Milli bisikletçi Ramazan Yılmaz, 14-18 Ekim tarihlerinde Çin’in Şanghay kentinde düzenlenecek 2026 Tissot UCI Pist Bisikleti Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Şanghay’ın Chongming bölgesindeki Şanghay Velodromu’nda gerçekleştirilecek organizasyon öncesinde Çin’de hazırlıklarını sürdüren Yılmaz’a antrenörler Mutlu Erçevik ve Nazım Bakırcı eşlik ediyor. Milli sporcu, şampiyonada Scratch, Puan yarışı (points race), Omnium ve Elimination olmak üzere 24 sporcunun start alacağı dört farklı disiplinde mücadele edecek.
Dört branşta mücadele edecek
Ramazan Yılmaz UCI Dayanıklılık sıralamasında Dünya ikincisi olarak “Pist Bisikleti Dünya Şampiyonasına” katılım kriterini yerine getiren ilk sporcumuz oldu. Ramazan Yılmaz, şampiyonadaki ilk yarışına 15 Ekim Perşembe günü erkekler scratch kategorisinde çıkacak. Milli bisikletçi, 16 Ekim Cuma günü Puan yarışında, 17 Ekim Cumartesi günü Omnium ve 18 Ekim Pazar günü Elimination disiplinlerinde mücadele ederek şampiyonayı tamamlayacak.
Dünya şampiyonasında 22 unvan sahibini bulacak
14-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2026 Tissot UCI Pist Bisikleti Dünya Şampiyonası, ilk kez Çin anakarasında gerçekleştirilecek. Organizasyonda kadınlar ve erkekler kategorilerinde toplam 22 dünya şampiyonluğu için mücadele edilecek.
47 ülkeden 417 sporcunun kayıtlı olduğu şampiyona, pist bisikletinin dünyanın en iyi sporcularını bir araya getirecek. Olimpik branşlarda elde edilecek sonuçlar, sporcuların 2028 Los Angeles Olimpiyatları kota mücadelesi açısından da önem taşıyacak.
Ramazan Yılmaz, dört farklı disiplinde göstereceği performansla Türkiye’yi Dünya şampiyonasında temsil edecek ve Omnium’da Olimpiyat puanı veren ilk müsabaka için piste çıkacak.