?>

Trump'tan İran'a saldırı açıklaması: "Bu akşam çok ağır vuracağız"

ABD Başkanı Donald Trump, Ankara'da gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Dünya - 1 saat önce

İki liderin görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında hem Rusya-Ukrayna savaşı hem de Orta Doğu'daki gelişmeler masaya yatırıldı. Trump'ın özellikle İran'ın nükleer programı, ateşkes süreci ve Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin verdiği mesajlar, uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Ankara'daki temaslarının ardından konuşan Donald Trump, NATO Liderler Zirvesi'nin son derece verimli geçtiğini belirterek, zirvede müttefik ülkeler arasında güçlü bir dayanışma sergilendiğini ifade etti. Toplantıların beklentilerin üzerinde geçtiğini söyleyen Trump, Türkiye'nin ev sahipliğine de övgüde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini dile getiren Trump, Erdoğan'ı uzun yıllardır tanıdığını belirterek güçlü bir lider olduğunu ve Türkiye'nin uluslararası diplomasi alanındaki rolünün önem kazandığını söyledi. Zirvenin ardından Zelenskiy ile görüşmek için uygun bir ortam oluştuğunu belirten Trump, iki ülke arasındaki diyaloğun daha da güçlenmesini beklediğini kaydetti.
Trump, Ukrayna'nın sahip olduğu doğal kaynaklar, tarım arazileri ve insan potansiyeline dikkat çekerek, savaş sona erdiğinde ülkenin yeniden ayağa kalkabilecek önemli imkanlara sahip olduğunu ifade etti.

Zelenskiy: Barış için ABD'nin desteğine güveniyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ABD ile sürdürülen iş birliğinin Ukrayna açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Savunma alanındaki desteğin devam etmesinin öncelikli hedefleri arasında bulunduğunu belirten Zelenskiy, diplomatik çözüm için yürütülen temasların da sürdüğünü ifade etti.
Zelenskiy, kalıcı bir barışın sağlanabilmesi adına müzakerelerin önemine vurgu yaparken, ABD yönetiminin bu süreçte aktif rol üstleneceğine inandıklarını dile getirdi. Özellikle insansız hava araçları alanındaki iş birliklerinin iki ülke açısından stratejik değer taşıdığını belirten Ukrayna lideri, görüşmede bu konuda önemli ayrıntıların da ele alındığını söyledi.

Trump: Rusya-Ukrayna savaşında ilerleme kaydediliyor

Basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, dünyanın farklı bölgelerinde birçok çatışmanın sona erdirilmesine katkı sağladıklarını savundu. Rusya-Ukrayna savaşının beklediğinden daha karmaşık ilerlediğini belirten Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zorlu bir müzakereci olduğunu ancak son haftalarda diplomatik süreçte önemli ilerlemeler yaşandığını düşündüğünü ifade etti.
Tarafların ülkelerini koruma konusunda güçlü iradeye sahip olduklarını söyleyen Trump, tüm zorluklara rağmen çözüm ihtimalinin her geçen gün güçlendiğini belirtti.

İran konusunda sert mesaj: "Nükleer silaha sahip olmalarına izin vermeyeceğiz"

Toplantının en dikkat çeken bölümü ise İran ile ilgili sorulara verilen yanıtlar oldu. İran'la yaşanan gerilime değinen Trump, son dönemde gerçekleştirilen askeri operasyonların etkili olduğunu savunarak, gerektiğinde benzer adımların devam edebileceği mesajını verdi.
İran'ın Hürmüz Boğazı çevresindeki faaliyetlerini eleştiren Trump, Washington yönetiminin temel hedefinin İran'ın nükleer silah geliştirmesini engellemek olduğunu söyledi. Yaşanan krizlerin merkezinde nükleer programın bulunduğunu belirten Trump, İran'ın nükleer kapasite elde etmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı.
Trump ayrıca, İran konusunda amaçlarının rejim değişikliği olmadığını dile getirirken, yaşanan gelişmelerin ülke yönetiminde farklı sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Önceliklerinin yalnızca nükleer tehdidin tamamen ortadan kaldırılması olduğunu ifade eden ABD Başkanı, bu konuda önemli ilerlemeler sağlandığını savundu.
İran yönetiminin müzakere sürecinde zaman zaman farklı açıklamalar yaptığını öne süren Trump, diplomatik görüşmelerde uzlaşmaya varılan bazı başlıkların daha sonra kamuoyuna farklı şekilde yansıtıldığını iddia etti.
Haftanın Öne Çıkanları

EVE DÖNÜŞ TRİBÜNÜ!

2026-07-03 10:46 - Bursaspor

Trump'tan İran'a yönelik ilginç bir açıklama daha!

2026-07-04 10:58 - Dünya

Avrupa'nın en büyük ıhlamur ormanı Bursa'da

2026-07-03 09:47 - Bursa

Trump ile Putin arasında 90 dakikalık telefon görüşmesi

2026-07-05 13:38 - Dünya

TSK, Venezuela’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor

2026-07-04 16:23 - Gündem

Bursaspor'da yeni transfer!

2026-07-02 19:35 - Bursaspor

Babası tarafından öldürüldü

2026-07-04 14:46 - Gündem

Uyuşturucu kuryesinin cesedi battaniyeye sarılı halde boş arazide bulundu

2026-07-06 12:18 - Bursa

Bursa'da yaşlı adam korkunç şekilde can verdi

2026-07-05 17:17 - Bursa

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten taraftarlara açıklama

2026-07-04 14:24 - Bursaspor

İlgili Haberler

15 hastasını öldüren doktora ömür boyu hapis cezası

17:26 - Dünya

Rusya: Kiev'deki askeri sanayi tesislerine saldırı düzenledik

15:42 - Dünya

Çin: Savaşın yeniden başlaması hiçbir tarafın yararına değil

14:42 - Dünya

ABD’nin dün gece İran'a düzenlediği saldırılarda can kaybı yaşandı

13:34 - Dünya

Fransa siyaseti karıştı: Le Pen cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen açıkladı

12:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Adli Tıp raporu tamamlandı: Ece İrtem'in gerçek ölüm nedeni ortaya çıktı...

19:40 - Magazin

Trump'tan İran'a saldırı açıklaması: "Bu akşam çok ağır vuracağız"

18:56 - Dünya

İBB davasında flaş gelişme! Tahliye kararları var...

18:45 - Gündem

Gemlikspor Bursaspor'un pilot takımı oldu!

18:13 - Bursaspor

Osmangazi Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

18:12 - Bursa