?>

Yüksel Özkan: "Bursa'da sağlık kuruluşları binaları depreme hazır mı?"

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr .Yüksel Özkan, 10.03.2023 tarihinde TBMM'ye sunmuş olduğu soru önergesinde, Bursa ve ilçelerinde bulunan kamu ve özel hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezleri'nin olası bir depreme hazır olup olmadığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.

Bursa - 3 yıl önce

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr .Yüksel Özkan, 10.03.2023 tarihinde TBMM'ye sunmuş olduğu soru önergesinde, Bursa ve ilçelerinde bulunan kamu ve özel hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezleri'nin olası bir depreme hazır olup olmadığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.
Yüksel Özkan soru önergesi ile ilgili olarak şunları söyledi: Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizde yıkıma neden olan deprem felaketinde kamu ve özel hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezleri'nin büyük çoğunluğunun yıkıldığını ya da ağır hasar aldığını gördük. Yeni yapılan hastane binaları dahi kullanılamaz hale geldi.    

HASTANELER DEPREME HAZIR MI?

Marmara'da gerçekleşmesi beklenen olası depremin, aktif faylar üzerinde bulunan Bursa'yı da olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Özkan, yaşanabilecek depremlerde kritik bir öneme sahip olan kamu hastaneleri, özel hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezleri'nin sağlık hizmetlerine kesintisiz devam etmesinin önemini vurguladı. Marmara Bölgesi'ndeki nüfus yoğunluğunun diğer bölgelere oranla fazla olmasına değinen Özkan, olası depremde bu binaların mutlaka ayakta kalması gerekiyor, dedi. 

ÇAPA VE CERRAHPAŞA BOŞALTILIYOR.

Depreme dayanıksız olması nedeniyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Çapa'nın büyük bölümünün boşaltıldığı ve taşınmaya başlandığını hatırlatan Özkan, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili durumu kamuoyu merak ediyor, dedi.
Yüksel Özkan şöyle devam etti: Bursa'da bulunan diğer kamu ve özel hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezleri'nin son durumunu öğrenmek istiyoruz. Ayrıca Sayıştay Raporları'na da yansıyan Şehir Hastanesi'nin eksik yapılmış "deprem izolatörleri" konusunda herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Sayın Bakan'a Bursalılar adına sorularımızı yönelttik, yanıtlamasını bekliyor ve konuyu yakından takip ediyoruz. 
Yüksel Özkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şu soruları yöneltti:
"1 . Bursa ve ilçelerinde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen kamu hastanesi, özel hastane ve Aile Sağlığı Merkezi bulunmakta mıdır?
2 . Bursa ve ilçelerinde kamu hastaneleri, özel hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezleri'nin depreme dayanıklılık tespitleri yapılmış mıdır? Bu testler en son hangi tarihte yapılmıştır?
3 . Bursa ve ilçelerinde kuvvetlendirme çalışması yapılmış kamu hastanesi bulunmakta mıdır?
4 . Bursa Şehir Hastanesi'nin deprem izolatörlerinin bir kısmının şartnameye uygun olarak yapılmadığı Sayıştay raporlarına yansımıştır.Bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmıştır?"

 

Haftanın Öne Çıkanları

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi sonuçlandı

2023-03-08 15:03 - Ekonomi

İşte, Bursaspor'un Diyarbakır'daki maçlarda yaşadıkları...

2023-03-06 16:07 - Bursaspor

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimlerini Sencer Solakoğlu kazandı

2023-03-10 01:34 - Bursa

Timsah Arena'da Rekor Zamanı !

2023-03-04 19:50 - Bursaspor

Bursa Yıldırım'da bina, arsasıyla mahkemeden satılıyor

2023-03-06 13:21 - Bursa

Bursa Mudanya Bademli'de 750 m² dubleks villa icradan satılıyor

2023-03-10 01:20 - Bursa

EBRD depremden etkilenen bölgelere 1,5 milyar avroya varan yatırım yapacak

2023-03-09 22:53 - Ekonomi

DP Mudanya'da Yaşar Yanıklar güven tazeledi

2023-03-10 18:15 - Bursa

Depremzede vatandaşlar tarihi mekanları gezdi

2023-03-09 10:16 - Gündem

’S’ plaka mağdurlarından kiralık plakaya ret

2023-03-07 12:56 - Gündem

İlgili Haberler

Moriwaki'den Bursa'ya deprem uyarısı...

20:11 - Bursa

Bursa Valisi Ayyıldız’dan 6 Şubat mesajı

20:00 - Bursa

Bursa’da acil kan ihtiyacı duyurusu

18:56 - Bursa

Eskiyen sayaçlar ücretsiz değiştiriliyor

16:21 - Bursa

‘Hisar Arkeopark’ Bursa’nın Turizmini Baştan Yazacak

16:03 - Bursa

Günün Manşetleri

Moriwaki'den Bursa'ya deprem uyarısı...

20:11 - Bursa

Zeydan Karalar tahliye edildi

19:53 - Gündem

Eskiyen sayaçlar ücretsiz değiştiriliyor

16:21 - Bursa

‘Hisar Arkeopark’ Bursa’nın Turizmini Baştan Yazacak

16:03 - Bursa

Nilüfer Belediyesi’nde İSG eğitimi 

15:52 - Bursa