?>

“Servetini kendi kazanan dolar milyarderleri" listesindeki tek Türk

Hümeyra gökçen keskin

Ekonomi - 2 yıl önce

Her yıl düzenli olarak açıklanan küresel alanda dolar milyarderleri haberi ile gündemleri meşgul eden Forbes dergisi 2023 yılı dolar milyarderleri listesinde 2 bin 871 kişi bulunuyor. Bu milyarderler arasında kadın milyarder sayısı ise 369’da kaldı. Bu dolar milyarderleri listesinde servetini kendi kazananlar ise yüzde 3,6’sını oluşturuyor. Türkiye’den bu listeye giren tek kişi ise Agrotech’in sahibesi Hümeyra Gökçen Keskin oldu. Keskin 1,1 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan serveti ile listeye girmeyi başardı.

Ünlü ekonomi dergisi tarafından her yıl düzenli olarak açıklanan ve bu yıl 38. kez tekrarladığı dolar milyarderleri listesine Türkiye’den 27 dolar milyarderi listeye girdi. Murat Ülker 5 milyar dolarlık serveti ile listenin başında yer aldı. Bu yılki yayınlanan milyarderler listesi, dünya çapındaki milyarderlerin sayısının da servetlerinin de arttığını gösterdi.

Milyarder sayısı geçen yıla kıyasla 141 kişi artışla 2 bin 781’e çıkarak rekor tazeledi. Milyarderlerin toplam servetleri de 2 trilyon dolar artışla 14,2 trilyon dolara yükseldi. Lüks eşya devi LVMH’nin Üst Yöneticisi Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle ikinci kez dünyanın en zengin kişisi olarak listenin başında yer aldı. Elon Musk 195 milyar dolarlık servetiyle listesinin ikinci sırasında yer alırken, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos 194 milyar dolarlık servetiyle üçüncü oldu.

Dolar milyarderleri listesinde servetini kendi kazananlar ise sadece yüzde 3,6’sını oluşturuyor. Türkiye’den bu listede ise yalnızca iş kadını Hümeyra Gökçen keskin yer aldı. 1,1 milyarlık serveti ile listede yer alan Keskin’in serveti dergi piyasaya çıktıktan sonra gerileyerek 1 milyar doların altına indi. Keskin hedeflerinin çok büyük olduğunu, gelecek dönemde tarım ve gıda sektörünün farklı alanlarında büyümeye devam etmeyi amaçladıklarını söyledi. Hümeyra Keskin, "İhracatla büyümeye ve dış ticaret açığımıza pozitif katkı sağlaması nedeniyle oldukça önemsiyoruz. Agrotech olarak tarımı ulusal güvenlik meselesi olarak görüyoruz ve önümüzdeki yıllarda da tarımsal üretimin her aşamasında üreticimize destek olmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da öz kızıyla otomobilde cinsel ilişki

2024-06-22 11:32 - Bursa

Sporun yeni adresi Uludağ

2024-06-24 10:59 - Bursa

EkoHaber'de bu hafta: Ekonomiye ‘kadın mühendis’ damgası

2024-06-25 07:30 - Bursa

“Servetini kendi kazanan dolar milyarderleri" listesindeki tek Türk

2024-06-26 16:46 - Ekonomi

Metamfetamin kullanan bağımlıların ağız ve dişleri görenleri korkuttu

2024-06-26 14:09 - Sağlık

Sapadere ipek böcekleriyle yeniden canlanıyor

2024-06-25 10:53 - Ekonomi

İçindeki Yıldızı Keşfet yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

2024-06-21 10:54 - Bursa

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan yangın felaketiyle ilgili açıklama

2024-06-22 19:49 - Siyaset

Dilan ve Engin Polat 2. kez hakim karşısına çıktı

2024-06-25 11:56 - Gündem

Mustafa Bozbey: Kadınları toplumun her alanında yüceltmek hepimizin görevi

2024-06-26 13:43 - Bursa

İlgili Haberler

Türkiye Neye Güveniyor, Hangi Markalara İtibar Ediyor?

15:30 - Ekonomi

Sanko Holding’de CFO Görevine Nevra Özhatay Atandı

15:50 - Ekonomi

Türkiye’nin Girişimci Kadınları Antalya’da Buluştu

14:26 - Ekonomi

Audi A6 Sportback e-tron ile Guinness Dünya Rekoru

12:49 - Ekonomi

Yaş Meyve Sebze ve Meyve Sebze Mamulleri Sektörlerinin Lojistik Sorunlarına Bakan Neşter Attı

11:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba: İtfaiye alanında Türkiye'ye örnek olacağız

16:24 - Bursa

BUSKİ'den açıklama: Osmangazi'de su kesintisi

16:13 - Bursa

Bursaspor Basketbol'a şort ve tribün isim sponsorluğu desteği

15:58 - Bursaspor

Bursa'nın farklı kültürleri Osmangazi'de buluştu

15:52 - Bursa

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: Gençlerimizi bilimle geleceğe hazırlıyoruz

15:37 - Bursa