CHP lideri Özgür Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"İktidarın koltuğa tutunma ve seçime kadar dönemi bir şekilde geçirme, en nihayetinde de milletten korkan, sandıktan kaçan bir iktidarın baskı rejimine çevirmeye çalıştığı bir ülkedeyiz.
Sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar. Duyanlara yok artık dedirtecek haberlerle uyandık. Bir avuç insan yanına 3 savcı 3 hakim 3 de savcı alarak 19 Mart'ta savaş açmıştı. İlk günden bunu tanımlamıştık.
108 gündür ülkemiz daha da fakirleşti. İç barışımız, umulanın söylenenin aksine günden güne zayıfladı. AB'ye tam üye olma umuduna da kökten zarar veren, baskıyla yönetilen bir ülke haline getirmeye çalışanlarla yüz yüzeyiz.
İçerdeki arkadaşlarımızla ilgili bir somut ifade ortaya koyamadılar. Dün Manavgat Belediyemizdeki görüntülerle ilgili tavrımızı hep beraber takip ettiniz.
Adıyaman’da bir arkadaşımızı gözaltına aldılar. İddiaları tamamen iftira.
Bu 3 belediye başkanını, İstanbul’daki belediye başkanlarını bir araya getiren şey ne olabilir* Bir suç örgütü lideri var. Aziz İhsan Aktaş. Bu suç örgütü lideriymiş. Belediyelerden iş alıyor ve bunun karşılığında rüşvet verdiği iddia ediliyor.
Adıyaman Belediyesi'yle sözleşme bitmiş ve yeniden yapılmamış. Adana Büyükşehir Belediyesi'yle bu dönem yok, geçen dönem yok, Zeydan Başkan Seyhan'ı yönetirken bundan 8 yıl önce, önceden kalan sözleşme devam etmiş, o zaman ödeme yapmış.
Aziz İhsan Aktaş hangi belediyeden fatura kesip para aldıysa o belediye başkanını gözaltına alıyorlar ve şimdiye kadar gördüğümüz pratikleriyle de tutukluyorlar. Peki bu Aziz İhsan Aktaş başka bir belediyeden, başka bir kamu kurumuyla çalışmamış mı CHP'den başka? Biz istisnayız, kaide AK Parti ile çalışmak.
Bu Aziz İhsan Aktaş sadece CHP'yle mi çalıştı. 20 ilin şehir hastaneleri, THY, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'deyken Afyonkarahisar, Ordu, belediyesiyle çalışmamış mı? İstanbul Bahçelievler Belediyesi en büyük ve parçalı ihale vermiş. Peki niye tutuklu değil?
Bu Aziz İhsan Aktaş itirafçı değil, bir iftiracıdır.
Böyle iftira, böyle kişilerin namusuna haysiyetine dil uzatma olmaz.
Bizim belediye başkanları kreş yaptırmış irtikaba girer diyorsunuz. Sizin cebinizden, ayakkabı kutunuzdan paralar çıktı da ne dedin? ‘Bir paranın rüşvet olması için devletin cebinden çıkması lazım’ dedin.
Adıyaman’da depremzedeye oyun parkı yaptırmak için 30 saat koşturan adama sorduğunuz soruya bak. Gel A Haber’de yarışalım.
Türkiye bir yol ayrımında artık arkadaşlar. Tüm muhalefet tehdit altında. Bir avuç insan devleti vesayetle yönetmeye kafayı takmış. Bir tarafta sandığı koruyanlar bir tarafta Tayyip Bey’e teslim olanlar.
AK Partili belediye başkanlarının sorgulanmadığı sorularla CHP’li belediye başkanlarını yargılayamazsınız.
'BİRİNCİ PARTİ' YANITI
(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a) Senin icazetinle partinin başında oturacağıma, namusumla Silivri'de Ekrem Başkan'ın yanında yatarım seçime kadar. Yok öyle şey.
Madem birinci partisin gel gidelim sandığa. 2 Kasım Pazar. Sen birinci olsan parende atarak sandığa gidersin. Dün çelmenin adı İstanbul, bugün Adana, Antalya Adıyaman.
Suça bulaşan varsa Allah da belasını versin biz de vereceğiz belasını.
Bugün dünden daha kararlıyız. Yarın da bugünden daha kararlı olacağız. Bir adım geri gidersek bu ülkeyi 100 yıl geri götüreceksiniz. Bu millete saygı duyacaksınız. Seçme haklarını ellerinden alıyorsunuz. Bu tarihin önemli bir kırılma noktasıdır. Bundan sonraki süreçte herkes ayağını denk alsın.
Seni yüzde 29'la orada oturtmayacağız Erdoğan. Hiç rahat etme. Aparatlarına güvenme. Birileri altını oyuyor. Birileri gaz veriyor. Senden büyük millet var. Biz millet ne derse oradayız.