İMSİAD'dan Aile Yılı'na özel 'İlk Ev Finansmanı' önerisi

İMSİFED ve İMSİAD Başkanı Şeref Demir, Aile Yılı kapsamında 2026’nın ikinci yarısında ilk kez ev alacak ailelere yönelik düşük faizli ve uzun vadeli özel konut finansmanı kampanyalarının düzenlenmesi çağrısında bulundu.  

İMSİAD'dan Aile Yılı'na özel 'İlk Ev Finansmanı' önerisi

Ülkemizde 2026 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi, toplumsal yapımızın temel taşı olan aile kurumunun desteklenmesi ve geleceğe güçlü bir şekilde taşınması açısından tarihi bir vizyon ortaya koydu.

Bu anlamlı süreci şehircilik ve gayrimenkul perspektifinden değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (İMSİFED) ve İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği ( İMSİAD) Başkanı Şeref Demir, güçlü ailelerin ancak huzurlu, mutlu ve güvenli yuvalarda yetişebileceğini vurguladı. Demir, Aile Yılı vizyonunun taçlandırılması için 2026’nın ikinci yarısında ilk kez ev alacak ailelere yönelik düşük faizli ve uzun vadeli özel konut finansmanı kampanyalarının acilen devreye alınması çağrısında bulundu.

 "Huzurlu Aile ve Güvenli Gelecek Mühendislik Hizmeti Almış Yuvalarda Kurulur"

Ailenin korunması ve desteklenmesinin sadece sosyal politikalarla değil, barınma hakkının güvenceye alınmasıyla da doğrudan ilgili olduğunu belirten İMSİFED ve İMSİAD Başkanı Şeref Demir, şunları söyledi:

 "Devletimizin aile kurumunu güçlendirmeye yönelik attığı adımları sektör olarak gönülden destekliyoruz. Ancak biliyoruz ki bir ailenin huzuru, çocuklarının geleceğe güvenle bakması, her şeyden önce başlarını sokabilecekleri sağlıklı ve güvenli bir yuvaya sahip olmalarıyla mümkündür. Özellikle deprem gerçeğiyle yaşayan ülkemizde ve Bursa'mızda, ailelerimizi mühendislik hizmeti almış, depreme dayanıklı modern konutlara kavuşturmak, aile yapımızı korumak adına atılacak en büyük adımdır. Kendi evinin sahibi olan, kira baskısından kurtulan aileler, yarınlarına çok daha mutlu ve huzurlu bir şekilde odaklanacaktır."

 "Yılın İkinci Yarısında Finansman Muslukları Aileler İçin Açılmalı"

İnşaat sektörünün yapı ruhsatlarındaki daire artışlarında da görüldüğü üzere yeni konut üretimi için üzerine düşen hazırlığı yaptığını hatırlatan Demir, yılın ikinci yarısına dair şu politika önerisini paylaştı:

 "Sektörümüz tüm zorluklara rağmen yeni konut arzı üretmek, kentsel dönüşümü sırtlamak için güçlü bir irade göstermektedir. Üreticinin bu hazırlığı sahadayken, 2026 yılının ikinci yarısında ekonomi yönetimimiz ve kamu bankalarımız tarafından atılacak adımlar hayati bir işlev görecektir. 'İlk Evim' konseptiyle kurgulanacak, sadece ilk kez ev alacak çekirdek aileleri ve yeni evlenecek çiftleri kapsayacak, düşük faizli ve uzun vadeli bir konut kredisi kampanyası, tam da Aile Yılı'nın ruhuna yakışan çok doğru ve isabetli bir makro politika olacaktır."

 "Ortak Sorumlulukla Ailelerimizin Önünü Açalım"

Böyle bir finansman hamlesinin hem sosyal devlet anlayışını pekiştireceğini hem de reel ekonomiye can suyu olacağını ifade eden Şeref Demir, sözlerini şu yapıcı temenniyle tamamladı:

 "Gelin, 2026 Aile Yılı'nı lafta bırakmayalım ve somut bir seferberliğe dönüştürelim. Kamu ile özel sektörün eşgüdüm içerisinde hareket etmesi, bankacılık sisteminin ailelerimizin konuta erişimini kolaylaştıracak esnek modeller sunması durumunda, binlerce ailemiz kiracılıktan kendi güvenli yuvalarına geçiş yapacaktır. Bu hamle hem kentsel dönüşümü hızlandıracak, hem yüzlerce alt sektörü hareketlendirerek ekonomik büyümeye katkı sağlayacak, hem de en önemlisi toplumun çekirdeğini güvenceye alacaktır. İMSİFED ve İMSİAD olarak ailelerimizin mutlu yarınları ve dirençli şehirlerimizin inşası için her türlü sorumluluğu almaya hazırız."

NOSAB'da dijital dönüşümün püf noktaları anlatıldı - Türkiye ve Bursa Haberleri

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR