Mansur Yavaş'tan, Mustafa Bozbey'in tutuklanmasına tepki!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in tutuklanmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan tepki geldi.

Mansur Yavaş'tan, Mustafa Bozbey'in tutuklanmasına tepki!

MANSUR YAVAŞ, SOSYAL MEDYADAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA;

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in tutuklanması, vicdanlarda karşılığı olmayan bir karardır.

Aylar boyunca “parti değiştirecek” yönünde söylentiler dolaşıma sokuldu.
Bugün ise yıllardır işlem yapılmayan, 7 yıl öncesine dayandırılan iddialar gerekçe gösterilerek verilen tutuklama kararı; hukuk güvenliğini zedeleyen, siyasi bir operasyon görüntüsü vermekten başka bir anlam taşımamaktadır.

Seçmen iradesine saygı göstermek hepimizin görevidir.
Bursa halkı AK Parti’yi isteseydi, sandıkta onu seçerdi. Ama tercihini Mustafa Bozbey’den yana kullanmıştır.
Bu karar Bursa halkının iradesine gölge düşürülmesi anlamına gelmektedir.

Israrla söylüyoruz:
Yargılamayın demiyoruz; yargılayın ama tutuksuz yargılayın. Çünkü hukukun en temel ilkesi açıktır: tutukluluk istisnadır.

Bugün alınan bu kararlar,
ülkemizin hukuk devleti kimliğini dünya kamuoyu önünde sorgulatmaktadır.
Nitekim Türkiye, hukukun üstünlüğü endeksinde 143 ülke arasında 118. sıradadır.” dedi. 

https://www.turkhaber.com/haber/mustafa-bozbey-tutuklandi-4138874.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR