?>

Tarihi Bursa Kebabı, Kayhan Döner Sofrası'nda yenir!

BURFAŞ’ta Lezzet Dünyası, birbirinden güzel yemeklerin tariflerini vermeye ve lezzet duraklarını tanıtmaya devam ediyor. Seda Çapçı’nın sunumuyla BURFAŞ’ta Lezzet Dünyası’nın bu haftaki durağı; tarihi mimarisini şahane lezzetleriyle taçlandıran, dillere destan Bursa Kebabı’yla ün salmış BURFAŞ Kayhan Döner Sofrası. Haydi gelin şef aşçılarımız Ahmet Çalışkan ve Tahsin Kapan ile birlikte “Bursa Kebabı” hazırlarken, işletme yetkilisi Cemalettin Deveci ile de keyifli bir sohbet gerçekleştirelim.

Lezzet Dünyası - 10 yıl önce

Semih UZUNLAR/turkhaber.com
turkhaber.com’da, Çarşamba günlerinin en çok izlenen programı, Seda Çapçı’nın sunumuyla “BURFAŞ’ta Lezzet Dünyası”nda bu hafta; tarihi mimarisini şahane lezzetleriyle taçlandıran, dillere destan Bursa Kebabı’yla ün salmış BURFAŞ Kayhan Döner Sofrası’nı ziyaret ettik. İşte şef aşçılarımız Ahmet Çalışkan ve Tahsin Kapan’ın ellerinden efsane “Bursa Kebabı”.
BURSA KEBABI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:

Yaprak döner

Tırnak pide

Domates sos

Tereyağ

Domates

Köz biber

Yoğurt

Patlıcan herse

 

Yapılışı:
İnce ince kesilen döner yaprakları bir kenara alınır. Bir yanda özel domates sos ve tereyağ kaynatılırken, diğer yanda ünlü Kayhan tırnak pideleri ızgarada ısıtılarak gevrekleştirilir. Isıtılan pideler küçük dilimler halinde doğranarak tabağa alınır. Üzerine özel domates sos, yanına ise yoğurt, patlıcan herse, domates, köz biber ilave edilir. Ardından yaprak dönerlerimiz usta ellerle pidelerin üzerine dizilir. Yaprak dönerlerin üzerine bonfile parçacıkları eklenerek lezzet bir kat daha artırılır. Domates sosumuzu bir kez daha tabağımızda gezdirdikten sonra, son noktayı kaynamakta olan tereyağımızla koyuyoruz. Kayhan Döner Sofrası ayrıcalığıyla, Enfes Bursa Kebabı servise hazır!

Afiyet olsun!

 

Haftanın Öne Çıkanları

Dönme dolapta seks yapan çift saniye saniye görüntülendi!

2016-02-11 17:41 - Dünya

Çınar Pastaneleri kurucusu Sabri Yüksel vefat etti.

2016-02-10 16:05 - Yerel Haberler

Bursa'da ortaya çıktı! Amedsporlu futbolcu...

2016-02-14 17:43 - Bursa

“Harry Potter ve Lanetli Çocuk” kitabı geliyor

2016-02-11 17:17 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 ayda 23 başdanışman

2016-02-14 11:38 - Siyaset

Tarihi Bursa Kebabı, Kayhan Döner Sofrası'nda yenir!

2016-02-17 15:46 - Lezzet Dünyası

Murat Boz ile Aslı Enver aşkı gündeme bomba gibi düştü

2016-02-13 10:32 - Magazin

Süper Loto'da ikramiye 23 milyon lira

2016-02-11 12:21 - Yaşam

Selim Yedikardeş'ten eşine Sevgililer Günü'nde lüks hediye

2016-02-15 13:14 - Bursa

Murat Boz - Aslı Enver aşkına Instagram'da rekor beğeni

2016-02-16 18:44 - Magazin

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Bursa’nın geleceğine yön verecek iki kritik proje Mecliste sunuldu

23:17 - Bursa

Kayıp ihbarı yaptığı babasını parçalayıp tuvalete gömmüş!

22:51 - Asayiş

Kestel Belediyesi'nden gençlere LGS tercih desteği

21:52 - Bursa

Başkan Ramazan Acar: "15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür"

21:44 - Bursa

Büyükşehir Belediyesporlu Badmintonculardan 6 Madalya

21:36 - Bursa