Yüksekova’da karların erimesiyle ovalar yeşile büründü

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE DOĞASEVER HAKAN ZANYAR AYKUT, İLÇEDE KARLARIN ERİMESİYLE YEMYEŞİLE BÜRÜNEN OVALARINI VE İÇİNDE OTLAYAN HAYVANLARI DRONE İLE GÖRÜNTÜLEDİ.

Yüksekova’da karların erimesiyle ovalar yeşile büründü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde karların erimesinin ardından yeşile bürünen ovalar ve otlayan hayvanlar dron ile görüntüledi.


Havaların ısınmasıyla Yüksekova ovası yeşile büründü. Baharla birlikte doğanın yeniden canlanması ve karlı dağların eteklerin otlayan hayvanlar havadan görüntülendi. Bu anları dron ile kayda alan doğasever Hakan Zanyar Aykut, "Yüksekova’nın doğası tarifsiz. Bunu gökyüzünden izleyince daha iyi anlıyorsunuz. Yüksekova menderesleri, sadece estetik bir görsellik sunmakla kalmıyor, aynı zamanda ekolojik bir öneme sahip. Sazlıklar, doğal su yolları, kuş türleri ve otlayan hayvanlar bu coğrafyada bir denge içinde yaşıyorlar" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...