?>

Sırbistan karıştı

Sırbistan’da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic hükümetine karşı gösteri düzenleyen protestoculara, hükümet destekçilerinin saldırması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Dünya - 6 ay önce

Sırbistan’da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic hükümetine karşı düzenlenen protestolar dokuz ayı geride bırakırken, dün akşam saatlerinde düzenlenen protestolarda tansiyon yükseldi. Başkent Belgrad’ın kuzeybatısındaki Vrbas’ta dün akşam saatlerinde düzenlenen protestoda, iktidardaki Sırp İlerleme Partisi’nin (SNS) destekçileri ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Hükümet destekçileri, protestoculara maytap, taş ve şişe ile saldırırken, göstericilerde benzer şekilde karşılık verdi. Polis, çıkan olaylara müdahale ederken, çatışmada 16’sı polis memuru olmak üzere onlarca kişi yaralandı. Polis, birkaç kişinin ise gözaltına alındığını açıkladı. Polis Şefi Dragan Vasiljevic yaptığı açıklamada, protestocuların iktidar partisi destekçilerine saldırmak üzere SNS ofislerinin bulunduğu yere geldiklerini söyledi.
Ülkenin kuzeybatısındaki Baçka Palanka kasabasında düzenlenen protesto da benzer sahneler yaşandı. Hükümet destekçileri, iktidar karşıtı gösteri düzenleyen protestoculara saldırdı. Başkent Belgrad’da ise şehir merkezinde toplanan protestocular, çevik kuvvet ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Protestocular, Vrbas ve Baçka Palanka’da, ardından Novi Sad ve güneydeki Niş kentinde ilk saldırıların hükümet destekçileri tarafından yapıldığını ifade etti.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, bugün Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, protestoların çok şiddetli olduğunu ve dün gecenin çok şiddetli geçtiğini söyledi.Protestolar tren istasyonu faciası ile başlamıştı
Sırbistan’da öğrencilerin öncülük ettiği protesto gösterileri, geçtiğimiz yıl 1 Kasım’da Novi Sad kentindeki tren istasyonu girişindeki beton sundurmanın çökmesi sonucu 16 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında başlamıştı. Trajik olayın Sırbistan hükümetinin kamu altyapı projelerinde yolsuzluk yapması sonucu ortaya çıktığını savunan protestocular, ülke tarihinin en kalabalık protesto gösterilerine imza atmıştı. Devam eden gösterilerde protestocular, erken seçim talebinde bulunuyor. Bu talepler, Cumhurbaşkanı Vucic tarafından reddediliyor.

https://www.turkhaber.com/haber/canakkale-de-bir-orman-yangini-daha-4117381.html

Haftanın Öne Çıkanları

Sındırgı'da 6,1 büyüklüğünde deprem; yıkılan binalar var!

2025-08-10 19:55 - Bursa

Uludağ Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yolu açılıyor

2025-08-13 12:14 - Bursa

Azerbaycan ve Ermenistan’ın parafladığı barış anlaşması metni yayınlandı

2025-08-11 21:50 - Dünya

AJet uçak filosunu genişletiyor

2025-08-09 16:38 - Ekonomi

Bursaspor'da Tema 16 Projesi Başladı ! (ÖZEL HABER)

2025-08-13 14:46 - Bursaspor

Yasa dışı bahis operasyonuna 21 tutuklama

2025-08-08 16:02 - Gündem

AFAD Deprem Simülasyon Tırı Orhangazi’de  

2025-08-08 22:28 - Bursa

Sırbistan karıştı

2025-08-13 17:58 - Dünya

Bursa Nilüfer'de su kesintisi

2025-08-13 10:50 - Bursa

Süper Lig'in ilk haftasında ciddi sakatlıklar yaşandı

2025-08-13 15:35 - Spor

İlgili Haberler

Münih Belediye Meclisi Adayı Güneş Seyfarth: “Eksik Olan Görünürlük ve Siyasi Plan”

00:38 - Dünya

Kremlin: Trump, Putin'den Kiev'e saldırıları 1 Şubat'a kadar durdurmasını istedi

14:56 - Dünya

Münih’te Türk Toplumuna yakın diplomasi

14:40 - Dünya

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’nden Münih Başkonsolosluğu’na nezaket ziyareti

23:01 - Dünya

Putin: "Fırat’ın doğusunun Şam yönetimine entegrasyonu önemli bir adımdır"

18:10 - Dünya

Günün Manşetleri

Avcılar’da güzellik merkezi süsü verilen iş yerinde sahte altın üretimine operasyon

21:33 - Asayiş

Şarkıcı Fatih Ürek yaşamını yitirdi

20:47 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özel’den Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan’a ziyaret

20:30 - Siyaset

Bursaspor, Adanaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

19:16 - Bursaspor

Sanal medya ünlüsü Mika Raun gözaltına alındı

19:11 - Asayiş