?>

TAM ZAMANI !

Bursaspor Başkanı Enes Çelik ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ile Cemiyet Yönetim Kurulu üyelerinin gerçekleştirdikleri harika söyleşide Başkan Çelik'in hemen her cümlesi yazı konusu olacak önemdeydi.

TANITIM YAZISI - 11 ay önce

Bugün Başkan Enes Çelik'in o söyleşideki stat ile ilgili açıklamalarına değinmek istiyorum.   Genç Başkan Bursaspor'a karşı artan ilginin kendilerini memnun ettiğini çocuklarla birlikte 45 bin insanın Bursaspor'un iç saha maçlarına geldiğini ifade ederek "Stadı büyütmeyi düşünüyoruz. Araştırdık, zemini indirerek 8 bin kişilik bir artış teknik olarak mümkün olabiliyor" dedi.   Çelik ek olarak bu düzenlemeyi şu an değil 1. Lig'e çıkıldığında hayata geçirebileceklerini söyledi.   Ayrıca akustik ve çevre düzenlemesi ve sosyal alanlarla ilgili planlarını anlattı. Benim yorumuma gelince...   Başkan Çelik ve Yönetici arkadaşları Bursaspor'la ilgili ne düşünsek ya da  olması gerekenleri diyelim bir bir hayata geçiriyorlar.   Bu konuda da beni şaşırtmadılar.   Büyük bir kesim "Neden bu kadar büyük stat yapıldı, 25-30 binlik bir stat yeterdi" derken ben sürekli "Başarı halinde bu stat bile yetmez, hem Bursa'nın çeyreği kadar olmayan şehirlerde büyük stadlar varken, Bursa'da neden küçük bir stat olsun" u savundum.   Nitekim de gelinen noktada 43 binlik statda ligine göre yüksek bilet fiyatlarına rağmen yer bulmakta zorlanıyor insanlar.   Hazır Bursa Kenti 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adayken -Ekim 2026'da kazanan şehirler TFF tarafından açıklanacak- Bursaspor'da Süper Lig ve sonrasında Avrupa Kupalarında tekrar boy göstermeye hazırlanırken stadı büyütme çalışmalarını geciktirmemek ve bu yaz yapmak en doğrusudur.   Böyle bir ivme yakalamışken bu projeyi bekletmenin gereği yok diye düşünüyorum. Yaklaşık 55 bin, gerektiğinde Teksas kale arkası koltuklarınında kaldırılmasıyla 70 bine yakın bir kapasiteye çıkabilecek bir stattan rakiplerin çıkması pek mümkün görünmüyor !    Bursa, Bursaspor böyle bir statla Dortmund gibi bir hava yakalar.   Büyük stat kulübün imajı için de çok büyük bir artıdır.    Oyuncu transferi, reklam her mânàds kulübe artı değer katar.   Bilet fiyatları da uygun olduğu taktirde 4 milyonluk Bursa için böylesi bir stat gayet uygun olur.   Seyircinin ilgisinin azaldığı maçlarda çocuklar getirilir yeni taraftarlar kazanılır.   O ALAN KALDIRILMALI !    Tabii ki çevre düzenlemesi ve sosyal alanlar da çok önemli. Bir kere stat ile Hüdavendigar Parkı arasındaki işletmeler mutlaka kaldırılmalıdır ve sosyal alanlara dönüştürülmelidir. Bu tabii ki Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirebileceği bir çalışma.   AKUSTİK ÇOK ÖNEMLİ    Akustik için de çatıya müdahale gerekecektir.  Sesi yansıtan meteryal ile çatı malzemesi değişebilir veya ekleme yapılabilir.  Bu şekilde tezahüratlar daha gür ve ney duyulur. Hazır Bursaspor böyle bir hava yakalanmışken tüm bu çalışmalar için beklemenin mânâsı yok. Eski Atatürk Stadı'nın kapasitesi Şampiyonlar Ligi için 2 ayda zemin kazılarak artırılmıştı. Bu yaz 4 aya yakın bir boşluk olacağına göre yeterli bir zaman da var.  Geleceğe yatırım olacak ve Bursaspor'un marka değerini artıracak, büyük bir ek gelir de sağlayacak bu proje bu yaz hayata geçmeli görüşündeyim. Niye daha fazla bekleyelim ki ?
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'cü Maydonoz Döner operasyonunda yeni gelişme!

2025-02-21 13:37 - Bursa

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyasının gündemindeki konuları değerlendirdi

2025-02-18 09:30 - Ekonomi

TAM ZAMANI !

2025-02-23 08:44 - TANITIM YAZISI

Sağlık çalışanlarından Milletvekili Sarıçam’ın söylemlerine tepki

2025-02-21 00:06 - TANITIM YAZISI

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, "Silmezlerse rezil ederiz"

2025-02-21 08:40 - Bursaspor

TEHDİTSE TEHDİT !

2025-02-21 08:46 - TANITIM YAZISI

BÜYÜKLÜK!

2025-02-18 15:03 - TANITIM YAZISI

Başkan Erol'dan çevre kirliliğine karşı manifesto gibi öneriler

2025-02-19 23:43 - TANITIM YAZISI

Şehit Mustafa Uslu memleketi Çorum’da toprağa verilecek

2025-02-21 16:04 - Gündem

TİMSAH YÜRÜYOR !

2025-02-16 17:46 - TANITIM YAZISI

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yürek yüreğe verdiğimiz müddetçe bulunduğumuz asra Türk dünyasının mührünü vuracağımızdan eminiz"

20:14 - Siyaset

İnegöl’ün en kapsamlı spor organizasyonu başlıyor

18:43 - Bursa

Yer: İnkaya civarı! Daha önce 6 aracın kaza yaptığı yerde yine kaza oldu!

18:40 - Bursa

Kredi kartı aidatı ödeme vaadi dolandırıcılığına operasyon

18:26 - Asayiş

Gürsu armudu Cidde Turizm Fuarı'nda

18:20 - Bursa