Hükümet, Bursa’ya atayacağı yeni ‘gençlik ve spor’ il müdürünü belirledi ve kente yabancı olmayan isim tercih edildi.
Farklı alanlarla…
Bursa’ya hükümet tarafından yatırım müjdeleri açıklanırken, gençlik ve sporla ilgili gelişmeler de kaydediliyor.
Kente gelişiyle…
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yıldırım’daki yeni Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nin açılışını yapmıştı.
Ankara’ya dönüldükten sonra…
Bursa’nın farklı ilçelerine yeni sportif tesisler yapılmak üzere de, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la imzalar atılmıştı.
Gençliğe, spora farklı projelerle…
Bursa’nın içerisinde bulunduğu dönemeçte, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca kente yeni bürokrat atanıyor.
Bursa’da farklı görevlerde bulunan ve bir süredir Ankara’da bürokrat yapan Salih Başparmak, yeni ‘Gençlik ve Spor Bursa İl Müdürü’ oluyor.
Farklı bürokratlık dönemleri, yerel ve milli sportif platform ve proje görevleriyle kamusal hizmette deneyimli, tanınan bir sima…
Atamanın gündeme geldiğini…
Duymuştuk.
Dün itibariyle…
Kesinleştiğini, haber aldık.
Rize doğumlu, ancak…
Henüz 5 yaşındayken ailesinin Bursa’ya yerleşmesinin ardından da, geçen yıllarla kentine hizmetlerde bulundu.
Beden eğitimi ve sporda yüksek öğrenim gören Başparmak, bir süre öğretmenlik yaptı.
Eğitimciliği bırakırken…
Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde 2003 yılında ‘Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü’ olarak görev yaptı.
Çanakkale’ye, 2006’da ‘Gençlik ve Spor İl Müdürü’ oldu.
1 yıl sonrasıyla…
Kapatılan yerel yönetim kurumu; Bursa İl Özel İdaresi’nde, ‘Gençlik Spor ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı’ ve 2008’de ‘İl Encümen Üyeliği’ görevleriyle de dikkati çekti.
Başparmak, Yıldırım Belediyesi’nde 2009-2016 döneminde ‘Başkan Yardımcılığı’ yürüttü.
Merkezi yönetimin ihtisas kurumlarından…
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (TİGEM), ‘Yönetim Kurulu Üyeliği’ ve ‘Genel Müdür Yardımcısı’ olarak görev yaptı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 2018’de dönüşle ‘Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Vekilliği’ görevini de üstlendi.
Halter Federasyonu Denetleme Kurulu’na başkanlığı devam ediyor ve farklı sivil toplum örgütlerinde de yer alıyor.
Yıldırım Belediyesi’ne 2014’te başkan olabilmek için aday adaylarının arasındaydı ve ertesi yıl da milletvekili adayı gösterildi.
Ankara’daki üst düzey görevleri süresince…
Çalıştığı kurumlar nezdinde, Bursa’nın proje ve beklentilerinin takipçisi oldu ve önünü açtı.
Son durumla…
Salih Başparmak’ın, Bursa’ya ‘Gençlik ve Spor İl Müdürü’ olmasına yönelik siyasi irade kararı, atanması için Resmi Gazete’ye taşınacak.
Göreve…
Önümüzdeki günlerde başlayacak.