Bursa halkı olarak, artık biz de, ‘Kuruluş: Osman Gazi’ bekliyoruz!

Güçlenen, gelişen sinema-dizi sektörü, Kanuni Sultan Süleyman’ın ardından, 2. Abdülhamid’i de ekranlara taşıdı.

Bursa halkı olarak, artık biz de, ‘Kuruluş: Osman Gazi’ bekliyoruz!

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi

Ebedi istirahatgahı, fethettiği Bursa.

Dedesi Süleyman Şah da, babası Ertuğrul Bey de, devlet himayesiyle anılıyor, korunuyor ve konuşuluyor.

Kendisi…

Anılması için devletin töreni ve himayesi yok. Yereldeki anma ve fetih şenliğine, hükümeti temsilen gelen olmuyor.

Söylediklerimizin mücadelesi, Osmangazi Belediyesi’nin başkanı ve meclisinden de MHP’nin sayesinde olabiliyor.

‘Devlet Büyükleri’ geldiklerinde, ‘Payitaht Bursa’ yani ‘Osmanlı Başkenti Bursa” diyorlar, ancak malum, kente hizmet alabilmek bile, mücadaleyle oluyor.

Bu durum, gündemi korurken…

Padişah dizilerini de, konuşmak gerekiyor.

Güçlenen, gelişen sinema-dizi sektörü, Kanuni Sultan  Süleyman’ın ardından, 2. Abdülhamid’i de ekranlara taşıdı.

Osman Gazi’nin babası; Ertuğrul Bey’in yanı sıra, Fatih Sultan Mehmed’in ilk kez çekilen dizisi de, bugün başlıyor.

Sayıyoruz…

Osman Gazi yok!

Beylikten devlete geçişi sağlayan ve bugünlerin temellerini atan Osman Gazi, hem devlet hem de TV sektörü açısından, artık hak eden noktaya getirilmelidir.

Bursa olarak…

TV’de, Diriliş: Ertuğrul’un ardından, artık Kuruluş: Osman Gazi’nin de, devamıyla bir dizi olarak ekranlara taşınabilmesini bekliyoruz.

Osman Gazi’nin atası ve kuşaklar ötesi torunlarına verilen önem ve TV’leştirme, kendisi için de olmalıdır.

Bursa’da, beklenti bu!

Gelecek ay…

Osmangazi Belediyesi’nin geleneksel ‘Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri’ yapılacak ve devlet töreni statsü yine yok.

Devleti ve hükümeti temsilen gelen olup olmayacağı da meçhul, ancak ilgisiz kalınmaması gerektiğini ifade edelim.

Duyuma göre…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi anma ve yıldönümü buluşmasının, bu yıl ‘Cumhurbaşkanlığı himayesinde’ yapılması için girişimlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelmese bile, himayesindeki organizasyon olmasıyla da Ankara’dan en üst derecede katılımlar, mümkün olabilecek.

Padişahlar ve hayatlarının, magazinleştirilmesine karşı duruluyorsa, Bursa’da Osman Gazi’yi, hak ettiği şekliyle anmak ve fethi, İstanbul kadar kıymtle kutlamak gerekiyor.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...