Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zana'ya rest, "Yemin etmeden görüşme olmaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında Leyla Zana ile ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, "Leyla Zana mecliste yemin etmeden görüşme olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zana'ya rest, "Yemin etmeden görüşme olmaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Milletvekili Leyla Zana ile görüşme konusuyla ilgili konuştu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan Leyla Zana’nın milletvekili yemini etmediği sürece görüşmenin olmayacağını açıkladı ve şöyle konuştu:
"Önce şunu söyleyeyim, burada birinci derecede bir defa yeminini yapması lazım. Parlamentoda yemini yapmadıktan sonra zaten böyle bir kabul söz konusu olmaz. Ancak geçenlerde -yanındaki danışmanı ya da özel kalemi bilemiyorum-, özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var, yani eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa zaten gelmesine de gerek yok."

GEÇEN HAFTA "GÖRÜŞEBİLİRİZ" DEMİŞTİ

Erdoğan geçtiğimiz hafta Cuma namazı sonrasında da gazetecilerin aynı konu hakkındaki sorularını cevaplamış ve “Böyle bir talebi oldu. Dün Beştepe sofrasında bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Şu anda arkadaşlarımıza da bu konuyla ilgili bir değerlendirelim dedim. Bu değerlendirme neticesinde, yani kanaatim kabulden yanadır. Kabul edip kendisiyle görüşebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

"AMBULANS GÖNDERMİYORLAR" İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cizre’de yaralılara ambulans gönderilmediği iddialarıyla ilgili, “Bunların hepsi yalan. Yaralıları kasıtlı olarak ambulansa götürmüyorlar. O ambulansları ateş menziline sokup doktoru olsun, hemşireyi olsun öldürmekle karşı karşıya sokmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Beşiktaş’ta bulunan Ertuğrul Tekke Camii’nde kıldı. Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Cizre’de yaralılara ambulans gönderilmediği iddialarıyla ilgili sorulan bir soruya, “Bunların hepsi yalan. Orada sürekli olarak ambulans var. Bakanımız da açıkladı. 5-6 ambulans bekletiliyor. ’Yaralını al ambulansların olduğu bölgeye getir.’ Bu kendilerine söyleniyor. Bunu söylediğimiz halde onlar bunu yapmıyor. Konferans yapmaya çalıştılar. Bu boyutların hepsi ideolojiktir. O ambulansları ateş menziline sokup doktoru olsun, hemşireyi olsun öldürmekle karşı karşıya sokmaktır. Bunun benzeri oldu. Ambulans şoförü şehit oldu. Orada belli mesafedeki bu anonslar yapılıyor. Ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları oraya kasıtlı götürmüyor. Belki de yaralı değiller. Orada üstünlük temin etmek dertleri bu. Orada da ilgili arkadaşlar gerekli tedbirleri almak zorunda işin aslı bu” dedi.

“BUNLAR TERÖR ÖRGÜTÜNE UŞAKLIK YAPIYORLAR”

HDP’li vekillerin yaptığı açlık grevini de değerlendiren Erdoğan, “Bir defa bu oyunlara asla gelmeyiz. Açlık grevi de yapabilirler. Bunların yeri parlamentodur. Bunlar terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. İş tam tersine dönmüş durumda. Sen neden parlamentoda değildin. O çatışma bölgesinde birileri açlık grevi yapıyor. Eş başkanlar da sağda solda tatil yapıyor. Bunların hepsi belgelenmiş şeyler. Büyükada’da bisikletle tatilde olanları da var. Bunların hangisi ne yapıyor. Belli değil. Milletimizi bu noktada uyarmamız lazım. Mehmetçiğimizin verdiği mücadele bu ülkede beka mücadelesidir. Bu mücadeleden bizim taviz vermemiz mümkün değil. Buraların hepsi tertemiz hale gelene kadar, zaten çalışmalarımızı belli noktaya getirdik. Kentsel dönüşüm değişim süreci başlayacak. Buradaki amaç vatandaşlarımızı kendi evlerine çok daha farklı şekilde yerleştirmektir. 6 bin ailenin hükümetimiz kiralarını ödüyor. Bu çalışma başladı. Devletimiz burada tüm imkanlarıyla seferberdir” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...