ABD’nin kur oyunundan, belediyeler de etkilendi!

ABD’nin kur oyunundan, belediyeler de etkilendi!

ABD’nin kur oyunundan,  belediyeler de etkilendi!

ABD’nin Türkiye’yi ekonomiyle hedef alması, büyük kentleri yöneten büyükşehir belediyelerini de vuruyor.

ABD Doları’nın kurundaki kuruşluk oynama, büyükşehir belediyelerinin milyarlık borçlarını da artırıyor.

Raylı sistemle, içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları ve arıtma tesislerinin finansları, özellikle dış kredilere dayanıyor.

Büyükşehir’lere bakarsak, İstanbul ve Ankara’nın yerel yönetimlerine ait raylı sistemler, artık genelde merkezi yönetimce yürütülüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ara dönemle yönetime gelen Başkan Alinur Aktaş’la mali önlem içerisine alınmıştı.

Geçen ay gelişen yüksek kur artışı seyri, birkaç yıla vadeli dış borçlara dikkati çeken Başkan Aktaş’ın şansızlığı oldu.

Halkın beklentileri için…

Su ve toplu ulaşım ücretlerini indiren Aktaş’ın önündeki borç geri ödemeleri, özellikle birkaç haftadır göz göre yükseliyor.

Bu şansızlık, geçidir!

ABD’nin Türkiye’ye ekonomi savaşı sürerken, Türkiye de önlemlerini, yeni milli dayanışmayla bertarafa çalışıyor.

ABD’nin kur oyunu bozulacaktır.
Yakın zamanla…

Yerel yönetimlerin borçları, makul kur seviyeleri üzerinden olması gereken tutarlara dönmüş olacaktır.

Taşlar yerine oturacaktır ve kaybeden de, küresel güç iddiasıyla dünyayı parmağında tutmak isteyen ABD olacaktır.

ABD’nin sıkıntısı…

Dünyaya hükmetmesini sürdürememe ve yönlerdirememe, kendi milli çıkarlarını gördüğü ülkelerle oynayamama endişesidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...