Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Trendyol Süper Lig’de 20. haftadan itibaren yabancı VAR hakemi uygulaması başladı. Ligde 20 ila 26. haftalar arasında toplam 63 müsabaka oynandı. Bu karşılaşmalarda 33 farklı yabancı hakem VAR odasına girdi.
En çok Portekizli hakemler
Yabancı VAR uygulamasının yürürlükte olduğu 7 haftada en çok Portekizli hakemler görev aldı. 6 Portekizli hakem, 12 defa VAR’ın başına geçti. MHK; Helder Malheiro, David Rafael Oliveira da Silva, Claudio Pereira, Helder Carvalho, Bruno Esteves ve Fabio Melo’yu 2’şer kez Süper Lig maçlarına atadı.
Portekizlileri, 4 hakemi toplam 10 kez Riva’ya gelen Danimarka takip etti. İspanyol 5 hakem ise 9 defa VAR görevine çağrıldı.
Süper Lig’e yabancı VAR gönderen ülkeler ve sayıları şöyle:
Portekiz: 12
Danimarka: 10
İspanya: 9
Polonya: 7
Almanya: 5
Belçika: 5
Macaristan: 4
İtalya: 4
Avusturya: 4
Romanya: 2
Slovenya: 1

En fazla Danimarkalı Jakob Kehlet görev aldı
Danimarkalı Jakob Kehlet, bu sezon Süper Lig’de 4 maçla VAR’da en fazla bulunan yabancı hakem ünvanının sahibi oldu. Kehlet’i, 3 mücadeleyle Macar Tamas Bognar izliyor.