?>

Türkiye'deki belediyelere 'iflas' uyarısı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, dövizdeki oynaklığın, borcunun büyük kısmı hedge edilmemiş büyükşehir belediyelerinin sürdürebilir borçlarını olumsuz etkileyebileceği konusunda uyardı.

Ekonomi - 5 yıl önce

BloombergHT'nin haberine göre Fitch, negatif operasyonel ortamın, özellikle de devam eden yüksek Döviz oynaklığının, önemli ölçüde hedge edilmemiş borç pozisyonlarına sahip Türkiye’deki büyükşehir belediyelerinin borç sürdürülebilirliği üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti.

İSTANBUL, İZMİR VE ANTALYA

Bu ihtimalin baz senaryo olmadığını belirten Fitch, yayımladığı raporda büyükşehir belediyelerinin operasyonel dengelerinin sağlam kalmasını beklediklerini ve en çok etkilenecek belediyelerin toplam ortalama borç stoklarının yüzde 77’si dövizden oluşan ve hedge edilmemiş olan İstanbul, İzmir ve Antalya olduğunu belirtti.

BORCUN HEDGE EDİLMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Hedge etmek, finansal veya ticari faaliyetler sırasında oluşacak fiyat hareketlerine karşı korunmak için yapılan işlemlerdir. Hedging işlemi ile alınan risk sıfırlanabilir veya sınırlandırabilir ve kâr sabitlenebilir. Hedge işlemi döviz riskleri için yapılabileceği gibi, emtia, faiz ve hisse senedi için bile yapılabilir.

FITCH RATINGS HAKKINDA

Fitch Ratings, Moody's ve Standart & Poor's ile beraber dünyanın en büyük üç kredi derecelendirme kuruluşundan birisidir. ABD Güvenlik ve Döviz Komisyonu tarafından 3 ulusal olarak tanınan istatistiksel derecelendirme kuruluşundan birisidir.
Fitch Ratings'in 2 merkezi bulunur. Bunlar ABD'nin New York kentinde ve İngiltere'nin başkenti Londra'da yer alır.
Hearst Communications şirketi, Fitch Ratings kredi derelecendirme kuruluşunun yüzde 80 hissesini elinde bulundurur. Geri kalan yüzde 20 hisse FIMALAC SA şirketindedir. FIMALAC SA şirketi 2020 yılına kadar yönetim kurulu oylarının yüzde 50'sini elinde bulundurmaktadır. Fitch Ratings ve Fitch Solutions kuruluşları Fitch grubuna aittir.
Fitch Ratings şirketi 24 Aralık 1914 yılında John Knowles Fitch tarafından New York'ta kurulmuştur. O tarihte şirket Fitch Publishing Company olarak adlandırılıyordu. Aralık 1997 tarihinde şirket, Londra merkezli IBCA Limited ile birleşti. 2000 yılında Şikago merkezli Duff & Phelps Credit Rating Co'yu (Nisan ayında) ve Thomson Financial BankWatch'i (Aralık ayında) satın aldı.
Fitch Ratings, üç büyük kredi derecelendirme kuruluşunun en küçük olanıdır. S&P ve Moody's'e göre daha kısıtlı pazar hissesini elinde bulundurur.
Eylül 2011'de Fitch Group, IBM şirketine 387 milyon dolar karşılığı risk analiz yazılımı satmıştır. Satın alma süreci 21 Ekim 2011 tarihinde sonlanmıştır.
Haftanın Öne Çıkanları

Mudanya-Yenikapı Arabalı Hızlı Feribot seferleri hakkında yeni açıklama

2021-12-29 22:32 - Bursa

Son 24 saatte nelere zam geldi?

2022-01-02 01:57 - Ekonomi

Yasaklı ırk köpekler kimliklendirilip kayıt altına alınıyor

2021-12-30 12:36 - Gündem

Bomba gibi patlayan trafo paniğe neden oldu

2021-12-30 12:00 - Gündem

Seks tarikatı davasında gözler onun üstünde

2021-12-31 13:05 - Dünya

Türkiye 'baskın seçim'e mi gidiyor?

2021-12-29 21:01 - Gündem

Sarallar çetesine operasyon

2021-12-29 13:40 - Gündem

Türkiye'deki belediyelere 'iflas' uyarısı

2022-01-05 13:18 - Ekonomi

Üç Kuruş dizisinde kriz!

2022-01-02 23:49 - Magazin

Nilüfer ailesi yeni yılı umutla karşıladı

2021-12-30 15:03 - Bursa

İlgili Haberler

Fon soruşturmaları devam ederken BES açıklaması

14:26 - Ekonomi

BUSİAD Doğan Ersöz ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

13:53 - Ekonomi

Armada Gıda, FMO ve PROPARCO Sendikasyon Kredisi İçin İmza Töreninde Buluştu

10:51 - Ekonomi

Epson, Tekstil Üreticilerinin Hızla Artan Özel Giyim Taleplerini Karşılıyor

10:30 - Ekonomi

AXA Türkiye ve T-Rupt'tan Deprem Risklerinin Modellenmesine Yönelik İş Birliği

10:36 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: 56 şüpheli tutuklandı

14:32 - Gündem

Fon soruşturmaları devam ederken BES açıklaması

14:26 - Ekonomi

BUSİAD Doğan Ersöz ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

13:53 - Ekonomi

Yeni Parti Lideri Özgür Özel: Asrın soygunu yaşandı

13:44 - Gündem

Uludağ Üniversitesi ve JustusLiebig Üniversitesinden "Tek Sağlık" odaklı iş birliği

13:32 - Bursa