önem dahilinde yarınlar, toprağa ekilerek inşa ediliyor.

Bursa - 1 ay önce

Tarımsal kalkınmalara ilişkin gerçekleştirdiği projeler ile topraktan aldığı umudu yarınlara aktaran Osmangazi Belediyesi, tamamen organik olarak üretilen mahsulleri vatandaşın sofrasına sunuyor.
Osmangazi Belediyesi iştiraki olan Gazi Tarım A.Ş. tarafından, çimleme sürecinden itibaren hasada uzanan yolculuğunda mahsuller, her bir aşamasında doğallığı ve tazeliği korunarak Osmangazi Kent Lokantaları aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde pırasanın hasadı gerçekleştirilirken, özenle hazırlanan ürünler Osmangazi Kent Lokantalarının menülerinde kendilerine yer buldu. Yetkililer, halkın ilaçsız bir şekilde mahsullere ulaşması adına gayret gösterdiklerini ifade ederken, vatandaşlar da tamamen organik olan sebzeleri tüketmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Pırasanın dışında maydonoz, biber, domates ve daha pek çok mahsulün de onlarca çeşidinin üretimi ve hasadını gerçekleştirilirken, Mart ve Nisan aylarında ise tohumların, Mayıs ayında ise fidelerin vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılması planlanıyor.Tüm aşamalar önemle takip ediliyor
Mahsullerin tohumdan hasat zamanına olan sürecini titizlikle takip ettiklerini belirten Gazi Tarım A.Ş. Ekim-Biçim Ekip Sorumlusu Ertuğrul Gönülsüz, "Mart aylarında seramızda çimlemeyi yapıyoruz. Daha sonrasında her ürünümüzü tabelasıyla beraber, cinslerini karıştırmadan Gazi Bostanı’na getiriyoruz. Genç stajyerlerimizle beraber fidelerimizi tek tek ekip, takibini sağlıyoruz. Yetiştirdikten sonra hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Böylelikle aynı zamanda kent lokantalarımıza da ürün temin ediyoruz." diye konuştu.
Vatandaşlara hizmet noktasında da tohum-takas şenliklerinin müjdesini veren Ertuğrul Gönülsüz, şöyle devam etti:"Bu yıl 34 çeşit biber ektik, bunların 5’i acı, 29’u tatlı olmak üzere. 30 çeşit domates, 8 çeşit patlıcan da ektik. Elimizden geldiği kadar, tohumların çoğalmasını sağladık. Bunları da Mart ve Nisan aylarında tohum-takas şenliklerimizde vatandaşlarımızla buluşturacağız. Osmangazi Gazi Tarım A.Ş. olarak, halka ücretsiz dağıtımlarını gerçekleştireceğiz. Mayıs ayında da kısmet olursa fide dağıtımını yapacağız. Elimizden geldiğinden fazlasını yaparak halkımıza hitap etmeye çalışıyoruz."Gazi bostanı’ndan gelen taze ve doğallık
Hasadı gerçekleştirilen pırasanın, yemek yapılarak vatandaşa sunulacağını kaydeden Ertuğrul Gönülsüz, "Kent lokantalarımızdaki menümüzde pırasa yemeği var. Bu yüzden önceden pırasaları hazırladık, ilaçsız olarak yetiştirilen pırasalarımız kent lokantalarımıza giderek halk ile buluşacak. Ay sonuna doğru ıspanaklarımız toplanacak. Hep beraber onları da kent lokantalarımıza göndereceğiz. Bu döngü, böyle devam edecek. Elimizden geldiği sürece halkımızı ilaçsız bir şekilde Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Gazi Tarım A.Ş. olarak mahsullerle desteklemeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu."Başkanımız Erkan Aydın tarıma çok ayrı önem veriyor"
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın tarıma büyük önem verdiğinin altını çizen Ertuğrul Gönülsüz, Başkan Aydın’ın her zaman destek sunduğuna değinerek şunları söyledi:"Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın sağ olsun buraya da geldi, ne istersek bugüne kadar hepsi yerine getirildi, bize tam destek veriyor. Tarıma, toprağa ve tohum çeşitlerine çok ayrı önem verdiğini gördük. 30 çeşit domates ektiğimizi gördüğünde ne kadar çok diye bahsetti, çok memnun kaldı. Burada yetiştirdiğimiz çeşitlerin çoğunu ilk defa gördüğünü belirtti. Başkanımızdan çok memnunuz. Aynı şekilde devam ediyoruz."
Vatandaşlar memnun
Gazi Bostanı Çeşit Denemeleri ve Yerel Tohum Merkezi’nde eğitmenler eşliğinde mahsullerin tüm aşamalarını deneyimleyen Hamidiye Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de, çalışmalardan ötürü büyük kazanım elde ettiklerini söyledi. Teorideki eğitimlerini, Gazi Bostanı’nda pratik ile pekiştiren öğrenciler, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın da kendileriyle çok ilgilendiğini ifade ederek, Başkan Aydın’a ve Osmangazi Belediyesi’ne bu imkanın sunulmasından ötürü teşekkür etti.Osmangazi Kent Lokantası’na gelen vatandaşlar da, mahsulün doğal ve taze olmasından ötürü duydukları memnuniyeti paylaştı. Hijyene önem verilmesi ve ürünlerin doğallığından ötürü sağlıklı gıdalar tüketebildiklerini kaydeden vatandaşlar, pırasa yemeğinin doğal lezzetiyle bezeli yemeği çok beğendiklerini dile getirdi. Ayrıca Osmangazi ilçesi sakinleri, ilaçsız ve doğal ürünleri halkla uygun fiyatlarla buluşturan Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi Başkanı Erkan Aydın’a, projelerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

