?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te: Genel kurula hitap ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı açılışında konuşuyor.

Gündem - 1 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
"Aziz milletim, Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 28. Dönem 5. Yasama Yılının bu ilk gününde sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.
Yeni yasama yılının ülkemiz, milletimiz, meclisimiz, demokrasimiz, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Sizlerin şahsında mensubu ve hizmetkarı olmaktan şeref duyduğum aziz milletimin her bir ferdine; en doğusundan en batısına, cennet vatanımızın 7 bölgesinde, 81 ilinde, 922 ilçesinde yaşayan tüm vatandaşlarıma buradan selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum.
Dünyanın farklı ülkelerinde milletimizi en güzel şekilde temsil eden, başarılarıyla iftihar ettiğimiz yurt dışındaki vatandaşlarımıza da en kalbi muhabbetlerimi iletiyorum.
Evvelemirde, bundan 106 sene önce Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınan cuma namazını müteakip dualarla, tekbirlerle, istiklal azmi ve aşkıyla bağımsızlığın kalbi olan Ankara'dan milletimizin iradesini dünyaya haykıran 115 üye başta olmak üzere, bugüne kadar bu yüce çatı altında milletimize layıkıyla hizmet edip dar-ı bekaya irtihal eden milletvekillerimizi rahmetle yad ediyorum.
Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Ali Şükrü Bey'e, milletin emanetine kastedenlerin, milletin iradesini gasp edenlerin darağacına gönderdiği Adnan Menderes'e, Hasan Polatkan'a ve Fatin Rüştü Zorlu'ya bugün bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.
Ruhları şad mekanları cennet olsun. Yine burada 1000 yıldır bu coğrafyada milletimizin bekası uğruna gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden tüm şehitlerimize, gazilerimizden dar-ı bekaya irtihal etmiş olanlara yüce Mevla'dan rahmet diliyorum.

"Dünyada gazilikle iki kez müşerref olan tek meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisidir"

Sözlerimin hemen başında şu hakikati tüm kalbimle ifade etmek istiyorum. Dünyada gazilikle iki kez müşerref olan tek meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisidir.
Bu meclis milletimizin ayağına pranga, boynuna urgan geçirmeye kalkan müstevlilere karşı milli mücadeleyi başarıyla sevk ve idare etmiştir.
80 kilometre öteden top sesleri gelirken bile yüce meclis çalışmasını sürdürmüş, milletimizin tevdi ettiği meşaleyi şanla, şerefle taşımaya devam etmiştir. Meclisimizin bu mücadelesi müstevlilerin, işgalcilerin ve emperyalistlerin kıskacından çıkış yolu arayan mazlum milletlere de örnek olmuştur.
Bakınız, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 1920-1923 arası tutanakları Türkiye'nin ikinci defa nasıl vatan yapıldığının en canlı şahitleridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1921 senesinde Büyük Millet Meclisinin ikinci yasama yılı açılışında kurduğu şu cümleler, milletimizin hücrelerinde olan hürriyet aşkının ve meclisimizin tarihi misyonunun bariz bir ifadesidir. Türk milletinin istiklal ile izmihlal arasına sıkıştırdığı o sancılı günlerde meclis başkanı sıfatıyla Gazi Mustafa Kemal şöyle sesleniyordu:
"Muhterem arkadaşlarım, bütün bir millet ölümle göz göze baktığımız mütareke günlerinden başlayarak bugüne kadar katettiğimiz mesafeleri, atladığımız sayısız müşkülatı bir kez daha hatırlayalım. Ne zaman başladığı bilinmeyen zamanlardan beri şerefi istiklal ile yaşayan milletimiz, en kötü bir sona ölümle gidiyor gibi görünmüş iken, tutsaklığa karşı evladını kıyama çağıran ecdadın sesi kalplerimizde yükseldi ve bizi son kurtuluş savaşına davet etti. Artık yeis ve fütur günleri çok arkada kaldı. Memlekete kurtuluşu gerçek yolu göstermiş ve bütün milleti kendi istiklal bayrağı altında toplamış olan Meclis-i Aliniz ikinci yasama yılına girerken ben, ufkumuzda inkişafa başlayan ışıkların bu kadar felaket görmüş olan bedbaht vatanımızda iyi bir sabaha hayrolmasını dua ediyorum."
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Kayhan'ın ünlü Pidecioğulları’nın acı günü

2026-09-28 16:43 - Bursa

Bursaspor'dan Köfteci Yusuf'a teşekkür

2026-09-25 12:23 - Bursaspor

Bursaspor Basketbol'a şort ve tribün isim sponsorluğu desteği

2026-09-25 15:58 - Bursaspor

Ay yıldızlı formalar Bursastore'da satışa çıktı

2026-09-28 14:18 - Spor

12 ilde yatırım ve fon dolandırıcılığı yapan çeteye operasyon: 20 gözaltı

2026-09-25 16:41 - Gündem

Afra Saraçoğlu ve Hasan Şaş'ın uyuşturucu test sonuçları açıklandı

2026-09-30 14:48 - Gündem

42 ülkeden 640 organize suç örgütü lideri veya üyesi Türkiye’ye getirildi

2026-09-26 12:05 - Gündem

Almanya'da eğitimini tamamlayamayan Türk gençleri için önemli fırsat

2026-09-28 12:39 - Dünya

Yeni haftada Bursa'nın hava durumu

2026-09-27 17:19 - Bursa

Komedyen Deniz Göktaş'a tahliye kararı

2026-09-28 14:36 - Gündem

İlgili Haberler

Lösemiden hayatını kaybeden Ada, balonlarla son yolculuğuna uğurlandı

15:36 - Gündem

Benzin fiyatlarında ÖTV artışı pompaya böyle yansıyacak

12:35 - Gündem

SPK: İsteğe bağlı iade hesapları açıldı

10:35 - Gündem

Sermaye piyasası soruşturması: Erdil Özel ve Emir Münir Sarpyener tutuklandı

08:54 - Gündem

Fonlarda yatırımcılara yapılacak ödemelerin yol haritası netleşti

09:10 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te: Genel kurula hitap ediyor

14:50 - Gündem

Bursa'da okulda silah paniği!

14:34 - Bursa

Osmangazi Belediyesi çözümde zirvede

13:36 - Bursa

Bursa Şehir Hastanesi ekibi Yenişehir'de!

13:05 - Bursa

Benzin fiyatlarında ÖTV artışı pompaya böyle yansıyacak

12:35 - Gündem