https://www.turkhaber.com/haber/bursa-ucaginda-hayatini-kaybedenlerin-yakinlarindan-yurek-burkan-istek-4129271.html

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki Ünlü Fabrikadan 4 Milyar TL'lik Yatırım! Yeni Hat Kurulacak...

2025-12-18 09:39 - Gündem

Bursaspor taraftarının Leyla Zana tezahüratları gündemi koruyor: Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'ten açıklama

2025-12-19 15:27 - Bursa

Türk Metal – MESS Uyuşmazlığında Bosch’ta kaşık eylemi

2025-12-18 18:20 - Bursa

Bursa medyası sevilen ismi Ülker Karlı'yı kaybetti

2025-12-19 14:11 - Bursa

Fatih Ürek'in sağlık durumu hakkında menajerinden son dakika açıklaması

2025-12-19 16:55 - Magazin

Osmangazi Belediyesi doğal mahsulleri halk ile buluşturuyor

2025-12-20 11:27 - Bursa

Bursa TOFAŞ Spor Salonu'nda bıçaklar çekildi

2025-12-18 11:07 - Bursa

TBMM, Bursaspor taraftarını konuştu

2025-12-19 15:42 - Bursaspor

Mehmet Akif Ersoy ile ilgili taciz iddiaları...

2025-12-15 09:34 - Gündem

Porsche otomobil önce bir araca sonra alt geçit duvarına çarptı: 1 yaralı

2025-12-14 16:06 - Gündem

İlgili Haberler

BEKSİAD üyelerinden kan bağışı

19:52 - Bursa

Yer: İnkaya civarı! Daha önce 6 aracın kaza yaptığı yerde yine kaza oldu!

18:40 - Bursa

İyi Parti İl Başkanı Kaya: "Orhangazi'de değişen bir şey yok"

18:52 - Bursa

İnegöl’ün en kapsamlı spor organizasyonu başlıyor

18:43 - Bursa

BüyükAile Fatih Mahallesi’nde sahaya indi

18:25 - Bursa

Günün Manşetleri

Düşen snowboardını almak için atlamaya çalıştığı telesiyejde asılı kaldı

21:38 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yürek yüreğe verdiğimiz müddetçe bulunduğumuz asra Türk dünyasının mührünü vuracağımızdan eminiz"

20:14 - Siyaset

İnegöl’ün en kapsamlı spor organizasyonu başlıyor

18:43 - Bursa

Yer: İnkaya civarı! Daha önce 6 aracın kaza yaptığı yerde yine kaza oldu!

18:40 - Bursa

Kredi kartı aidatı ödeme vaadi dolandırıcılığına operasyon

18:26 - Asayiş